Моля за сравнение

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Моля за сравнение

Мнениеот Veselin Hristov Hristozov » Вто Яну 18, 2005 9:22 pm

Възнамерявам да купя туристически 28' велосипед Drag Marathon,който се продава с Shimano Altus или Acera.Моля дайте сравнение за качествата на двете предавки като се абстрахирате от екстремно каране,а имате предвид туризъм по шосета и леко пресечена местност.На 56 години съм,имам 40 години опит с велосипед,но не съм карал тези предавки.Благодаря!
Veselin Hristov Hristozov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Вто Яну 18, 2005 9:30 pm

Ами да ти кажа чесно осезателна разлика няма в качеството/превключването ... но все пак Acera се водят за 1 клас от горе :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Вто Яну 18, 2005 9:53 pm

Аз бих избрал acera, въпреки че не знам какви разлики с altus има напоследък, по-съществените сигурно са различен брой скорости, различни команди и курбели.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот axelmax » Сря Яну 19, 2005 11:11 am

a gumi i zaotvetno kapli za 28" ,kade ste nameish?

sto ne si vzemesh 26"
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Яну 19, 2005 12:00 pm

аз лично те съветвам да не взимащ 28" байк..
поради няколко причини:
1. като си изхабиш гумите с които го взимаш(или направиш вътрешните на швейцарско сирене от лепенки), прилични 28" гуми адски трудно ще намериш, никаде не съм виждал 28" на Maxxis или Nokian
2. почти същото се отнася за спиците и шините - пак трудно ще намериш и прилични спици /готини шини, ако недай си боже нещо стане на тези, с които го продават Драга
3. същото важи и за вилката

незнам колко струва , но бих те насочил или към Онтарио, или Експерт
най- малкото - с гореспоменатите ще можеш и по пътеки да си караш
а иначе за асера или алтус - няма особени разлики, водят ги 1 клас
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот tailor » Сря Яну 19, 2005 12:04 pm

[quote="axelmax"]

a gumi i zaotvetno kapli za 28" ,kade ste nameish?
sto ne si vzemesh 26"
[/quote]

Абе к'ви са тия простотии дето ги ръсите с хлебарката за липса на 28" гуми господа Експерти ? :dunno: :crazy:

Като му предлагате на човека да си вземе 26" вместо 28", някой от вас пътувал ли е от София до морето с 30кг багаж за да направи сравнение?

Във Веломания налични гуми:
[b]622[/b] на 18, 23, 25, 28, 32, 37, 40, 47
Цени от 8 до 40 лева в зависимост от марката -Nokian,Schwalbe,CST(производителя на Maxxis).

Шини:
Mavic, Remerx.

Спици:
DT и стандартни
Аватар
tailor

Мнениеот mih » Сря Яну 19, 2005 1:05 pm

hlebarka доколкото си спомням се шегуваше ;)

@tailor, поздрав!
аз си взех чифт страхотни нови [b]28' [/b] Schwalbe Cruiser 2 на символичната цена от [b]15 кинта двете [/b](с намалението, което вече изтече, сега са 16...:dunno:), и трябва да отбележа, че Schwalbe малко ненужно се пренебрегват напоследък за сметка на по-скъпите нокиани и максиси - гумите са си топкласа, возят повече от добре, и всичко си им е на 6, нито са залежала стока, нито са дефектни...

@axelmax, кажи му сега на човека и да си сложи дискови спирачки, направо ще се прероди, нали така... :thumb::hbang2::crazy:

колкото до въпроса за Аcera или Аltus - няма голяма разлика, на "Шибано" и най-ниските им класове си работят сериозно, аз по-скоро бих погледнал дали на Marathon-a с Altus задните му венци са на резба, изобщо дали има и други по-слаби компоненти и решения, и ако е така - бих взел това с Acera-та.

@нервен хамстер, не си в час, младежо...
явно не знаеш, че Веломания е стожерът (какво ли означава тази дума?!) на шосейните велосипеди в БГ, и че там ако няма вилки, гуми, шини и прочее консумативи, няма къде другаде да ги има...
абе я излез на дъската! и изплюй тази дъвка! дай тва ухо!
я сега кажи устройството на новия Pike, ама по-бързо, че наближава междучасието, крадеш от свободното време на съучениците си!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот axelmax » Сря Яну 19, 2005 1:47 pm

[quote="mih"]

hlebarka доколкото си спомням се шегуваше ;)

@tailor, поздрав!
аз си взех чифт страхотни нови [b]28' [/b] Schwalbe Cruiser 2 на символичната цена от [b]15 кинта двете [/b](с намалението, което вече изтече, сега са 16...:dunno:), и трябва да отбележа, че Schwalbe малко ненужно се пренебрегват напоследък за сметка на по-скъпите нокиани и максиси - гумите са си топкласа, возят повече от добре, и всичко си им е на 6, нито са залежала стока, нито са дефектни...

@axelmax, кажи му сега на човека и да си сложи дискови спирачки, направо ще се прероди, нали така... :thumb::hbang2::crazy:

колкото до въпроса за Аcera или Аltus - няма голяма разлика, на "Шибано" и най-ниските им класове си работят сериозно, аз по-скоро бих погледнал дали на Marathon-a с Altus задните му венци са на резба, изобщо дали има и други по-слаби компоненти и решения, и ако е така - бих взел това с Acera-та.

@нервен хамстер, не си в час, младежо...
явно не знаеш, че Веломания е стожерът (какво ли означава тази дума?!) на шосейните велосипеди в БГ, и че там ако няма вилки, гуми, шини и прочее консумативи, няма къде другаде да ги има...
абе я излез на дъската! и изплюй тази дъвка! дай тва ухо!
я сега кажи устройството на новия Pike, ама по-бързо, че наближава междучасието, крадеш от свободното време на съучениците си!
[/quote]

za diskovete ,tva e moeto mnenie ,ako ne ti aresva
neme interesuva
Аватар
axelmax

Мнениеот hlebarka » Сря Яну 19, 2005 5:36 pm

mih, бате, вече има туристически колела с 28" гуми (някои и с вито кормило) с дискови спирачки. avid bb5 май бяха.

А относно ракетата drag правят някакви торбета, дет се слагат под седалката, мисля , че са за парашути.
Аватар
hlebarka

Мнениеот reaper » Нед Яну 23, 2005 3:50 pm

Бай Веселине, колелото изглежда много добре и мисля, че ще работи перфектно и с двете предавки. Не ги слушай за 28" гуми и капли :). До колкото разбрах, ти ще караш колелото като турист по пътищата, бавно и лекичко, в което, разбира се, лошо няма. Едва ли ще ти притрябват "яки шини", "хубави гуми" и такива разни работи. Аз карам в планината с Шимано С-050 (мнооого нисък клас) и капли Вуелта и пак не са мръднали. Бих те посъветвал да си вземеш по-евтиното. И без това в България нещата не вървят на добре и едва ли си толкова безгрижен :)и запален като нас (демек 16-25 годишните) по разните му там скъпи стилове и дрън-дрън. Поздрави! :)
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Рейтинг: 1700

Мнениеот Harka » Нед Яну 23, 2005 6:03 pm

[quote="reaper"]

и запален като нас (демек 16-25 годишните) по разните му там скъпи стилове и дрън-дрън.
[/quote]

Опа, опа тъкмо да те похваля и ти пак се оля.
Откъде ти хрумна, че може да говориш в множествено число за възрастите на хората, които пишат тук?
Аватар
Harka

Мнениеот hlebarka » Нед Яну 23, 2005 6:21 pm

[quote="reaper"]

Бай Веселине, колелото изглежда много добре и мисля, че ще работи перфектно и с двете предавки. Не ги слушай за 28" гуми и капли :). До колкото разбрах, ти ще караш колелото като турист по пътищата, бавно и лекичко, в което, разбира се, лошо няма. Едва ли ще ти притрябват "яки шини", "хубави гуми" и такива разни работи. Аз карам в планината с Шимано С-050 (мнооого нисък клас) и капли Вуелта и пак не са мръднали. [b]Бих те посъветвал да си вземеш по-евтиното. И без това в България нещата не вървят на добре и едва ли си толкова безгрижен :)[/b]и запален като нас (демек 16-25 годишните) по разните му там скъпи стилове и дрън-дрън. Поздрави! :)
[/quote]

Пък според мен на добре вървят.
А и откъде знаеш за г-н Христозов как вървят.
Евтино дрън - дрън
Аватар
hlebarka

Мнениеот reaper » Пет Яну 28, 2005 2:30 pm

Harka, не те разбирам нещо, би ли пояснил какво точно имаш предвид. Мерси :)
hlebarka, всеки си има различно мнение за положението на милата Родина и пътя, който сме поели. Аз лично не съм много компетентен, когато става въпрос за политика, затова предпочитам да си замълча. Само бих искал да отбележа, че според мен положението ни никак не е розова, пък и тази евроинтеграция хич не ми е по душа. Някак си да влезнеш със средна заплата 200-250 евро и фалит на около 100 000 фирми (така каза Волен Сидеров, не си измислям, а той цитира някакъв еврокомисар (ако не се лъжа, така се наричаха)). Но спирам до тук и оставям въпроса за по-разбиращите от мен.
А що се касае за господин Христозов - той сам си знае на какъв хал е. Аз съдя спрямо общите маси. :)
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот Harka » Съб Яну 29, 2005 1:32 pm

[quote="reaper"]

Harka, не те разбирам нещо, би ли пояснил какво точно имаш предвид. Мерси :)
[/quote]

Първо: "Запалените" ДАЛЕЧ не са само в тази категория (16-25 годишните).

Второ: Едва ли познаваш всички в този форум, така че да може да ги определяш в някаква възрастова група.
Аватар
Harka

Мнениеот axelmax » Съб Яну 29, 2005 3:44 pm

o otegchih se,
stiga si kazval kakvo da pishe ,momcheto,stoto i ti ne poznavash vsicki ot foruma
Аватар
axelmax

Мнениеот Harka » Съб Яну 29, 2005 3:50 pm

[quote="axelmax"]

stoto i ti ne poznavash vsicki ot foruma
[/quote]

Именно.
Затова и не казвам подобни неща.
Аватар
Harka

Мнениеот axelmax » Съб Яну 29, 2005 4:07 pm

ti neznaesh ,dali toi eprav
takache,neka si govori,ako imashe s nesto da go oborish ,togava bi bilo po polezno da se namesish

:agree::agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот reaper » Нед Яну 30, 2005 11:55 am

Ами мислех, че се подразбира и от по-горните мнения, и от написаното от мен, но явно не е така и за това пояснявам: 16-25 годишните (може и по-малки да има) са запалени (в много от случаите, но не във всички, разбира се) по по-тежките дисциплини, изискващи скъпи части и много пари. Вече по-възрастните (повечето, но и тук има изклщчения) си карат по-спокойно (и за по-малко пари), както господин Христозов. :)
Не е ли горе-долу така?
И още нещо: нямам за цел да определям възрастите на членовете във форума. Ако ти се спори, ще те помоля само малко по-миролюбиво да провеждаме нещата, става ли? Предлагам тоя път да не се впускаме в плюене и излишни коментари. Айде поздрави и със здраве! :)
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот PtD » Нед Яну 30, 2005 2:14 pm

[quote="reaper"]

Вече по-възрастните (повечето, но и тук има изклщчения) си карат по-спокойно (и за по-малко пари), както господин Христозов.
[/quote]

Хм, явно е време да си купувам city cruiser с щайгичка отпред, динамо и фарче и да се отдавам на разходки в парка... :bigeyes:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hlebarka » Нед Яну 30, 2005 3:19 pm

[quote="PtD"]

[quote="reaper"]

Вече по-възрастните (повечето, но и тук има изклщчения) си карат по-спокойно (и за по-малко пари), както господин Христозов.
[/quote]

Хм, явно е време да си купувам city cruiser с щайгичка отпред, динамо и фарче и да се отдавам на разходки в парка... :bigeyes:
[/quote]

Ако няма да ползваш Планетариума само кажи.
Аватар
hlebarka

Мнениеот тучо чучо » Пон Яну 31, 2005 3:03 pm

[quote="hlebarka"]

Ако няма да ползваш Планетариума само кажи.
[/quote]

На теб пък за кво ти е?:dunno:
[size=67][color=yellow]Хихихихи....[/size][/color]
Аватар
тучо чучо

Мнениеот hlebarka » Пон Яну 31, 2005 4:00 pm

Индурайн, мойто момче, карай нагоре и не се бъркай в други дисциплини.
Аватар
hlebarka

Мнениеот тучо чучо » Пон Яну 31, 2005 5:41 pm

[quote="hlebarka"]

Индурайн, мойто момче, карай нагоре и не се бъркай в други дисциплини.
[/quote]

Шукадаров, миличък, не Индурайн, просто Шукадаров, България, ... мерси!;)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Newone » Вто Фев 01, 2005 10:45 am

[quote="PtD"]

[quote="reaper"]

[/quote]

[/quote]

Мога ли да помоля за съвет по някои компоненти, които не съм ползвал и нямам опит-динамо кошничка, седалка за внучето, щипка за дочените панталони, модел памперс, че очевидно скоро ще започна да се изпускам...Явно съм попрехвърлил и трябва да сменям стил, място на практикуването му и екипировка...:confused:
Предварително благодаря!
"They Shoot, Horses, Don't They?"
Старост, не-радост...10х Reaper и не забравяй:
"You REAPer, what you sow...."
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 01, 2005 11:01 am

[quote]bla-bla... по-тежките дисциплини, изискващи скъпи части и много пари... bla-bla[/quote]

:usclap::usclap::usclap::rofl::rofl::rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2005 1:54 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]bla-bla... по-тежките дисциплини, изискващи скъпи части и много пари... bla-bla[/quote]

:usclap::usclap::usclap::rofl::rofl::rofl:
[/quote]

аха, аха. некви си там чичковци със некви си ултралеки компоненти, некви си thomson колчета... само евтинии... кво разбирате вие от скъпи ТЕЖКИ колела :rofl::rofl::rofl:

@reaper: направо изби рибата :laugh::beer:
да ме прощаваш, ама понякога директно чупиш циферблата на тъпомера :laugh::agree::D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 01, 2005 2:14 pm

Ае, bikerider, няя съ ибааш с ТЕЖКАРИТЕ!

:rofl::rofl::rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Zozka » Вто Фев 01, 2005 2:16 pm

[quote="bikerider"]

понякога директно чупиш циферблата на тъпомера :laugh::agree::D:8D:
[/quote]

аааахахаха :P:rofl::banghead: паднах от смех, аватара ми кат го гледам направо се е разревал :popcorn::^:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2005 2:36 pm

@TOYAGA, Zozka: поздрав с Ramstein - Ich Will :hbang::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 01, 2005 3:01 pm

:hbang::hbang::hbang: