Avid i Hayes

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Avid i Hayes

Мнениеот Victor » Сря Окт 27, 2004 7:35 am

Интересуват ме моделите -Avid 160mm и Hayes MX-2 XC 6".Първо знам че цената на Hayes-а е 100лв и имам листчетата за него (Hayes HML Linear-pull Lever) ,но пък чувам че Avid-а от своя страна е много по-добър и ми е интересно колко струва и дали в BAS го имат.
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот jivkonik » Сря Окт 27, 2004 9:56 am

[quote="Victor"]

Интересуват ме моделите -Avid 160mm и Hayes MX-2 XC 6".Първо знам че цената на Hayes-а е 100лв и имам листчетата за него (Hayes HML Linear-pull Lever) ,но пък чувам че Avid-а от своя страна е много по-добър и ми е интересно колко струва и дали в BAS го имат.
[/quote]

Аз си взех АВИД 160мм от Иван Каймата на "Христо Смирненски 60". Поръчваш си го и до 2 седмици го внася. Към 180 лв ми излезе преди 2 месеца някъде. БАС не знам кога ще почнат да внасят АВИД и на какви цени. Те се явават вече официцялния представител за БГ откакто АВИД беше закупен от СРАМ. Иди там и питай.
Сравнение на двете спирачки не мога да направя - не съм карал Хейс. Потърси имаше една много хубава тема преди доста време - Avid vs Hayes на @velco http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1385, където всичко беше дискутирано в детайли.:thumb:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот simo » Сря Окт 27, 2004 6:04 pm

Zemai Avida ne mu misli karal gi i dvete i moga da ti kaja 4e Avid BBDB spira 5 pyti po-dobre ot Hayesa (evtiniq).
:fire: Тука на Бахамите е идеално за FR ;) .
Само Bender , Gracia , Root i Klassen . :P
simo

Мнениеот Victor » Сря Окт 27, 2004 8:36 pm

180лв,a?Еми толкова колко но всички казват че си заслужава цената та даже и повече.Има и друго НО Avid-a е 2 пъти по-скъп.И така става че ако взема Avid ще имам само един диск което е малко кофти като усещане на лостчетат маи но не знам затова и постах това за да питам!
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот jivkonik » Сря Окт 27, 2004 9:19 pm

[quote="Victor"]

180лв,a?Еми толкова колко но всички казват че си заслужава цената та даже и повече.Има и друго НО Avid-a е 2 пъти по-скъп.И така става че ако взема Avid ще имам само един диск което е малко кофти като усещане на лостчетат маи но не знам затова и постах това за да питам!
[/quote]

И аз съм така - АВИДА отпред, отзад V-спирачка. И мога да ти кажа, че в усещането на лостчетата няма никаква промяна!!! Много хора така карат!
Вземи си и хубава броня, жило и накрайници Jagwire от БАС за да се кефиш на работата на спирачката! Дължина като за предна ще ти излезе всичко 10 лв някъде. Ако лостчетата ти имат промяна на модулацията още по-добре, ама и да нямат пак си бачка супер!!!:banana:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Victor » Сря Окт 27, 2004 9:52 pm

С какво караш отзад?
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 30, 2004 10:01 am

[quote="Victor"]

С какво караш отзад?
[/quote]

V_Break Deore от серия 510 с гумички на Шимано някакви... Спират добре на сухо, на мокро се изяждат за 3 спирания!!!
Аватар
jivkonik

Мнениеот Victor » Съб Окт 30, 2004 10:50 am

И моийте са така пипнат ли вода и край!
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот jivkonik » Съб Окт 30, 2004 1:33 pm

[quote="Victor"]

[/quote]

Ами има едни гумички за 15 лв чифта - един от колегите от "Крива Спица" караше с такива в големия порой след състезанието миналата събота и си спираше екстра!!! Водят се за дъжд, кал и т.н. НЕ знам обаче дали за всяка капла стават- че може и каплата да изпилят!!!
Аз добре че съм с предна дискова, че задната ми умря след първите 3 стискания....
Аватар
jivkonik

Мнениеот bestbg » Съб Окт 30, 2004 7:42 pm

той PErsenk кара с такива гумички.... иначе аз съм за Авид-а ;)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Victor » Съб Окт 30, 2004 7:49 pm

То аз наистина мисля да ги сменя калотките щото почнаха да свирят и на сухо.Ама нямам много пари сега.Но все пак кажете някои хубави до кум 10лв
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот Persenk » Съб Окт 30, 2004 9:21 pm

[quote="jivkonik"]

[quote="Victor"]

[/quote]

Ами има едни гумички за 15 лв чифта - един от колегите от "Крива Спица" караше с такива в големия порой след състезанието миналата събота и си спираше екстра!!! Водят се за дъжд, кал и т.н. НЕ знам обаче дали за всяка капла стават- че може и каплата да изпилят!!!
Аз добре че съм с предна дискова, че задната ми умря след първите 3 стискания....

[/quote]

Аз и ако не се лъжа колегата Did караме с такива.Марката е Baradin и вървят 18лв. чифта.Сухо, мокро накладките си спират супер, нямат нищо общо със шиманските накладки за еднократно спиране.
Иначе взимай Авида и не се чуди
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Victor » Нед Окт 31, 2004 8:10 am

Да сега ако ми налеят пари по коледа ще взема да си купя един два диска.Ама ако са малко парите ще водя тогава какво ще правя.
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот jivkonik » Нед Окт 31, 2004 9:45 pm

[quote="Victor"]

Да сега ако ми налеят пари по коледа ще взема да си купя един два диска.Ама ако са малко парите ще водя тогава какво ще правя.
[/quote]

Да не те плаша ама освен пари за спирачките тряба да помислиш и какви главини ще взимаш за диск.... а там да ти кажа аз се чудих сумати време доде си намеря квото търсех! Взех Шимано ХТ 60 лв беше предната - за такива пари имаше и доста добра Formula с капсуловани лагери, не я взех, защото се притеснявам, че все някога ще се разлуфти, а обиране на луфта при нея няма! Докато ХТ-то си е на конус - притягаш и забравяш!
Аватар
jivkonik

Мнениеот Victor » Пон Ное 01, 2004 6:55 am

[quote]Да не те плаша ама освен пари за спирачките тряба да помислиш и какви главини ще взимаш за диск.... а там да ти кажа аз се чудих сумати време доде си намеря квото търсех! Взех Шимано ХТ 60 лв беше предната - за такива пари имаше и доста добра Formula с капсуловани лагери, не я взех, защото се притеснявам, че все някога ще се разлуфти, а обиране на луфта при нея няма! Докато ХТ-то си е на конус - притягаш и забравяш![/quote]
Ами знам аз гледах едни като теза ама ме хваща страх да ти кажа http://www.bas-bg.com/index.php?loc=sho ... details=33 защото главините не са шега работа и могат да ти изигрят много лош номер в планината ако им стане нещо.
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Назад към Архив