DT Swiss 1540 vs Tune King+Kong - Notubes ZTR 355

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

DT Swiss 1540 vs Tune King+Kong - Notubes ZTR 355

Мнениеот Harka » Пон Дек 27, 2004 1:13 am

Какво ще кажете за въпросните колела съпоставени едни с други. Честно казано, досега въобще не се бях сетил за Tune, а то се оказа, че според оценката в ноемврийския брой на списание Bike, въобще не са за пренебрегване и като тегло, и като технически качества.

Edit: На всичкото отгоре, са и по - евтини, и по - леки от DT - то (652/736гр. срещу 718/833гр.).
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Сря Дек 29, 2004 4:36 pm

Харка, къде си гледал цените на Tune? Аз съм виждал в един каталог едни космически:dunno: Иначе са свръхтехнологична фирма, направо култ!:hbang2::hbang2:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Harka » Сря Дек 29, 2004 4:49 pm

[quote="Newone"]

Харка, къде си гледал цените на Tune? Аз съм виждал в един каталог едни космически:dunno: Иначе са свръхтехнологична фирма, направо култ!:hbang2::hbang2:
[/quote]

В ноемврийския брой на списание Bike има доста голям тест на колела и там са дадени примерните им цени. За DT 1540 - 886 Euro, а за Tune - ZTR 355 - от 635 Euro като тествания модел е със спици DT - Aerolite и е 735 Euro. На мен обаче не ми става много ясна тази разлика в цената. При всички положения обаче DT 1540 са по - скъпи.
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Съб Яну 01, 2005 7:18 pm

TOYAGA, ти какво мислиш за въпросната комбинация - Tune - ZTR 355 и въобще за марката Tune?
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 02, 2005 7:43 pm

@ Harka

ЧНГ!

"Nomen est omen".:D Tва мога да кажа за марката Tune. Т. е. произведенията на тази марка са сред най-доброто, което човек може да използва за ТУНИНГоване на велосипеда си... Както Newone е казал - абсолютно култова история, градена с култово качество и култови цени...

Комбинацията King/Kong-ZTR 335 обаче (за мен поне) е класически случай на "на свинче-звънче". Както е известно, всяка система е здрава толкова, колкото най-слабото й звено, а тези капли са ЯКО ЛАБАВИ! Вярно е, че първи приоритет на този wheelset е теглото, но (пак за мен поне) спестяването на тегло посредством отказ от капсуловане на отворите на каплата е ЯКО ГРЕХОВНА история... Еле пък в тоя ценови клас! То бива леко, леко, ама не и с цената на всичко! Да не говорим, че King/Kong-ZTR 335 не е кой-знае колко по-лека комбинация от някои далеч по-здрави/по-смислени като цена колела...

Освен тва (лично на мен) не ми харесва факта, че на Ули Фал (тва е създателят/собственикът на Tune) нещо още не му се плаща за CenterLock, та за тва главините му (лично на мен) за момента не са ми интересни - също както и тези на Chris King. Просто защото на мой велосипед допотопие като IS 2000 повече няма да се мерне...

Поради което (за мен) идеалният като съотношение тегло/здравина/функционалност wheelset за XC, дискови спирачки и ездач с тегло до 85 кила в момента се състои от:

1. 2 бр. капли DT Swiss XR 4.1d или Mavic XC 717 Disc
2. 64 бр. спици DT Swiss Supercomp, тройно кръстосани, с алуминиеви нипли prolock
3. 2 бр. главини DT Swiss 240s CL.
Ако всичко това бъде грижливо и отговорно наплетено от майстор, аз лично бих се наел да твърдя, че колелата ще бъдат по-стабилни, издръжливи и непретенциозни в поддръжката от комплектованите 1540 с техните аеро-спици. Да не говорим, че тази комбинация ще бъде по-лека и при определени условия - по-евтина....
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Harka » Нед Яну 02, 2005 11:03 pm

@ TOYAGA

ЧНГ и на теб, много здраве, щастие, успехи и довеждане на Giant - а чувствително под 11кг. ти пожелавам!

Благодаря ти, че ме светна относно шините Notubes ZTR 355. Бях се заблудил от теста в списание Bike (заради устойчивостта), но осъзнах грешката си.

Сега дилемата е, че каквито и колела да избера, ще ми трябват и дискови спирачки или по - точно Magura Marta/Marta SL. Точно поради тази причина много ми се иска да изнамеря някоя подходяща оферта за комплект колела със спирачки. Засега такава намерих в "S - Tec sports" (Marta Light Kit mit Huegi 240 S/DT 4.1d за 629 евро). От друга страна обаче, попадам на оферта от "Action Sports" за Tune King/Kong - Mavic XC 717 за 489 евро. Би ли ме посъветвал как е най - добре ВЪОБЩЕ да постъпя?
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 10:54 am

Благодаря за пожеланията!

Тва с под 11-те кила е само въпрос на време - в момента по-скоро ме занимава въпроса дали през новата година ще успея да отделя повече време за каране, отколкото през миналата...

[quote]как е най - добре ВЪОБЩЕ да постъпя[/quote]

Ееее, чак ТОЛКОВА последна инстанция не съм! :D:D:D Гледайки цитираните две оферти, бих ти препоръчал да се насочиш по-скоро към tune/Mavic. "По-скоро", защото не ми е ясно какво точно включва офертата на s-tec, а втората изобщо не мога да погледна по-подробно, защото Action Sports нещо си обновяват сайта. И в двата случая не е ясно какви са спиците и ниплите, които са една трета (при това не най-маловажната!) от цялото колело.

Нека погледна по-късно какво точно предлагат Action Sports на тази ЧУВСТВИТЕЛНО по-ниска цена и ще мога да кажа нещо повече...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 1:23 pm

Преди време Action Sports имаха и добра оферта за DT, само че предколедно и дигнаха цената с 200 евро :D.
Относно ниплите/спиците - като цяло тенденцията е да се слагат спици DT Comp, което на мен лично не ми допада кой знае колко. Специално за Action Sports - те също слагат спици DT Comp и алуминиеви нипли prolock. А иначе сайтът на S - tec е пълна мъгла - нищо не може да се разбере.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 1:41 pm

[quote]тенденцията е да се слагат спици DT Comp, което на мен лично не ми допада кой знае колко[/quote]

Нормално е - този модел спици са достатъчно добри и покриват най-голям пазарен диапазон - както като цена, така и по отношение теглото на карача и стила на каране. Нормално е също така да си доплатиш, ако искаш нещо по-особено и/или индивидуално.

[quote]иначе сайтът на S - tec е пълна мъгла - нищо не може да се разбере[/quote]

Ми по принцип този сайт/магазин не е толкова известен с колелата си (колкото Whizz Wheels и Action Sports например), колкото с предлагането в интернет на custom-сглобени велосипеди от марки, за което това не е характерно (примерно Giant).
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 4:20 pm

Сега като се замисля, май ще по - добре на този етап да не предприемам нищо. Ще изчакам за някоя по - добра оферта (а също и да им мине коледното настроение на Action Sports и видя те какво ще предложат). Според мен няма смисъл да се прибързва - просто инвестиция от този мащаб, поне за мен, изисква сериозно обмисляне.

TOYAGA, мога ли да те попитам какво мислиш за курбелите на Tune и тяхната шестостенна система на захваще.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 5:02 pm

Мдааа, предварителното събиране и анализ на информацията винаги е за препоръчване от така характерното за нашите ширини СЛЕДварително :D:D:D Никой не те гони...

По моему Six Pack-а на Tune може би щеше да има шанс за по-сериозно разпространение, ако не бяха излезли Hollowtech II/X-Type/MegaExo и так далее системи с кухи оси. Шестогранът определено не е по-лош от Octalink/ISIS по отношение на здравина и сигурност на захващането, но е много по-елегантно решение от тях, тъй като от технологична гледна точка производството му ще е много по-евтино дори при малки тиражи - принципно не би следвало да е по-скъпо от това на осите "квадрат".

В настоящата ситуация обаче си мисля, че Six Pack/Big Foot ще се остане екзотика за фетишисти на тема Tune и хора, които си имат всичко останало. В същото време не мога да скрия, че Big Foot стои страхотно на висококачествени CrMo и титанови хардтейли, при които е направо кощунствено да загрозиш с някой дебелашки кух курбел a la Shimano или FSA примерно... Абе накратко - маниашка история...

EDIT: Забравих да спомена нещо друго интересно за комбинацията Six Pack/Big Foot - германският DH-шампион Mаркус Клаусман кара с такива курбели... Звучи като майтап, но не е - явно са достатъчно здрави! Поне колкото задника на същия тоя Клаусман, който кара и със седалка Тune Speedneedle, която аз лично само като я видя и ме заболява дирника... :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 6:27 pm

[quote="TOYAGA"]
EDIT: Забравих да спомена нещо друго интересно за комбинацията Six Pack/Big Foot - германският DH-шампион Mаркус Клаусман кара с такива курбели...[/quote]

Знам. А също така кара и с главини Tune.
[quote]Звучи като майтап, но не е - явно са достатъчно здрави! [/quote]

Явно да. Аз обаче се чудя доколко са здрави за масовия потребител?
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 6:36 pm

[quote]Явно да. Аз обаче се чудя доколко са здрави за масовия потребител?[/quote]

Не съм карал никога велосипед с такива курбели и не мога да твърдя нищо със 100% сигурност, но и не съм чул/чел за проблеми със здравината при тях. Освен това ми се струва, че марката е достатъчно реномирана, за да не се съмняваш в качеството.;)

Съвсем друг е въпросът за цената и най-вече - за това какво би наложило употребата точно на Big Foot, а не на нещо не по-лошо, но не толкова екзотично и скъпо...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 6:46 pm

[quote="TOYAGA"]
Съвсем друг е въпросът за цената и най-вече - за това какво би наложило употребата точно на Big Foot, а не на нещо не по-лошо, но не толкова екзотично и скъпо...
[/quote]

Ами... нищо. Просто в момента не мога да се сетя за други курбели, които с подобно тегло биха издържали (говоря за масова употреба) на натоварването при DH.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 7:13 pm

Опа, опа! За DH-курбели ли говорим?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 7:22 pm

[quote="TOYAGA"]

Опа, опа! За DH-курбели ли говорим?
[/quote]

Да.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 7:34 pm

Sorry! Тук има далеч по-компетентни от мен в тази област.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 7:54 pm

[quote="TOYAGA"]

Sorry! Тук има далеч по-компетентни от мен в тази област.
[/quote]

Хм, аз пък се чудя дали въобще има компетентни в областа на използване на Tune Big Foot за DH.
Но да оставим това на страна - и без това времето, когато евентуално ще се позаинтересувам по - подробно по въпроса още не е дошло.

TOYAGA, имаш ли информация дали И на NRS 2004г. може да се сложи колче 30.9мм, че нещо не мога да намеря Thomson 30.8.
Аватар
Harka

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 03, 2005 8:08 pm

[quote="Harka"]

TOYAGA, имаш ли информация дали И на NRS 2004г. може да се сложи колче 30.9мм, че нещо не мога да намеря Thomson 30.8.
[/quote]

Ако искаш може да пробваш с моето Thomson 30.9.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 8:14 pm

[quote][i]Originally posted by КапитанПланета
Ако искаш може да пробваш с моето Thomson 30.9.
[/quote]

Ще съм ти много благодарен Капитане. :)
Аватар
Harka

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 03, 2005 8:24 pm

[quote="Harka"]
Ще съм ти много благодарен Капитане. :)
[/quote]

ОК, на следващата аперитивка ще го донеса. Ако няма да присъстваш, пусни едно ПМ да се разберем кога и къде.

BTW, като каза че не можеш да намериш 30.8 погледнах сайта на аебике... няма томсънчета на примоция вече... льошооо... а имаше всички произвеждани модели и размери... сигурно дедо Томсън им се е скарал че ги дават прекалено тънко и затова са ги махнали :bawling:.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 8:43 pm

[quote][i]Originally posted by КапитанПланета
BTW, като каза че не можеш да намериш 30.8 погледнах сайта на аебике... няма томсънчета на примоция вече... льошооо... а имаше всички произвеждани модели и размери... сигурно дедо Томсън им се е скарал че ги дават прекалено тънко и затова са ги махнали :bawling:.
[/quote]

Дамм, затова пък има добри примоции в Price Point.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 03, 2005 10:17 pm

@ Harka & Капитана

Няма повече да ви преча! Ясно е, че вероятността да не си паснете възлиза на едва една десета от милиметъра... :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Пон Яну 03, 2005 10:22 pm

[quote="TOYAGA"]

@ Harka & Капитана

Няма повече да ви преча! Ясно е, че вероятността да не си паснете възлиза на едва една десета от милиметъра... :D:D:D
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::bowdown::bowdown::bowdown:
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Вто Яну 04, 2005 11:00 am

[quote="Harka"]

[quote="TOYAGA"]

@ Harka & Капитана

[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::bowdown::bowdown::bowdown:
[/quote]

TOYAGA is back!!! TOYAGA rullzzzzzz!! :rofl::rofl::rofl::rofl::bowdown::bowdown::bowdown:

ей, мерси за смеха!!! :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 04, 2005 12:42 pm

Ти шо се смееш бе !?!:(!: Не вииш ли, че боли!?!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Яну 04, 2005 3:34 pm

[quote="TOYAGA"]

Ти шо се смееш бе !?!:(!: Не вииш ли, че боли!?!
[/quote]

ЧУВАЛ СЪМ :santa2:, че при триещи сглобки помага грес или вазелин, зависи от материала :rofl::rofl::rofl:

@КапитанПланета, Harka: ;):laugh::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Вто Яну 04, 2005 3:38 pm

Абе TOYAGA, ТВОЯТ нали е 30,8. За кво ми е Капитана при това положение. Мисля, че твоя КОЛ ще влезе идеално. :^:
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 04, 2005 4:14 pm

Aaa, не! Ни гу давам! Мене още навремето в казармата са ме учИли, че [size=200][color=red][b]"Резервни части за човешкото тяло няма!"[/b][/color][/size]

Ше земе на жената да й потребе оригинала и...:xx(:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот PtD » Вто Яну 04, 2005 4:56 pm

[quote="TOYAGA"]

Мене още навремето в казармата са ме учИли, че [size=200][color=red][b]"Резервни части за човешкото тяло няма!"[/b][/color][/size]
[/quote]

Еее, па ти много отдавна си ходИл в казармата. Вече има доста резервни части - зъби, стави, кокали, крака, ръце. А пък за външните репродуктивни органи да не говорим, то помпички, то протези, то подплънки... Дай на момчето колчето, не се стискай :rofl: Не разбра ли - влиза [b][u]идеално[/u][/b]! :hbang2:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Архив