12.09. - по маршрута за бъдещото състезание

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

12.09. - по маршрута за бъдещото състезание

Мнениеот Admin » Пет Сеп 10, 2004 4:56 pm

Здравейте!
На 12.09., неделя, в 9:00ч. няколко души имаме среща на входа на Южния парк откъм бул."Витоша". Оттам ще се опитаме да нацелим и преминем маршрута, по който ще се проведе състезанието на Витоша. Между другото, това състезание няма да бъде на 25 септември, а малко по-нататък, но ще бъде!
Както и да е, маршрутът от Южния парк нататък е: Бояна - Бялата вода - Златните Мостове - Голи връх - Черни връх - ханче "Брезите".
Който иска и смята, че може да мине това (около 40км, 1700м денивелация), да заповяда да се веселим заедно :^:
Носете си дрехи, че горе сигурно ще е як студ! ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот uha_rampage » Пет Сеп 10, 2004 7:21 pm

Kaкво е това състезание бУе? :dunno:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Cveti » Пет Сеп 10, 2004 7:30 pm

За студа си прав!Днес Мод ме спаси от измръзване поради идиотизъм,давайки ми една ветровка.С всичкия си акъл тръгнах по къс ръкав.Не забравайте,че вече не е лято...:(
Иначе аз мислех да идвам с вас,но отпадам.Най-вероятно ще отида до Черни връх,но без колело.
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот screamBoy » Пет Сеп 10, 2004 8:17 pm

за студа не сте никак прави, днес в около 16ч минахме през Алеко към Бистрица и си беше перфе за по тениска+къс панталон+кори, само преди ГолиВръх вятъра беше по-хладен, иначе никви грижи. Е, някой като не кара а се вози може и да му е студено :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот lechuga » Съб Сеп 11, 2004 7:25 pm

Може да дойда с вас, но това ще се разбере чак сутринта, така че ако идвам ще съм точен;)
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот naka76 » Пон Сеп 13, 2004 4:31 am

[quote="screamBoy"]

за студа не сте никак прави, днес в около 16ч минахме през Алеко към Бистрица и си беше перфе за по тениска+къс панталон+кори, само преди ГолиВръх вятъра беше по-хладен, иначе никви грижи. Е, някой като не кара а се вози може и да му е студено :D
[/quote]

Тръгни да караш в 7.00-7.15 пък тогава да видим дали не е студено.А колкото за състезанието,ако наистина го отлагат май ще спечели този който има най-подходящ набор от колани (т.е. тези колани ако не бъркам се липят под ските за да не се хлъзгат като вървиш нагоре има и различни модели за различен вид сняг):banana::banana:
Аватар
naka76

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 13, 2004 10:36 am

[quote="naka76"]

[quote="screamBoy"]

[/quote]

Тръгни да караш в 7.00-7.15 пък тогава да видим дали не е студено.А колкото за състезанието,ако наистина го отлагат май ще спечели този който има най-подходящ набор от колани (т.е. тези колани ако не бъркам се липят под ските за да не се хлъзгат като вървиш нагоре има и различни модели за различен вид сняг):banana::banana:
[/quote]

Абе не знам за колани за ски, ама ако си носиш безопасен колан за колелото и пълен комплект протектори ще се чувстваш една идея по-комфортно от мен вчера....аа и флексче някакво или поне ножовка - да си снижиш "хардуерно" задницата, да отстраниш части от тръбата на седалката, можеш и без седалка всъщност щото повечето време се кара прав, и за носенето няма да ти тежи!!!:banana:.....
Нещо частта "леко надолу" се видя прекалено нанадолна на крехката ми ХС психика... Предната гума чат пат спираше, а аз бързо скачах с предно салто през кормилото да видя отблизо в кво се е спряла! Мания!:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот kagami » Пон Сеп 13, 2004 11:00 am

Вчера ме гонеше гузна съвест, че не дойдох с вас на това каране, но като се замисля - сигурно нямаше да издържа на този гърч, през който сте минали.

И един въпрос - по пътеката надолу бутахте ли? (Хмм, "бутане надолу" звучи станно, но все пак...)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 13, 2004 11:04 am

[quote="kagami"]

Вчера ме гонеше гузна съвест, че не дойдох с вас на това каране, но като се замисля - сигурно нямаше да издържа на този гърч, през който сте минали.

И един въпрос - по пътеката надолу бутахте ли? (Хмм, "бутане надолу" звучи станно, но все пак...)
[/quote]

Теглех! аз спецялно на места - щото то дърпа надолу аз го тегля нагоре та да не се отърколим заедно ;) ма мене не ме слушай другите си караха, аз се возех - то има голяма разлика!:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот lechuga » Пон Сеп 13, 2004 12:02 pm

@GOA Ами не бях, защото се успах и после си умрях на мъка:V:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот MOD » Пон Сеп 13, 2004 12:19 pm

Спускането без пътека си струваше - много стръмно, с изненадки по трасето :agree::D:D:D - Мите - страшен си !!! Някой път трябва да отидем горе само за каране без пътека ( по посока, доколкото е възможно )
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пон Сеп 13, 2004 12:27 pm

Абе то е ясно, че надоле всеки си има мнение, ама я кажете, колко процента успяхте да карате НАГОРЕ, има ли бутане, тикане, носене? Може ли да се тегли каруца с бира?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alien » Пон Сеп 13, 2004 1:08 pm

Аз къфто съм идиот се успах. :D:D Иначе как беше качването - по-трудно от на Родопите или по-лесно? А за спускането накъде тръгнахте? Ако е било толкоз хубаво спускането в събота предлагам да сме там пак, а? :D:D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот MOD » Пон Сеп 13, 2004 1:42 pm

[quote="Alien"]

Аз къфто съм идиот се успах. :D:D Иначе как беше качването - по-трудно от на Родопите или по-лесно? А за спускането накъде тръгнахте? Ако е било толкоз хубаво спускането в събота предлагам да сме там пак, а? :D:D
[/quote]

Моето субективно мнение е, че катерачите изглеждаха много по-свежи от Родопите :agree:. Иначе карахме по маркировката на Тучо-Чучо като към края с Митко оставихме черния път ( които вие на серпантини ) и минахме напряко по два склона с много приличен наклон.
До началото на спускането има доста каране по равно и с лек наклон .. но иначе започне ли нанадолното:D на няколко места е прилично стръмно и приятно ...

MOD

Мнениеот Admin » Пон Сеп 13, 2004 1:42 pm

Аз не съм никакъв критерий, защото бях с мускулни трески още от предишния ден и от 2 седмици почти не бях карал (от Родопите), но на мен лично изкачването ми беше по-трудно от Родопите. Главно заради терена, който на Витоша е много по-брутален - не като наклон, а като настилка. Е, има и много стръмни наклони, разбира се :D
Спускането е маниашко, ама докато стигнем до него щях да умра от катерене :D:D:D
Спускането, спускането! Ще се върна за него с DH екипировка и изкачване с лифта....:^:
Освен всичко друго при спускането се откриват хубави панорами Ама не е добре да се заглежда човек продължително в тях докато кара ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот hlebarka » Пон Сеп 13, 2004 1:55 pm

Лесна работа, особено приятно до Златните и пътя до Черни връх.
А и гърбавата пътека след това е хубава.

Ти носи каруцата, с Нака-та ще я изтеглите, аз ще седна при бирата, за да ви показвам пътя.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Пон Сеп 13, 2004 1:58 pm

[quote="MOD"]
Моето субективно мнение е, че катерачите изглеждаха много по-свежи от Родопите :agree:. [/quote]

Пак аз! :D При достигането на Черни връх откъм общо физическо състояние (т.е. обща умора) бях много по-добре от Родопите, но краката ми определено бяха по-зле. :xx(:
Аватар
Admin

Мнениеот naka76 » Пон Сеп 13, 2004 2:22 pm

[quote="Admin"]

[quote="MOD"]
Моето субективно мнение е, че катерачите изглеждаха много по-свежи от Родопите :agree:. [/quote]

Пак аз! :D При достигането на Черни връх откъм общо физическо състояние (т.е. обща умора) бях много по-добре от Родопите, но краката ми определено бяха по-зле. :xx(:
[/quote]

Абе вие това "като Родопи" го направихте като критерий за мъка:D:D.Иначе не може и дума да сава за сравнение.Забелязал съм че един и същ маршерут някой път ти се струва супер лек,а дръг път си казваш 'Няма ли да дойде спускането'.В събота направих едно изкачване на Бяла черква 42км асфалт 1300м деневилация и последния километър нямах сили.След това като минах на черното бутах на такак нареченото 'Родопско равно' където не трябваш и да се пмисля за бутане.Много е важно какво темпо налагаш.Ако не беше карал по ония баир след Тъмреш щеше да си супер горе
Аватар
naka76

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 13, 2004 2:32 pm

[quote="did"]

Абе то е ясно, че надоле всеки си има мнение, ама я кажете, колко процента успяхте да карате НАГОРЕ, има ли бутане, тикане, носене? Може ли да се тегли каруца с бира?
[/quote]

Носенето е в участък около 500 метра я има я не поради големи камъни и приличен наклон нагоре- иначе бутане също се намира, настилката на пътя към Черни връх е ситен чакъл и поради наклона не е приятно да се върти - само копаш като багерче на едно място... е някои покараха :thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Cveti » Пон Сеп 13, 2004 3:42 pm

Аз пък бях на Витоша пеша вчера по следния маршрут:Черни връх-Конярника-Кумата-Златните-Княжево.Пътеките бяха просто страхотни за колело!Мисля в най-скоро време да отида там с колелото.Средна трудност са,едва ли някой ще бута надолу,според мен може да се кара през цялото време.
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Alien » Пон Сеп 13, 2004 3:49 pm

@Cveti - еми да, този маршрут, който си описала, аз съм казвал, че за мен е най-доброто спускане, което съществува на Витоша (само малко по-различно е от това, което си написала, но то е след Златните, до там е същото). Няма грам бутане надолу, страхотни отсечки веднага след Черни връх, после и по пистата на Конярника. Най-доброто. A must try.

@all - в събота да има навити да го направим това спускане, НО без качване? :D А и така не разбрах от черни връх в коя посока се тръгва? По пътя, към Златните или към Железница?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 13, 2004 4:18 pm

[quote="Alien"]

@Cveti - еми да, този маршрут, който си описала, аз съм казвал, че за мен е най-доброто спускане, което съществува на Витоша (само малко по-различно е от това, което си написала, но то е след Златните, до там е същото). Няма грам бутане надолу, страхотни отсечки веднага след Черни връх, после и по пистата на Конярника. Най-доброто. A must try.

@all - в събота да има навити да го направим това спускане, НО без качване? :D А и така не разбрах от черни връх в коя посока се тръгва? По пътя, към Златните или към Железница?
[/quote]

Към от Черни връх към х.ФИЗКУЛТУРНИК по зимната маркировка (коловете) и след първото прилично нанадолнище като дойде най-ниската част преди да почне катеренето надясно има пътека с оранжеви лентички вързани за маркировка.
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikezilla » Пон Сеп 13, 2004 8:57 pm

[quote="naka76"]

[quote="Admin"]

[quote="MOD"]

[/quote]

Абе вие това "като Родопи" го направихте като критерий за мъка:D:D.Иначе не може и дума да сава за сравнение.Забелязал съм че един и същ маршерут някой път ти се струва супер лек,а дръг път си казваш 'Няма ли да дойде спускането'.В събота направих едно изкачване на Бяла черква 42км асфалт 1300м деневилация и последния километър нямах сили.След това като минах на черното бутах на такак нареченото 'Родопско равно' където не трябваш и да се пмисля за бутане.Много е важно какво темпо налагаш.Ако не беше карал по ония баир след Тъмреш щеше да си супер горе
[/quote]

:offtopic:
оу, Наско без сили??? не вервам... манипулация няква надушвам...
ето и доказателства:
е как стана тая работа? аз, чефо и иван катерихме същия баир (до здравец само), в същия ден, ама тръгнахме в 9, ти може би по-рано?
[/offtopic]
Аватар
bikezilla

Мнениеот naka76 » Вто Сеп 14, 2004 2:26 am

[quote="bikezilla"]

[quote][i]Originally posted by naka76[/i]
ето и доказателства:
е как стана тая работа? аз, чефо и иван катерихме същия баир (до здравец само), в същия ден, ама тръгнахме в 9, ти може би по-рано?
[/offtopic]
[/quote]

Аз нали тея дни съм нощна на работа и тръгвам рано към 7-7.15,та за това сме се разминали.Що не казвате че ще ходите та ме оставяте сам да се бъхтя по баирите???А колкото до оставянето без сили,новобранска работа!!Не добре нахранен,още не свикнал с автоматичните педали и като тръгнам нагоре на пълна гас и последния километър газта свърши:D.Точно това исках да кажа и в предния пост че винаги има странични фактори и не можеш да сравняваш две карания по умората!

А горе каква пътека намерих за спускане към Луковица:^::B)::D.В горната част повече ми допаднаСпускане по тясна пътека между дървета и много завои които АЗ ги взимах с над 20 с суркане на заднизата (е някой път заднизата се сурка в другата посока :B):),а за вас не знам.В долната част ми заприлича на тази от х.Родопски партизани към Храбрино.Общото е че и на двете са адски трудни,а разликата е че поне тука седях на седалката и от време на време ритах с крак за да тръгна,а не като онази където на състезанието 80% от нея я взех с колело на рамо:D.Има и пътека за Бачково ама нещо съм изтървал отбивката.За нея месните ми казаха че е ъпсурт да се мине с колело!!!Това ме предизвиква и смятам пак да ходя скоро:D
Аватар
naka76

Мнениеот hlebarka » Вто Сеп 14, 2004 4:26 am

[quote="GOA"]
hlebarka е ебати изрода :P
[/quote]

??
не се ли качихме по едно и също време с онзи чеп Паскоф?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikezilla » Вто Сеп 14, 2004 7:26 pm

[quote="naka76"]

[quote="bikezilla"]

[quote][i]Originally posted by naka76[/i]
ето и доказателства:
[/offtopic]
[/quote]

Аз нали тея дни съм нощна на работа и тръгвам рано към 7-7.15,та за това сме се разминали.Що не казвате че ще ходите та ме оставяте сам да се бъхтя по баирите???А колкото до оставянето без сили,новобранска работа!!Не добре нахранен,още не свикнал с автоматичните педали и като тръгнам нагоре на пълна гас и последния километър газта свърши:D.Точно това исках да кажа и в предния пост че винаги има странични фактори и не можеш да сравняваш две карания по умората!

А горе каква пътека намерих за спускане към Луковица:^::B)::D.В горната част повече ми допаднаСпускане по тясна пътека между дървета и много завои които АЗ ги взимах с над 20 с суркане на заднизата (е някой път заднизата се сурка в другата посока :B):),а за вас не знам.В долната част ми заприлича на тази от х.Родопски партизани към Храбрино.Общото е че и на двете са адски трудни,а разликата е че поне тука седях на седалката и от време на време ритах с крак за да тръгна,а не като онази където на състезанието 80% от нея я взех с колело на рамо:D.Има и пътека за Бачково ама нещо съм изтървал отбивката.За нея месните ми казаха че е ъпсурт да се мине с колело!!!Това ме предизвиква и смятам пак да ходя скоро:D
[/quote]

опа, заинтригува ме доста силно ;)
следва поредица въпроси
1. "...горе каква пътека..." - къде е това "горе" ? бяла черква?
и ако може кратичко обяснение как се хваща тази пътека :P
2. луковица?? това пък какво е/ къде е?
3. към бачково... това да не е онзи римски път горе / синя маркировка на картата, който в крайната си част, хм, леко "липсва" ?

ако следващия път когато търсиш интересни пътечки се почустваш нужда от компанията на някои който да те бави по баира нагоре / да ти пази силите ;) - пиши в форума , заинтересувани ще има (аз...)
Аватар
bikezilla

Мнениеот naka76 » Вто Сеп 14, 2004 7:58 pm

[quote="bikezilla"]
опа, заинтригува ме доста силно ;)
следва поредица въпроси
1. "...горе каква пътека..." - къде е това "горе" ? бяла черква?
и ако може кратичко обяснение как се хваща тази пътека :P
2. луковица?? това пък какво е/ къде е?
3. към бачково... това да не е онзи римски път горе / синя маркировка на картата, който в крайната си част, хм, леко "липсва" ?

ако следващия път когато търсиш интересни пътечки се почустваш нужда от компанията на някои който да те бави по баира нагоре / да ти пази силите ;) - пиши в форума , заинтересувани ще има (аз...)
[/quote]

1 и 3.Не знам дали е римски път или каквото и да е там ама сега е път който е проходим с кола,до пътеката от там си е яко спускане.За хващане е много лесна!!Качваш се горе в началото на ски пистата (има и друг вариант,но този е по приятен) и се спускаш по нея,до самия и край от където почва пътя с табели.От там ако тръгнеш по него трябва много да внимаваш да не загибиш маркировката,а тя се губи на доста места,а и има няколко разклонения които по логичния (ясния)път не са верния избор.Не че ще се загубиш,но ще се окажеш на съвсем друго място.
2.Луковица е заведение между Асеновград и Бачково.Пътеката излиза точно до това заведение.
За следващия път ще знам,ама тогава исках да съм сам да мога да изпробвам обувките и педалите в комплект как се държат.А и след нощна,каране и като ми предсоеше нощна гледах да се пребира по-навреме за да почина.Абе идвайте на наща сбирка за да се разбираме кой,как и накъде!!

А вие що не се обадихте че ще ходите на хижата
Аватар
naka76

Мнениеот жаба » Вто Сеп 14, 2004 8:17 pm

Абе, майните, вие топик нямате ли си?
жаба

Рейтинг: 1200

Мнениеот MOD » Вто Сеп 14, 2004 9:13 pm

[quote="жаба"]

[/quote]

Защо, нещо пречи ли ти ?

MOD

Мнениеот naka76 » Сря Сеп 15, 2004 4:43 am

[quote="жаба"]

[/quote]

Защо??Нали темата е за маршерута на бъдещото състезание?!?!?Само за да се оправдаем ще направим и там състезание
Аватар
naka76

Назад към Архив