Нали искате на BG ето !!!!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Нали искате на BG ето !!!!!

Мнениеот chiMol » Чет Яну 06, 2005 12:14 am

Сега някой ще ми отговори ли на въпроса дали някаде в София наваряват уши за дискови спирачки или въобще да не се надявам (на стоманена рамка)
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Рейтинг: 2000

Мнениеот C_Mo » Чет Яну 06, 2005 2:25 am

Не си струва занимавката...
Аватар
C_Mo

Мнениеот MAN6 » Чет Яну 06, 2005 12:20 pm

[quote="chiMol"]

Сега някой ще ми отговори ли на въпроса дали някаде в София наваряват уши за дискови спирачки или въобще да не се надявам (на стоманена рамка)
[/quote]

в момента мога да ти предложа само това:
"Светлана 99" ЕООД / заваряване на цветни метали
София, ул."Христо Смилянов" 158
(бившата "Бородински бой"
тел.: 385677, ЖИСИЕМ:088 8920393
раб.време: от 9 до 17, без събота и неделя

но нали се сещаш че трябва сам да си изчислиш/измериш ушите, щотото пичовете само завярват ;)
иначе потърси някъде из форумите си имаше отделна тема :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Яну 06, 2005 3:28 pm

[quote="chiMol"]

[/quote]

що се занимаваш с глупости?
казаха ти го хората, не си струва и няма да е читаво.

Edit: добре дошъл в света на кирилицата :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот chiMol » Чет Яну 06, 2005 9:38 pm

Меси за съветите но щом казвате че не става тая рамка дайте идея каква рамка да си взема. По принцип ми трябва нещо за jump ове и спускане по не много пресечен терен.
Аватар
chiMol

Мнениеот nikitzo » Пет Яну 07, 2005 5:50 pm

[quote="MAN6"]

[quote="chiMol"]

[/quote]

в момента мога да ти предложа само това:
"Светлана 99" ЕООД / заваряване на цветни метали
София, ул."Христо Смилянов" 158
(бившата "Бородински бой"
тел.: 385677, ЖИСИЕМ:088 8920393
раб.време: от 9 до 17, без събота и неделя

но нали се сещаш че трябва сам да си изчислиш/измериш ушите, щотото пичовете само завярват ;)
иначе потърси някъде из форумите си имаше отделна тема :)
[/quote]

Улицата е "Христо Силянов" и се намира в надежда
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Longman » Съб Яну 08, 2005 2:16 am

:idea:Тва със заварката може и да стане само ти трябжа мнооого смятане! ако искаш ми пиши маи да ти покажа една"скица" дет ца опитах да ти я прикача ама неможах, не е много добра ама немога да я нарисувам по-хубаво.

пощата ми е: [email protected]

представлява едно достатъчно дебело парче метал и само трябва да ти го изреже стругар, а ти да си си нарисувал скица с размери преди това
PEOPLE=SHIT
Longman

Рейтинг: 1200

Мнениеот chiMol » Съб Яну 08, 2005 6:30 pm

longman аз си го имам самото ухо свалих го от старата предна вилка мене ме интересуваше къде да го занеса за да го капнат (вече имам идеи) а и дали ще стане читаво и дали си струва усилията .... аз още се колебая м/у нова рамка или да мъча старата...
Аватар
chiMol

Мнениеот C_Mo » Съб Яну 08, 2005 6:43 pm

[quote="chiMol"]

longman аз си го имам самото ухо свалих го от старата предна вилка мене ме интересуваше къде да го занеса за да го капнат (вече имам идеи) а и дали ще стане читаво и дали си струва усилията .... аз още се колебая м/у нова рамка или да мъча старата...
[/quote]

От личен опит те съветвам да си вземеш нова рамка... има достатъчно читави рамки на добри цени, за да можеш да си избереш подходяща.

И аз много си харесвах една стара рамка... и уши мислех да й заварявам и подсилки... и т.н. (бях млад и глупав ;) ) ама взех че и откъртих челото и спрях да си мисля за глупости.
Аватар
C_Mo

Мнениеот chiMol » Съб Яну 08, 2005 10:14 pm

ok C_MO - приемам съвета ти кажи каква рамка да си взема ...трябва ми да не се криви и усуква даже и при неправилно падане от високи скокчета и да има ухо за диск
Аватар
chiMol

Мнениеот Longman » Съб Яну 08, 2005 11:22 pm

Аз не че искам да те разколебавам или нещо такова, ама щом имаш пари за нова рамка(мисля че имаш де) пробваи старата дали ще стане пък ако не я хвърли. Такъв ми е савета- ако си харесваш сегашната рамка и си си свикнал с нея пробвай да си завариш уши пък ако не стане земи нова(освен ако нямаш намерение да продаваш стата) а пък за място за заваряне аз лично незнам щот' съм от Бургас.

Аре дерзай
PEOPLE=SHIT
Longman

Мнениеот skoka » Нед Яну 09, 2005 10:01 am

chiMol-НЕ СЕ ЗАНИМАВАИ С ГЛУПОСТИ!Послушаи C_Mo,и си вземи друга рамка!Сега поне има доста добър избор.
Longman-Ти някога пробвал ли си да заваряш уши за диск?Не че искам да те обиждам,но в Бургас хората които могат да дадат що годе компетентно мнение(за MTB,не за шосеики),се броят на пръстите на едната ръка,и не пишат тук!
Според мен просто не си заслужава заниманието,труда и парите за изработката.Дори и да стане аз не бих разчитал много.Не че съм пробвал,но и не бих желал!
skoka

Мнениеот C_Mo » Нед Яну 09, 2005 10:18 am

[quote="chiMol"]

ok C_MO - приемам съвета ти кажи каква рамка да си взема ...трябва ми да не се криви и усуква даже и при неправилно падане от високи скокчета и да има ухо за диск
[/quote]

Това е рамка, която ще отговаря на тези изисквания.
http://npj.dragonfly.de/start.html

Сега кажи колко си говов да дадеш за рамка и какви компромиси си готов да направиш.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Longman » Пон Яну 10, 2005 12:44 am

споко ве soska ко са впрягаш. Казвам му ко иска да пробва ако си харесва сегашната рамка така или инъче ще купува нова.

а за Бургас и MTB заеби тая раота то тука ни планина ни нищо...
PEOPLE=SHIT
Longman

Мнениеот MOD » Пон Яну 10, 2005 12:27 pm

[quote="Longman"]

споко ве soska ко са впрягаш. Казвам му ко иска да пробва ако си харесва сегашната рамка така или инъче ще купува нова.

а за Бургас и MTB заеби тая раота то тука ни планина ни нищо...
[/quote]

Ами Странджа ?
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Pla-men » Пон Яну 10, 2005 12:53 pm

Аве не искам да се меся защото едвали ще дам компетентно мнение, но от някаде месец скачам из Меден Рудник (тва е в Бургас ако някои не знае) със MOD-ната рамка (преправен Cross Columbia) по нецо има досто заваряно, вклиучително и ушите за диск.
И до сега му няма нищо не казвам, че е супер, но е добър вариант ако нямаш пари и имаш идей.

А и в Бургас става за MTB както каза MOD имаме си странджа, само дето трябва да се кара малко повече по асвалт, но ...
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот MOD » Пон Яну 10, 2005 1:04 pm

[quote="Pla-men"]

Аве не искам да се меся защото едвали ще дам компетентно мнение, но от някаде месец скачам из Меден Рудник (тва е в Бургас ако някои не знае) със MOD-ната рамка (преправен Cross Columbia) по нецо има досто заваряно, вклиучително и ушите за диск.
И до сега му няма нищо не казвам, че е супер, но е добър вариант ако нямаш пари и имаш идей.

А и в Бургас става за MTB както каза MOD имаме си странджа, само дето трябва да се кара малко повече по асвалт, но ...

[/quote]

Крива Спица също карат не малко километри по асфалт, докато успеят да се загубят :D:beer: в Родопите, но това никога не ги е спирало.

За Странджа - много красива и все още много дива планина ... защо не карате там повече ? Там със сигурност може да се направят прекрасни преходи за два или три дни. Пък и ако я опознаете по-добре вероятността тази година да се загубим там ще е по-малка :beer::D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Pla-men » Пон Яну 10, 2005 4:55 pm

Това незнам дали се отнася за мен, но ние караме там за миналото лято (месеците от лятната ваканция) сме навартяли около 2000 км.
Като изклиучим 180км. от карането ни в родопите с "Крива спица" още ехе ...
Всичко друго си е към родопите.
Вие миналата година като идвахте да карате в Странджа ние от не можахме да доидем с вас иначе знаем добри места в странджа.

Съжелявам, че така отклоних темата просто не се здържах.
Аватар
Pla-men

Мнениеот Pla-men » Пон Яну 10, 2005 6:26 pm

[b]Download Attachment:[/b] [url=http://www.mtb-bg.com/forum/data/Pla-men/2005110102448_IMAGE0008.JPG.jpg][img]images/icon_paperclip.gif[/img] IMAGE0008.JPG.jpg[/url]
79.47 KB

Това са на Колумбията за която по горе ви говорих.Наистина са грозни, груби и каквото си изберете, но маи са здрави.
Само, че тази задница цялата е правена и има как да се завари а на кръгла траба не виждам големи шансове точно за такива уши.
Аватар
Pla-men

Мнениеот Sp0nG » Пон Яну 10, 2005 7:35 pm

Аз също съм със заварявяни уши отзад, ама още нямам финансовата възможност да ги пробвам лично. Правил ги е предишния собственик на рамката и е карал бая време с хидравлично ХТ, така че са изпитани и здрави. Заварката е алуминий-алуминий и би заприличала на фабрична ако се боядиса ма ме мързи, ако на някой му трябват снимки да види за идеята, може и да се постарая:D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот skoka » Пон Яну 10, 2005 8:29 pm

Е щом искате заваряите!:beer::beer::beer:
И около Бургас има места за каране.Не е само Странджа!Из Аитоския балкан също има много добри места за каране.Иска въртене,но после има и спускане.От двете по равно!Могат да се правят много добри еднодневни и двудневни преходчета!
skoka

Мнениеот BuxpeH » Пет Яну 14, 2005 9:56 pm

Много поздрави за бургазлии от форума :beer: и за невярващите.... :drunk::evil::dunce::scared::roll2:
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/zadnicata.JPG[/img]
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот skoka » Пет Яну 14, 2005 11:58 pm

Мерси за поздравите:beer::beer::beer:!
skoka

Мнениеот Longman » Съб Яну 15, 2005 1:58 am

Мерси за поздрава:beer::beer::beer:
Тази снимка сега на кой е ???! че се обърках??
На този които основа форума ли???
PEOPLE=SHIT
Longman

Мнениеот Pla-men » Съб Яну 15, 2005 4:03 pm

И аз благодаря и да не остана по назад:beer::beer::beer::D
Със здраве.
Аватар
Pla-men

Мнениеот BuxpeH » Съб Яну 15, 2005 4:05 pm

[i]Г[/i][color=blue]о[color=navy]Р[/color][size=67]е[/color][/size] [size=100]д[/size][size=134]О[i]л[/i][/size][color=green][size=167]У[/size][/color][b]![/b] :nuts:

Не бе! :laugh: Страхувам се, че снимката си е моя. :^:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот Longman » Съб Яну 22, 2005 11:38 pm

@ chiMol
И все пак ще споделиш ли какво стана?!
завари ли или си купи нова рамка???
PEOPLE=SHIT
Longman

Мнениеот chiMol » Нед Яну 23, 2005 10:40 pm

:beer:По принцип си купих друга рамка ... А ВМЕСТО ЗАВАРЯВАНЕ НА УХО НАМЕРИХ ДАЛЕЧ ПО-РАЗУМЕН ВАРЯНТ. ВЪВ МЛАДОСТ 1 НА 2РАТА СПИРКА СЛЕД КАТО ЗАВИЕ КОЙ ДА Е РЕЙС ОТ ЦАРИГРАДСКОТО ИМА 1 МАГАЗИНЧЕ В КОЕТО СЕ ПРОДАВА ЗА 40 ЛВ НЯКЪКВА ИЗМИСЛЕНА ДИСКОВА СПИРАЧКА КОЯТО СПОРЕД МЕН НЯМА ДА СПИРА МНОГО , НО В КОМПЛЕКТ С НЕЯ ВЪРВИ И ДЪРЖАЧ ,КОЙТО СЕ ЗАХВАЩА НА ЗАДНАТА ОС И НА РАМКАТА ДОСТА СТАБИЛНО. ОТВОРИТЕ МУ СА УНИВЕРСАЛНИ ПОНЕ ТАКА ИЗГЛЕЖДА И СМЯТАМ ЧЕ ЩЕ МЕЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА С ИСТИНСКИ ДИСК И МЕХАНИЗЪМ.....ДАНО ТОВА ДА Е ОТ ПОЛЗА НА НЯКОЙ ДРУГ ЗАЩОТО АЗ ГО ОТКРИХ МАЛКО КЪСНО И ВЕЧЕ НЯМЯ СМИСЪЛ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ......

PS: КАТО СИ СГЛОБЯ НОВОТО КОЛЕЛО ЩЕ ВИ ПУСНА СНИЛКИ ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ И ДА ГО ОЦЕНИТЕ....:beer::beer::D
Аватар
chiMol

Назад към Архив