Vilka MZ DJ III

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Vilka MZ DJ III

Мнениеот nikitzo » Пет Сеп 17, 2004 5:05 pm

Naskoro se sdobih s neq i shte vi pomolq za preporuki, suveti za poddrujka, periodi na servizno obslujvane i vsi4ko oketo shte mi e ot polza.
Blagodarq

P.S. ABE hora kazarmata mina VIKA mi se
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот MOD » Пет Сеп 17, 2004 5:31 pm

Добре дошъл отново !
А относно вилката - редовна профилактика :)
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот axelmax » Пет Сеп 17, 2004 7:46 pm

според производителя на 50 h смяна на масло ,но мойе да издаърйи и до 100h каране
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Windstream » Пет Сеп 17, 2004 8:21 pm

От коя година е модела, 2003 или 2004? Иначе за настройките - ако вилката ти е прекалено твърда (по принцип май си идва с най-твърдите пружини на Марцоки) извади едната метална пружина, смъкни налягането на въздуха в другия крак до атмосферното, и после си докарай preload-а и sag-а с помпане в празния крак. Настройките на прогресивността, компресията и връщането се правят само с маслото, предполагам знаеш как :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот nikitzo » Съб Сеп 18, 2004 10:04 am

[quote="Windstream"]

От коя година е модела, 2003 или 2004? Иначе за настройките - ако вилката ти е прекалено твърда (по принцип май си идва с най-твърдите пружини на Марцоки) извади едната метална пружина, смъкни налягането на въздуха в другия крак до атмосферното, и после си докарай preload-а и sag-а с помпане в празния крак. Настройките на прогресивността, компресията и връщането се правят само с маслото, предполагам знаеш как :D
[/quote]

Vilkata e 2004 i za jalost izobshto nishto neznam nali imashe nqkvi servizi kudeto smenqt masla i pr i pr ta mogat li tam da mi q nastroqt taka da se kaje
Аватар
nikitzo

Мнениеот Windstream » Съб Сеп 18, 2004 9:17 pm

[quote="nikitzo"]

Vilkata e 2004 i za jalost izobshto nishto neznam nali imashe nqkvi servizi kudeto smenqt masla i pr i pr ta mogat li tam da mi q nastroqt taka da se kaje
[/quote]

Значи скоростта на сгъване и разгъване се регулира с вискозитета на маслото: по-гъсто масло = по-бавно действие и обратно. Вилката ти сега би трябвало е пълна с "неутрално" 7.5W масло така че можеш да си прецениш в коя посока да мръднеш като го сменяш. С нивото на маслото вече можеш да нагласиш прогресивността - повече масло (по-високо ниво) ще ти направи хода по-прогресивен (т.е. подходящ за дропове), по-ниското съответно ти дава по-линеен.

За сервизите си напълно прав, съвета ми е да идеш при bikerider в магазина на Иван Каймата :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот axelmax » Съб Сеп 18, 2004 9:41 pm

прогрессивноста-горе -долу ми става ясно ,но имам и някои питанки ,та ако некои му се занимава да ми даде определение
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 18, 2004 10:51 pm

[quote="axelmax"]

прогрессивноста-горе -долу ми става ясно ,но имам и някои питанки ,та ако некои му се занимава да ми даде определение
[/quote]

виж има една тема в ПродуктКонсулт, казва се "DragF5 vs. RAM FR" - там се изписаха доста неща относно прогресивност на окачването, същото важи и за вилките... та надявам се да ти помогне да се ориентираш в материята. ако имаш още въпроси, с удоволствие бих се пробвал да обясня, ако мога... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikitzo » Нед Сеп 19, 2004 1:28 pm

kude e serviza na ivan kaimata?
Аватар
nikitzo

Мнениеот jokata » Нед Сеп 19, 2004 1:38 pm

Най-отгоре в раздела има една тема: [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2647]"Имена, адреси, телефони... "[/url] В нея са дадени повечето известни и някои по-неизвестни магазини и сервизи. А адреса за който питаш е "Хр. Смирненски" №60.
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Назад към Архив