Два дни в Рила, а?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Два дни в Рила, а?

Мнениеот тучо чучо » Чет Сеп 02, 2004 3:07 pm

В два от следващите дни (4-6.септ.) сме решили да покараме в Рила. Маршрутът е смесен: има изкачване и спускане по асфалт, има същото и по черно. Общата дължина е около 180 км.
Началото е в гр. Белово, до където ние от София стигаме с влак. Следват около 30 км. изкачване по асфалт до Юндола. Там се яде овнешка пържола или малинки/боровинки, по избор.:^: До Якоруда има 24 км., от които първите 3-4 леко изкачване, а останалите, спускане пак по асфалт. Там леко се пазаруват храни и напитки (пак по избор) и се поема нагоре към Трещеник. До там са 15 км. стръмно асфалтирано... На Трещеник се пие чай с ром/коняк (отново по избор). До тук с асфалта!:) Следва чакълирано изкачване до х. Грънчар - 10 км. Не е толкова стръмно като асфалта!
На х. Грънчар (2187 м.над морето) ракията по принцип не ни стига, ама преди 20 дни се постарахме, та не се изложихме. Не се наложи да купуваме от хижарската, че е от скъпата... Има и чорба, по принцип, че и кебапчета на тиган дават, ако не си носиш. Шоколад и фафли също.
Сънят там е много сладък, особено, ако се спи в бунгало (6 лв.), а не в обща стая с хъркащи преяли лелки!:D
На заранта, по Кайзеровия път, който всъщност е пътека, се качваме до около 2300 м. н.м.в. за около 8-9 км. Приятно технично изкачване с невероятна гледка през цялото време! От билото започва 3 км. спускане, по страхотна пътека сред поляни и камъни, до х. Заврачица (2185 м.н.м.в.), а надолу до х. Марица се кара 3 км. по злобна каменна река. От тук по-мързеливите могат да се спуснат за 15 км. до Боровец (по скучен черен път, каменист в началото), а по-заразените могат да карат с нас по живописната пътека през х. Чакър войвода, откъдето да се спуснем през Ситняково и ски-писта Червено знаме до Боровец (цялото е 12 км.)
От Боровец до Самоков е бързо асфалтово спускане (9 км.). В Самоков папкаме, а после караме по асфалта до София, през Щъркелово гнездо - около 70 км. Ако някой го мързи може да се пазари на автогарата да го возят с автобус.
Не сме уточнили датите, защото не е ясно в кои точно дни ще почиваме.
Имате поканата, преценете!:D
Ааааайде!
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот MOD » Чет Сеп 02, 2004 3:25 pm

Много добра идея ... да взема да дойда, а :), но съм бавничък ...:D
По принцип понеделник 06.09 е официален празник на РБ ...
Ще следя темата редовно ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 02, 2004 3:55 pm

Абе , mod, май страдаш от short term memory loss
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот MOD » Чет Сеп 02, 2004 4:01 pm

[quote="hlebarka"]

[/quote]

Да, май си прав ... но при подкрепа бих рискувал отново ...
Но реално вероятността да се включа не е много голяма .. но я има все пак :)
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот kagami » Чет Сеп 02, 2004 4:01 pm

[quote="hlebarka"]

[/quote]

:rofl:
Може да е от гъбите на DID .... :roll2:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Чет Сеп 02, 2004 5:24 pm

[quote="hlebarka"]

[/quote]

Абе ти защо прехвърляш собствените си страхове на другите? Тамън сега MOD се е убедил, че колелото му е идеално за въртене "нагоре по равното", даже е почти като шосейно. Взе да му идва ентусиазъм, а ти искаш да го завлечеш обратно в еднообразието на каменистите надолнища! Я бързо под килима!

Емо, съжалявам, но вече съм планирал тези почивни дни като пешеходен преход. Трябва да се отделя внимание и на семейството, нали знаеш;). Иначе с удоволствие щях да се опитам да ви гоня по баирите!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот naka76 » Чет Сеп 02, 2004 6:28 pm

[quote="тучо чучо"]
Не сме уточнили датите, защото не е ясно в кои точно дни ще почиваме.
Имате поканата, преценете!:D
Ааааайде!
[/quote]

Казвай по-бързо че да знам кой ден ще почивам че имам работа:D
Аватар
naka76

Мнениеот Lubo » Пет Сеп 03, 2004 6:53 am

тучо чучо това е повече описание на менюто, а не на маршрута :D:D:D:D но и то си е важно.:D:D
Приятно изкарване. Аз ще се правя на турист през това време.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот did » Пет Сеп 03, 2004 9:12 am

Хм, замислих се аз снощи, доколкото ми бяха останали неизбити мозъчни клетки, и устонавих, че всъщност твоето преложение "два дни в Рила" и моето "пешеходен туризъм" всъщност не си противоречат, даже напротив! И реших:

И аз ще съм там, само че пеш и с жена си. Маршрутът е отличен като транспортно осигуряване за пловдивчани, пък и има какво да се види. Утре (събота) ще тръгнем от Пловдив в 7.30 с влак до Септември, откъдето в 9.00 хващаме теснолинейката и в 13.12 сме в Якоруда. Тръгваме за Трещеник, където може да преспим, ако укъснеем, но идеята е да се качим до Грънчар, за да сме заедно вечерта (това ще го преценим на място). Втория ден ще се мотаем в района и ще преспим на Заврачица. За третия мисля да минем през връх Манчо и през Мусала да се спуснем с лифта към Боровец, откъдето да дирим транспорт към Пловдив или през Костенец, или в краен случай през Самоков и София. Ще видим.

Това е 100% сигурно. Ако се засечем - добре! Много ще ми е драго. Ако не - приятно каране!!!

Ако има други навити за пешеходния вариант - да заповядат!

Tu4o 4u4o, знаеш ли дали за около 5 часа може пеш да се издрапат 25-те км от Якоруда до Грънчар от не много подготвен планинар, щото оттам никога не съм минавал и не знам за какво става въпрос?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот тучо чучо » Пет Сеп 03, 2004 1:13 pm

@всички заинтересувани: Пламен е на работа в събота, така че ще тръгнем в неделя сутринта. Миналата година пътувахме до Белово с влак, който тръгна около 8.30 ч. от Ц. гара. Може да се срещнем направо там поне 30 мин. по-рано от тръгването на влака, за да уредим качването на велосипедите. За контакти 0899/82 65 02- аз съм Емил.
@ did: Митко, може и да се засечем на Грънчар, но ние ще сме там в неделя пивечер. Иначе твоя пешеходен маршрут е чуден, завидях!:xx(: От Якоруда до Трещеник може да се мине и по пряка туристическа пътека, която сече асфалтирания път. Тя е стръмна, но е добре проходима - няма много камъни. От Трещеник до Грънчар е чакълиран каменист път, но той не е толкова стръмен и се ходи по-бързо. Мисля, че ще можете да се качите за това време. Дано да се видим!:D
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Пет Сеп 03, 2004 1:29 pm

Уф. Това маа-а-а-а-алко ми обърква плановете, но не съвсем. Може първата вечер да спим на Трещеник, втория ден да идем до Заврачица и да се върнем през Манчо до Грънчар, където да нощуваме [b][color=red]точно[/color][/b] неделя вечер, а после оттам до Мусала е още по-лесно и по-бързо, което е важно за транспорта третия ден. Ще решим в движение.

От мен още веднъж: Приятно и безаварийно каране!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pascoff » Пет Сеп 03, 2004 5:36 pm

Абе Емо ти да не четеш мисли ... как си мислех че само на Рила не съм карал и колко много ми се ходи и ти взе че постна тука тез неща ... идвам задължително даже си мисля не може ли да тръгнем в събота надвечер с влака ида спим примерно в Белово или там някъде ... спални чУвали и палатки няма да се носят нали ще спим по хижи ... айде ще се чуем по теля :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот naka76 » Пет Сеп 03, 2004 5:50 pm

Аз отпадам :V::V::combust::crying::crap::(!::angfire::angfire::angfire:
Аватар
naka76

Мнениеот тучо чучо » Съб Сеп 04, 2004 11:24 am

Наско,жалко, че няма да можеш да дойдеш. Нищо, следващият път!:8D:
Мите, Нямаме възможност да пътуваме в събота вечерта - остава неделя сутрин!
Ако някой наистина иска да дойде с нас ще трябва да стане доста рано. Най-удачният вариант за пътуване е с влака в 6:10 ч., който е пътнически, спира на Белово и освен това е празен. Няма да има проблем да си качим велосипедите в купето! С по-късен влак може да не минем така лесно...
Така! В неделя 05.09.2004г., в 5:45ч. сутринта ще бъдем под часовника на Централна гара София. Който желае, да заповяда!
Айде!
Аватар
тучо чучо

Назад към Архив