ВАЖНО!!! Кажете си мнението, моля!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

ВАЖНО!!! Кажете си мнението, моля!

Мнениеот Admin » Нед Сеп 14, 2003 10:04 pm

Драги посетители на форума, :D
Напоследък ме мъчи един въпрос, за който смятам да се допитам до вас, тъй като вие сте тези, които на практика “правите” форума.
Въпросът е: какво да правя със старите теми? :?:Както може би сте забелязали, те вече са доста. За големият им брой има две причини:
1.Администраторска небержност от моя страна:(!:, или още по-точно казано – летен мързел да се хвана и да прочистя от теми, които са изгубили всякаква актуалност (типичен пример е форумът “Мероприятия”, където стоят уговорки за карания, които са били преди един месец). Тази част от проблема ще бъде решена още тази седмица. :I
2.Винаги, когато седна да го прочиствам, резултатът е съвсем незабележим, тъй като ми е много трудно да изтрия една или друга тема. Например за Sprint Appolo и Drag Behemoth сигурно има по десетина теми, а на всичкото отгоре са и с доста мнения по тях и аз не искам да лишавам някой, който иска да си купи такова колело, от възможността да научи повече за него. Разбира се, възможността за подбор е дадена на мен и си е мой проблем:xx(:, но все пак мисля да се допитам и до вас как да го реша.
Единият вариант е да архивирам форумите. Съвсем честно си признавам, че не знам как ще изглеждат те, след като бъдат архивирани. Мисля, че архивираните теми няма да се виждат, но ще бъдат достъпни чрез търсачката. ГОЛЕМИЯТ НЕДОСТАТЪК при архивирането е, че темите все едно се заключват и никой вече не може да пише по тях.:( А това не ми харесва!
Другият вариант, който ми допада, е да се направи още един форум, който да се казва “Стари теми” или “Архив”. Там ще местя темите, по които последно е писано преди 1 месец или повече. Така старите теми ще са напълно достъпни и ще могат да се допълват с нови мнения. Дори е възможно тези от тях, които бъдат активирани отново от вас, да бъдат премествани от мен в съответния форум, от който са дошли. На свой ред, голяма част от темите, които ще са в този “архивен” форум, ще бъдат изтривани след един по-продължителен период от време (6м. или 1г.), когато напълно изгубят акталност, но други, които смятам за особено ценни, ще си стоят в него, пазейки инфото, съдържащо се в тях.
Очаквам мненията ви за това кой вариант ви се струва по-подходящ, а може да предложите и някакви други решения, ако ви идват наум. :)

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Blazarov » Нед Сеп 14, 2003 10:35 pm

Znachi idejata s arhiva ne e losha, ama kakvo shte kajesh tam primerno da se slagat samo temi s 15 otgovora i nagore? Inache pak shte se zadrysti... moje bi 15 e mnogo, ama 10 pone...
I drugo neshto - naznachi si moderatori koito da pomagat i da trijat pone tezi temi, koito sa po pogreshka (primerno chovek e natisnal new topic a ne new reply), zashtoto rabotata e mnogo za sam chovek. Za moderatori moje da izberesh hora koito lichno poznavash za da moje da im dyrjish smetka za gluposti ot tjahna strana :)
Dano sym bil polezen!
Blazarov

Рейтинг: 1200

Мнениеот korlitz » Пон Сеп 15, 2003 9:07 am

ami da arhiva e dobra ideia,
a specialno za appolo, behemoth, ne e li nai dobre da se napishat statii za tiah, neshto kato testove, kydeto da ima v rezume otkriti predimstva i nedostatyci, taka kato doide niakoi nov chlen, koito se interesuva za tezi kolela, i pita, samo go preprashtame kym statiite, vmesto nova tema s 30 otgovora :-)
korlitz

Мнениеот Rogue » Пон Сеп 15, 2003 11:27 am

Admin,
ne e dobre ako arhiviranite temi "niama da se vizhdat", nameri nachin da se pokazvat zaglaviata ...tova shte ogranichi mnogo vuzmozhnostta da prochetesh neshto dopulnitelno, koeto purvonachalno ne te e interesuvalo i go namirash dokato razglezhdash topic-ite na foruma:) A za tova kak mozhe da stane, ne me pitai men ;), daleche sum ot tezi neshta. Ideiata za pomoshtnici ne e losha, ti si znaesh nai-dobre.

uspeh

What you gonna do? Bleed on me?
The impossible is often the untried...
Rogue

Мнениеот oVo » Пон Сеп 15, 2003 1:44 pm

Аз лично скоро използвах търсачката за първи път :I,която ми свърши много добра работа. Търсенето на тема ровейки се във форума мисля че е доста безмислена работа, та в този смисъл архивирането е добра идея, при положение че инфото ще е достъпно с търсачката. Предполагам архивирането е на цели теми и ако си търся някакво инфо ще излезе цялата тема в която се съсдържа въпросната информация.
Идеята за форум със стари теми също е добра макар че не знам до сега колко стари теми са "съживявани".
Мнението ми е че ако ще изчистваш четрите форума от изоставени теми е добре да се прехвърлят в новия "архивен" форум, даже ако започне ново броене на посещенията ще може да се разбере коя тема се чете и към коя няма интерес. След това "класическите" теми и темите с полезна информация могат да влязат в архива. :)
oVo

Мнениеот dil » Пон Сеп 15, 2003 2:11 pm

Не е точно по-въпроса, но...
Много ще е удобно ако човек може да се абонира за дадена тема и да получава известия (по емайл примерно), когато някой отговори/напише нещо в съответната тема.
Колегите от setcom.bg ползват същия софтуер за форум и там я има тази възможност.
Аватар
dil

Рейтинг: 1204

Мнениеот uha_rampage » Пон Сеп 15, 2003 2:41 pm

Poprincip se pravi Forum sus zaglavie "Arhiv", v koito se pomestvat vsi4ki stari temi, i se pravi taka 4e vsi4ki te da sa vidimi na 1 stranica, a ne na 5-6.... Tova moje malko da zabavi tezi koito sa s po-bavni vruzki, no shte spesti roveneto...

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOTuKATA » Пон Сеп 15, 2003 2:42 pm

admin4e ideqta za "stari temi" e podxodqshta,no spored men ste e po dobre da napravi6 taka:
1)velomexanik-sam preceqva6 koe ima smisal i go ostavq6 tam,i koeto nqma go trie6 prosto.no ste gi trie6 prez mesec-dva
2)meropriqtiq-trie6 vsi4ko na 2-3 sedmici
3)obsht forum-precenqva6 koeto e stoinostno i actualno go ostavq6 dokato preceni6 4e ve4e ne e takova,i drugite gi maxa6 sled 2 sedmici
4)produkt-konsult-tyk ste trqbva da gi ostavi6 malko po dalgo-okolo tri meseca
ako ste ostavq6 ne6to,neka bade samo ot poslednite dve stranici-nikoi ne gleda v drugite-demek oste pri parva vuzmoznost trie6 vsi4ko (osven poslednite 2 stranici)
MOTuKATA

Мнениеот TheUndertaker » Пон Сеп 15, 2003 8:10 pm

Arhivirai kakvoto si struva da ostane kato tema .Drugite gi delni i tova e !

[b]nqma ni6to po ne6tastno ot 4ovek vqrva6t na sobstwenite si izmislici![/b]
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот fvezo » Вто Сеп 16, 2003 8:10 am

Отдавна искам да предложа следното. След статиите или тестовете да се отваря дискусионен топик за отзиви, допълнения или споделяне на личен опит.
Иначе не вярвам някой да се връща назад и да чете топици от преди повече от два месеца, така че трий смело.
fvezo

Мнениеот i12805 » Пет Сеп 19, 2003 10:52 am

мисля си, че Продукт-Консулт темата е полезна и трябва да стои по-дълго от 2-3 месеца или пък да се архивира. иначе другите - както пише мотиката.

успех

||united (C) ||
||zombium.org||
||united (C) ||
||zombium.org||
i12805

Мнениеот MOD » Пет Сеп 19, 2003 1:03 pm

Navsyakade ima cenni i polezni neshta ....
Moeto skromno predlojenie e slednoto :
Kato izte4e dadeniya period na post-a , sled koito da predstoi da bade zakrit ( ili iztrit ) da se sazdade edin podfofum - primerno "The Best Old Post" i SAMO Moderatora da moje da kopira topici vatre.Ve4e e drug vapros kriteriya za ocenyavane, koi topik tryabva da vleze vatre, no moje bi topic s okolo 30 post-a i ako ne se otnasya za ugovorki za karane e edin dobar kriterii.
Po tozi na4in mnogo po -lesno shte se prosledyavat goreshtite raziskvaniya prez poslednite 6-12 meseca...
Ta obshto vzeto - tova si mislya az i Vi go predlagam da se obsadi.
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот tuba » Пет Сеп 19, 2003 1:49 pm

Tova che v nqkoi topic ima
mnogo postove ne go pravi avtomatichno
interesen temata moje da se iztyrka
ili prosto da e zlobdnevna
a nqkoi topig s try chetiri postinga moje
da e dosta cenen.
tuba

Мнениеот MOD » Пет Сеп 19, 2003 1:56 pm

Absolutno si prav ...Tova be6e samo ideya ...
mai 6te se okaje mnogo trudno i do golyama stepen subektivno ocenyavaneto na topicite[:p]
No kato na4alen kriterii e edna dobra otpravna to4ka ...:8D:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Admin » Сря Окт 01, 2003 10:35 pm

Ха сега да ви кажа какво реших:8D::
След като поизчистих сериозно форумите се оказа, че е още рано да се прави пети архивен форум. Но в бъдеще ще направя такъв и в него ще пращам теми, които са стари, но според мен са ценни. Оценката ще е субективна, но все някой трябва да я прави и това ще съм аз. В пояснението за този форум ще пише именно, че той съдържа теми, които си струва да се прочетат и в които много хора могат да намерят отговор на още незададените си въпроси. Темите от форум “Веломеханик” може би няма да бъдат местени в архивния форум, но затова пък от тях ще бъдат оставяни само най-полезните и ценните.
Благодаря на всички за мненията. Чувствам се длъжен да отговоря на всеки, пък ако ви се чете, ето:
За Blazarov:
Няма да избирам темите по броя на отговорите, защото понякога и един е достатъчен, стига да е изчерпателен и точен. А пък и тема с 20 поста може да е просто бърборене между няколко души за нещо си.
Що се отнася до модераторите, за момента все още няма нужда от такива. Просто през лятото изобщо не ми се занимаваше да прочиствам форума и затова се позадръсти. Но след време ще има поне един модератор, най-малкото защото догодина по някое време ме чака казарма :(и тогава ще е нужен такъв. Ще го избера точно както ти казваш. ;)
За Korlitz:
Ако се направи това, което ти казваш, то трудно може да е под формата на тестове. Най-лесно е то да стане чрез тема във форума, към която да насочваме тези, които питат. От собствениците на тези колела зависи дазапочнат такива теми.
За Rogue:
При варианта, който съм избрал, архивираните темите в архивния форум ще са толкова видими и възобновими, колкото и във всеки от другите 4 форума (сегашните).
За oVo:
Горе-долу ще бъде като второто ти предложение, нали?
За Dil:
Ще проуча въпроса. Наистина форумът има такива възможности, но трябва да проверя дали трябва да се настройва нещо допълнително по сървера.
За UHA Rampage:
Не знам дали ще може да е на една страница...
За МОТиКАТА:
С първия форум мисля да направя както ти казваш. В останалите има и някои теми, които не бих изтрил в обозримо бъдеще и точно те ще отидат в архивния форум.
За Undertaker:
Твоето магаре мъжко да е!:D Т.е. точно това ще направя.
За fvezo:
Няма смисъл за всяка статия или тест да се отваря тема, но всеки, който иска да сподели нещо допълнително, винаги може да отвори нова тема и да го направи.
За i12805:
Наистина в Продукт-Консулт темите ще остават по-дълго.
За MOD:
Точно това ще направя.
За tuba:
И аз мисля така.
:):):)

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Архив