Хижи... Витоша... мм?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Хижи... Витоша... мм?

Мнениеот M1010X » Вто Окт 19, 2004 8:01 pm

абе, хора, я кажете някой знае ли готина хижа на Витоша? интересува ме за събота срещу неделя (23/24 окт). щото мисля да се събера с някви хора и да отидем там (където и да е това :)) а след като прочетох това почвам да се замислям дали да ходя някъде, където не е проверено. от съответния сайт разбрах за хижа "Металург", чувах нещо и за хижа "Адвокатите" (или нещо подобно). ако някой знае нещо, нека пише.

п.с. става въпрос за без колела, с кола.
п.п.с. и ако имате инфо за споменатата Адвокатите (телефон и/или маршрут дотам), ще съм ви много благодарен да споделите. както и впечатления, естествено.

ми... много благодаря предварително. форца металург :hbang: (жалко, че изпаднаха)

edit: хм... да не би Адвокатите все пак да се окаже Юристите??? инфото ми е малко противоречиво... по пътя за златните мостове, подминавате ги, не знам колко нагоре (като гледам поне няколко км), пада се между хижите Трендафила и Рудничар.
Любо :) ти си по тая част. :D можеш ли да ме упътиш? pleeeeease
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Вто Окт 19, 2004 9:34 pm

[quote="M1010X"]
Любо :) ти си по тая част. :D можеш ли да ме упътиш? pleeeeease
[/quote]

Абе аз избягвам да се събирам с много адвокати/юристи на едно място, да не се окажа част от някакво добро начало ;):D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Сря Окт 20, 2004 1:56 am

кат говорим за кръчми- тая в Селимица е проклета
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот тучо чучо » Сря Окт 20, 2004 10:01 am

[quote="hlebarka"]

кат говорим за кръчми- тая в Селимица е проклета
[/quote]

ПРОКЛЕТАААААААААА!:angfire::dark::disagree::})::evil::fire::flamethr::fork::uzi:
Препоръчвам ви да не стъпвате там, защото стопаните й са ......безумни!
Иначе, Звездица е чудесно място. Страхотна сграда, добре поддържана, с барче;), ресторант и т.н. Синът на Пламен беше на зелено училище там пролетта и се качвахме да го видим. Децата също бяха много доволни. До нея се стига много лесно с автомобил. От Бояна до Златни мостове, след това вдясно покрай обръщалото на автобусите и само нагоре по паважа. Има табели навсякъде, а в района има и много други хижи и станции, за които вече споменахте. За съжаление нямам наблюзение върху тях и състоянието им, но на Селимица, НЕ ХОДЕТЕЕЕЕЕЕ!:angfire::dark::disagree::})::evil::fire::flamethr::fork::uzi:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот halcor » Сря Окт 20, 2004 10:09 am

Хижа "Физкултурник" (или както се казва в момента, че се оляха да и сменят имената, на НСА високопланинска база ли се води там). Не съм спал там, но при едно спускане направихме стабилна почивка и ударихме стабилен лаф с хижаря и впечатленията ми са добри и съм решил, че като ходим на хижа на Витоша (малко вероятно, нещо по другите планини си падам) - там ще е. Телефонът е 048929078. Цените бяха много умерени, мисля 5 кинта/легло. С кола + 1 час мързеливо вървене нагоре се стига или с джип до хижата (не мога да ти обясня откъде точно се минава, обаче). Друг вариант: от Алеко в посока между Бистрица и Симеоново (май?) вървене, не е дълго. Абе с питане на място ще стане, ако така ще правиш, пък и ако не се лъжа сред маршрутите в сайта е спомената някъде :-)
Аватар
halcor

Мнениеот M1010X » Сря Окт 20, 2004 10:19 am

благодаря на всите :bowdown: май това ще ми свърши работа. три предложения вече... даже четири. е, има кога да ги изпитвам :) ...

@halcor: ама маршрутите за за бикове и ще се наложи с полото да минавам на места на странично weelie :8D:. а и едва ли ще ме пуснат с него на кой да е лифт... дори в кабинката трудно ще влезе...

@Admin: спокич, бе... трябва да са поне 99 :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Чет Окт 21, 2004 9:58 am

@M1010X
Споменах маршрутите само за да се ориентираш къде е хижата, ако не я знаеш :-) Иначе не ми е известно с кола как се стига, просто недалеч от хижата се натъкнахме на път като спускахме, ама откъде идва и накъде ходи - не ми е ясно.
Аватар
halcor

Назад към Архив