Такаа...
Знаех си, че като не напиша ферман снощи, ще трябва да го пиша днес
Започвам отзад напред:
Интересно ми е за какво ви е фен клуб? Фен клуб на кое? Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против. Но ми е чудно - нима самият форум в момента не е един голям фен клуб както на сайта (но не главно), така и на планинското колоездене (най-вече!). Аз поне така ги възприемам нещата. Не виждам с какво те ще се подобрят, ако регистрираме някакъв фен клуб или ако ги институционализираме по какъвто и да е начин - най-много да се влошат, ако питате мен. Всички ние сме фенове на планинското колоездене и се срещаме тук, за да говорим, спорим, забавляваме и т.н. Какво повече от това?
За отбора:
Не исках никого да засегна с това "истински", съжалявам, че така е прозвучало. Ето какво имам предвид.
Има неща, които искам да са както трябва и бих захванал и правил само ако знам, че има възможност да ги направя както трябва. Отбор за планинско колоездене, носещ името MTB-BG и представляващ сайта именно като негов тим, е едно от тези неща. В момента не мисля, че мога да имам отбор какъвто искам, защото това за мен означава отбор на професионални начала, а именно: талантливи състезатели, добре мотивирани и т.н. (намират се); възможност да представя (аз) на всеки от тях колело и другата необходима поддръжка (не мога на този етап); възможност да им осигуря подходящи и разнообразни места за каране, за да се развиват, т.е. трнспортиране до тях, спане и т.н. (и тов не мога) и още мнго други неща. Мисля, че става горе-долу ясно. Честно, не мога да отговоря на въпроса защо възприемам нещата с отбора по този начин, но наистина гледам сериозно на подобно начинание, поне ако става дума за постоянен отбор.
Другото е отбор за конкретен повод - примерно за Пралелна вселена 2005. Такъв мисля да направя, даже не само един

Разликата е, че за този тип състезания духът е по-различен - поне за повечето хора е важно не състезателното начало, а приключенското по-скоро. И затова отбор заподобно нещо бих сформирал с най-голям кеф.
Както вече казах, нямам нищо против фенове на сайта, като се състезават, да се асоциират с MTB-BG. За мен не би било срамно който и да е колоездач да се състезава примерно с фланелка MTB-BG или нещо подобно. Но дори и по една фланелка нямам възможност да предоставя, разбираш ли? Е за какъв отбор тогава да говорим?

Знам, че някои ще си кажат, че се взимам много насериозно или нещо подобно, но по някаква причина искам, ако има постоянен отбор MTB-BG, той да е такъв, какъвто го описах по-горе
Както се казва: всеки луд с номера си