Покана за сътрудничество

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Покана за сътрудничество

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 5:22 pm

Темата се започва начисто, надявам се такава да бъде до края. Да оставим настрана емоциите и да подходим към проблематиката съвсем прагматично.
Ситуацията е следната: колкото по разнороден и класен екип се стикова още в началото, толкова по-защитени, балансирани и зачитани ще са интересите на засегнатите страни. Монополът върху информацията е възможно най-лошия данък, който плащаме всички. За да има безпристрастност е наложително да се представят равнопоставено всички гледни точки. Ако на практика успеем да стигнем до пълноценно сътрудничество, поне на теория, не би трябвало да има някой, който да се чувства твърде ощетен. Едва когато е налице минимална доза добронамереност, ще можем да говорим за принципи, морал, мотиви... Доказателство за истинността на думите е изпълненото действие и нищо друго!!! Който се чувства ощетен, засегнат или има какво да каже, да заповяда!
@ mih:thumb:
@ bikerider:thumb:
@ TOYAGA:thumb::thumb::thumb:;)
@ TheUndertaker:thumb:
@ ............. :thumb::thumb::thumb::thumb::D
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 15, 2005 5:57 pm

Хкхм, по изключение :D:D:D този път съм съгласен с повечето казани от batman неща и считам, че именно така (т.е. начисто и на равна нога) трябва да се подходи, за да нЕма после хър-мър и прочие.

Имам обаче една забележка и един въпрос.

Забележката е принципна и се отнася до монопола на информацията. Според мен в този случай важи правилото "който търси-намира" - никой няма право да твърди, че правото на достатъчна като количество и обективна като качество информация му се отнема, преди САМ да положи ДОСТАТЪЧНО усилия в търсенето на такава. Никой не е длъжен да снабдява с друг с информация, както и да го прави безплатно.

Въпросът е с прагматичен характер. batman, погледнато от един определен ъгъл, всичко казано от теб дотук е хубаво, но звучи малко като "Дайте да дадем"... Вероятно на братството тук ще му бъде интересно какво предлагаш насреща в качеството си на собственик на списанието?

Тва е засега. :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Фев 15, 2005 6:08 pm

Както казах в другата тема, целия [b][size=200]форум[/size][/b] е точно с цел популяризиране на MTB. TOYAGA много успешно го е казал по друг начин. Тази тема просто е безсмислена, дори и опасна, защото изземва смисъла и функциите на форума. Да не говорим, че лично според мен е и користна. Всичко подобно в стил "нео-комунизъм" и "вервайте ми" просто винаги прикрива пари и интереси. В случая авантаджийски.

Edit: batman, преди време ти бях казал в една тема, че си си сбъркал професията. Тогава мислех, че от теб ще излезе политик. Е, излъгал съм се, сега го разбрах. Трябвало е да станеш евангелистки пастор... :thumb:
Наздраве, отче :beer::D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Фев 15, 2005 6:21 pm

Готов съм да сътруднича като коректор, мноо мразим правописни грешки. В умерени дози, разбира се ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Фев 15, 2005 6:24 pm

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

@PtD: :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Фев 15, 2005 6:28 pm

Честно казано нищо не разбирам от издателска дейност. Но малко разбирам от маркетинг и силно бих препоръчал на издателите да се запознаят поне с трудовете на господин Котлър. Там има един принцип, който макар и остарял, все още е в основата на продажбата на продукти и услуги. А този принцип най-грубо казано гласи: за да продаваш трябва да имаш добър продукт, да го предлагаш на подходяща цена, да го предлагаш по подходящ начин и на подходящо място.Ако не можеш да осигуриш тези условия, то няма и да печелиш. ФОРУМА наистина осигурява информация, но той осигурява ОБМЕН НА БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАЦИЯ НА ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА. Ако издателите искат да продават списание, то те трябва да САМИ да осигуряват и КУПУВАТ информация, която после да продават под формата на списание. За пример ще им дам самия сайт - години трябват, за да създадеш нещо добро, което после ОБОСНОВАНО да предложиш на потребителите да купуват. Но да кажеш "Абе я ми пращайте информация, пък аз ще я публикувам и ще печеля" ми звучи малко....
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот mih » Вто Фев 15, 2005 6:38 pm

[quote="PtD"]

Готов съм да сътруднича като коректор, мноо мразим правописни грешки. В умерени дози, разбира се ;)
[/quote]

i ,az, taga! nal sam plageat!:bawling:

:D:D

(бе къде се дяна axelmax, липсва ми!)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 6:55 pm

[quote] "Дайте да дадем"... Вероятно на братството тук ще му бъде интересно какво предлагаш насреща в качеството си на собственик на списанието?
:beer:
[/quote]

@TOYAGA: Благодаря за еспертния и бърз отговор. По същество - "Дайте да дадем" е изключена формула по подразбиране. Що се отнася до "... собственик на списанието" - това звучи много грубо, а освен това не отговаря в достатъчно пълна степен на истината. Засега мога да кажа със сигурност само, че съм "собственик" на разходи, а при това условие не вярвам някой да желае ми бъде съдружник. ;) В общи линии, идеята е всеки да дава по нещо за общата кауза, кой каквото може - според желанието и силите си (поне в началото):D. Все пак, ако имаш сериозни намерения, ще трябва да се срещнем и да разговаряме по същество, а вероятността да стигнем до разбирателство е достатъчно висока. ;)
Принципът "който търси-намира" е хубав, но не съвпада напълно с целите, които сме си поставили. Популяризацията на дадена кауза е активно привнасяне на информация, а не пасивна стратегия, която да поощряваща само най-добрите или "богопомазаници", галеници на съдбата и т. н. Защо ни е на нас да популяризираме колоезденето? Въпросът е сложен и с комплексен характер. За да е ясна общата постановка на всички тук, ще трябва да се щрихират някои факти въпреки, че темата е вече предъфквана нееднократно. На първо място - целта е да се разширява и стимулира по всякакъв начин пазара на КАЧЕСТВЕНИ велосипеди и компоненти, с всичките произтичащи от това последствия. Един разработен пазар с прилежащата му инфраструктура, ще облагодетелства най-вече крайния потребител, каквито са повечето от момчетата тук. За да бъде разбран правилно този факт е нужна известна финансова култура. Няма да се впускам в подробности, за това, че всички страни по веригата за трансфер на стоки и пари биха имали полза в този случай. Друга наша цел е да се опитаме да покажем, (на засега инертните като спонсори масови БГ вело-производители) че тук нещо става, че има подготвени момчета, които желаят и могат да участват в организирането на регулярен спортен живот у нас. И на последно място - списанието може да бъде коректив на пазара. Това е така, тъй като по замисъл то не е частен клуб, а форум за всеки, който има какво да каже. Ако има неясноти ще навяза в детайли.:D :beer::beer:
batman

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 7:26 pm

[quote="bikerider"]

Както казах в другата тема, целия [b][size=200]форум[/size][/b] е точно с цел популяризиране на MTB. TOYAGA много успешно го е казал по друг начин. Тази тема просто е безсмислена, дори и опасна, защото изземва смисъла и функциите на форума. Да не говорим, че лично според мен е и користна. Всичко подобно в стил "нео-комунизъм" и "вервайте ми" просто винаги прикрива пари и интереси. В случая авантаджийски.

Edit: batman, преди време ти бях казал в една тема, че си си сбъркал професията. Тогава мислех, че от теб ще излезе политик. Е, излъгал съм се, сега го разбрах. Трябвало е да станеш евангелистки пастор... :thumb:
Наздраве, отче :beer::D
[/quote]

Форумът е доказано качествен и аз го уважавам не по-малко от вас. Не знам защо е толкова трудно да се проумее, че информацията е най-широкодостъпна когато "тече" по възможно най-много канали. Ако един медиен канал беше самодостатъчен (например Интернет) то щяха да изчезнат останалите медии от лицето на Земята. bikerider, много се извинявам, но твърдението: [color=red][size=200]"Тази тема просто е безсмислена, дори и опасна, защото изземва смисъла и функциите на форума."[/size][/color] е смехотворно и граничи с невежеството. Подобни притеснения е имало в средата на миналия век в САЩ, когато телевизията е станала масова и радиостанциите са се опасявали да не загубят аудиторията си. Различните медийни канали не си съперничат чак толкова много, че да си пречат, а по-скоро се допълват. Вече съм казвал някъде по темите, че www.mtb-bg.com и списанието са атрибути на една сравнително новопоявила се у нас субкултура. Ако досега пропусках някои подмятания покрай ушите си, това определено не мога: [color=green][size=100]"В случая авантаджийски."[/size][/color]. Пич, не си пич! И друго - с какво заплашваме съществуването на форума, след като самите ние го рекламираме на корицата на списанието си!?!? При това го правим напълно безвъзмездно и безкористно (сиреч - без лев). Дано не се лъжа, но май сбърках като се надявах в тази тема да се наложи доброто възпитание и добрия тон!
batman

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 7:34 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

Ако това е сериозно предложение, ще поговорим допълнително за това, разбира се няма да е безвъзмездно. :thumbu::beer:
batman

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 7:37 pm

[quote="mih"]

[quote="PtD"]

[/quote]

i ,az, taga! nal sam plageat!:bawling:

:D:D

(бе къде се дяна axelmax, липсва ми!)

[/quote]

Благодаря mih, като приключи темата ще се свържа с теб и PtD, за да се договорим.:thumb::beer:
batman

Мнениеот bikerider » Вто Фев 15, 2005 8:05 pm

[quote="batman"]
Форумът е доказано качествен и аз го уважавам не по-малко от вас. Не знам защо е толкова трудно да се проумее, че информацията е най-широкодостъпна когато "тече" по възможно най-много канали.
[/quote]

Батмане, ти пак се правиш на глупак. Тема за популяризиране на MTB във форум със същата цел е все едно държава в държавата. Нито има смисъл, нито нищо, дори е опасно. Защо ли?
В целия форум непрекъснато текат някакви идеи. Какъв е смисъла от специална тема която концентрира всичко за популяризацията в себе си? Какво, да се изсипе всичко накуп в една тема, това ли е смисъла? Ми нали затова е измислен форума бре бате, за да канализира и подрежда информацията. На теб това не ти ли е удобно, че искаш всичко да е в ТВОЯТА тема. Демек всичко да минава някакси под твое модериране? Щото така ще стане, ако хората ти се вържат. Толкоз по въпроса.

[quote="batman"]
Ако един медиен канал беше самодостатъчен (например Интернет) то щяха да изчезнат останалите медии от лицето на Земята.
[/quote]

Отново се правиш на глупак. Тук става въпрос за желанието ти да имаш собствен медиен суб-канал във вече съществуващ и успешен канал какъвто е форума. А може би това да е само първата стъпка, а?

[quote="batman"]
bikerider, много се извинявам, но твърдението: [color=red][size=200]"Тази тема просто е безсмислена, дори и опасна, защото изземва смисъла и функциите на форума."[/size][/color] е смехотворно и граничи с невежеството.
[/quote]

Етикетите "невежество" и "модернизация" твърде често са използвани в историята (а и в момента) за твърде злонамерени цели и са доста компрометирани. Обори ме ако можеш с истински аргументи - моите са по-горе.

[quote="batman"]
Подобни притеснения е имало в средата на миналия век в САЩ, когато телевизията е станала масова и радиостанциите са се опасявали да не загубят аудиторията си.
[/quote]

Все едно не е намаляла доста, а?

[quote="batman"]
[b]Различните[/b] медийни канали не си съперничат чак толкова много, че да си пречат, а по-скоро се допълват. Вече съм казвал някъде по темите, че www.mtb-bg.com и списанието са атрибути на една сравнително новопоявила се у нас субкултура.
[/quote]

Именно - различни канали, а не subvert-ване на съществуващ канал. Защо просто не основеш твой форум и да си създадеш собствен канал. За това говоря за авантаджийство. Аз нямам претенции да разработвам пазар, ти имаш. Тогава защо се сърдиш когато назовавам нещата с имената им?
Иначе твоята тема може и да се интерпретира като нов медиен канал на нова субкултура, само дето когато е снесен като яйце на кукувица във вече съществуващ канал, извинявай.

@Admin: това е мое лично мнение, не ангажирам никого с него.

[quote="batman"]
Ако досега пропусках някои подмятания покрай ушите си, това определено не мога: [color=green][size=100]"В случая авантаджийски."[/size][/color]. Пич, не си пич! И друго - с какво заплашваме съществуването на форума, след като самите ние го рекламираме на корицата на списанието си!?!?
При това го правим напълно безвъзмездно и безкористно (сиреч - без лев).
[/quote]

Пич, пич съм само с пичовете.
Казах вече с какво заплашва форума тази твоя тема, ако се развие в твоята посока.
A това че рекламирате безплатно форума ме води некои мисли за конкретната ви стратегия спрямо mtb-bg, първите стъпки от която виждаме в момента. Известно е, че безплатен обяд няма. Тогава явно очаквате нещо друго, щом рекламирате форума безплатно. Та какво ли ще да е то, интересно?...
Стига неокомунизъм и Соросови идеологии за отворени общества и любов и светлина навсякъде, айде моля ти се, сериозен човек си все пак.

[quote="batman"]
Дано не се лъжа, но май сбърках като се надявах в тази тема да се наложи доброто възпитание и добрия тон!
[/quote]

Добрия тон си отиде в момента, в който започна да обвиняваш хората тук, за това че ти обърнаха внимание на правописа в списанието ти. Спомни си какво говореше там и не се прави на обидена девица. Или наистина не си спомняш какво си говорил преди няколко часа?
Аватар
bikerider

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 8:44 pm

@bikerider: Ако не беше обявил на всеослушание, че си злонамерен, бих се усъмнил в твоята интелигентност. ;) Постановките ти не са издържани дори в рамките на формалната логика. Що се отнася до добрият тон, в началото мисля, че се разбрахме да започнем начисто.

--------------------------------
Ако успеем да получим подкрепата на адекватни сътрудници за списанието, ще се договорим с тях за хонорари по пазарни цени, в зависимост от количеството и качеството на работата им.
batman

Мнениеот hlebarka » Вто Фев 15, 2005 8:48 pm

бе, bikerider, какво толкова е снесъл batman?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 9:10 pm

@ bikerider: Защо говориш постоянно за противопоставяне и конкуренция в тема, която цели единствено сътрудничество?:offtopic:
---------------------------
btw, яйца досега не съм снасял, но затова пък - много ги обичам по "панагюрски" ;):rofl::rofl::rofl:
batman

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 15, 2005 9:51 pm

batman, нещо ми се струва слаб отзвука... Странно!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Вто Фев 15, 2005 10:46 pm

Включвам се, за да разсея някои опасения, предположения и т.н. относно сайта, форума и сп.”БГ Байк”.:)
Първо, искам да потвърдя, че рекламата на MTB-BG.com, която излезе на корицата на третия брой на списанието, наистина е напълно безвъзмездна. Никой не е искал от мен нищо в замяна, аз самият не съм предлагал нищо и не мога да предложа и сега. Приемам, че този жест е проява на уважение и помощ към сайта и форума, чиито читатели са част и от аудиторията на БГ Байк, и съм благодарен за него! :thumb:
Не знам какви намерения би могъл да има batman към форума и сайта и искам да подчертая, че никога не е имало дори и най-малък намек от негова страна за каквато и да било сделка или нещо подобно (Bikerider, ако грешно съм разбрал опасенията ти, извинявам се!:thumb:). За всеки случай ще кажа, че не се предвиждат никакви промени за сайта и форума от типа на превръщането им в част от нещо друго, от друга медия, преминаване под чужд контрол или собственост, и т.н. Това е така, защото само по този начин мога да съм сигурен, че информацията в сайта ще е с качество и вид, каквито аз искам, а форумът ще остане полезно средище за обмен на мнения, информация, коментари и т.н. между много хора. Радвам се, че това се харесва и на читателите. Нескромно ще заявя, че считам MTB-BG.com за един от големите си успехи досега и не мисля да се разделям с него. ;)
Конкретно за настоящата тема не смятам, че е опасна за форума – той е точно затова, да се обсъждат идеи. В случая става дума за търсене на сътрудничество за списването и подобряването на сп. БГ Байк. Разбира се, това е част от много по-голямата тема за популяризирането на планинското колоездене, но все пак е само част. Тази тема, голямата, е немислимо да се съсредоточи само тук, така че, според мен, подобни опасения са излишни. Лично аз се надявам тази тема да помогне за подобряването на списанието, защо не?

@batman
Извинявам се за словоизлиянието си по-горе, което на практика е един голям offtopic, но мисля, че е по-добре нещата да се изясняват навреме.:)
И още нещо... ако позволиш малък съвет...върни се и в темата за списанието и прочети критиките като се абстрахираш от пикантните им съставки. Като страничен наблюдател съм убеден, че повечето от тях бяха съвсем добронамерени и могат да ти дадат много ясна представа относно това какво не се харесва на част от читателите, т.е. какво да се подобрява в бъдеще. Знам, че житейският ти опит е много по-голям от моя и може би изглежда смешно да те поучавам, но от друга страна, за 3г. и половина, през които съм общувал именно с тази аудитория (планинските колоездачи), се убедих, че почти никоя критика не е случайна и може да доведе до нещо градивно, стига човек да се замисли достатъчно над нея. Успех! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 11:18 pm

10Х Admin за подкрепата и разбирането! Темата не е случайна и индиректно говори за моето желание да се съобразя с мненията на каращите велосипеди. Както TOYAGA-та каза, днес никак не е лесно да се намерят качествени хора, способни да се справят адекватно с разнообразни по сложност задачи. За пример ще дам невероятната, вопиюща неграмотност ширеща се сред младите хора напоследък. Списанието не прави изключение и това, че то все още се намира в зоната на детската възраст не може да е извинение. Ето - аз търся подходящи за целта хора и надявам се, ги търся на подходящото място. :D Ако имах физическата възможност, бих редактирал всеки един ред от списанието, но не ми е това работата. Между другото, този проблем засяга в различна степен всички БГ медии напоследък.
batman

Мнениеот batman » Вто Фев 15, 2005 11:52 pm

[quote="TOYAGA"]

batman, нещо ми се струва слаб отзвука... Странно!
[/quote]

Никак не е странно! ;) Има изпитан метод за "засилване" на отзвука: да се върнем към многострадалната "пунктО/Уация". Между другото, наистина в Университета ни посочваха като правилна форма "пунктОация", но в първото ни счепкване по въпроса преди време не признах, че си прав, което по-късно ми "врътна" номер, т. е. пор-капан за лисици на практика нямаше. ;) :D Все пак в повечето БГ речници се пише с "У", затова вече не мога да съм абсолютно сигурен за правописа. Виж това: "Правилното е "пунктуация".
Не е дублетна форма.
Това е според изданието на Института за български език при БАН (2002, последно към момента), който е със статут на законодател в областта на съвременния български език.
"Пунктуация" идва от латинското "punctum", а не от "punctom" така че не виждам и място за спор." и това: "actualis-актуален
punctualis-пунктуален
В повечето римски провинции ."
batman

Мнениеот 626 » Сря Фев 16, 2005 3:34 am

batman, na kolko oceniavcash taia statia
(bez parvopisnite greshki)

[url]http://www.mtb-bg.com/articles/ar065.htm[/url]

v PM estestveno

sori za kirilicata
626

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Сря Фев 16, 2005 9:47 am

@batman
Няма защо да ми благодариш, това все пак бяха само уточнения. :)
Ще съм честен с теб и ще отбележа, че аз също споделям по-голямата част от критиките, които бяха отправени, като се абстрахираме от дърлянията, разбира се (за които също сигурно си има причина;)). Затова те посъветвах не само да ги прочетеш,но и да ги разбереш, защото някои от тях идват от хора с много опит и знания и то точно в сферата на медиите и информацията, а също и в планинското колоездене. Убеден съм, че дори и при сегашния екип може да подобрите списанието много, съдейки по това колко време ми отнема примерно на мен да списвам сайта (а това включва писането, редактирането и оформянето и почти изцяло си го върша сам - знам, че при книжно издание работата е доста повече, но и вие сте няколко човека). Само че внимавайте какво ви казват хората!
Ще ти дам един пример, развивайки една от критиките, за нещо, което на мен направо ми бърка в здравето. Прощавай, ама БГ Байк сякаш не е написан на български! Що за думи са тези: бранд, fork-ове, тестер, билдинг, рейсинг, брейкове, и още, и още...? Това не са български думи, въпреки че имат съвсем точни авналози в българския език! Да не ги изреждам...
Във всеки случай използването на подобна изразност и стилистика не би било проблем, щях да го причисля към общата маса журналисти, използващи купища чуждици само и само да изглеждат модерни или не знам и аз какво... Обаче ти навсякъде говориш за българщина, за родолюбие, патриотизъм и т.н. А неизползването на българския език, когато е напълно възможно да се прави, влиза в пряко противоречие с патриотичния патос. А също и с това: "За пример ще дам невероятната, вопиюща неграмотност ширеща се сред младите хора напоследък." Как може да се очаква младите хора да са грамотни, когато всички и отвсякъде ги засипват с чуждици като горепосочените? Ами в една друга тема един млад човек преведе "бранд" като "бранш", вместо като "марка" примерно! И не е причината, че е неграмотен - просто човек знае най-добре родния си език и когато в него почнат да се вкарват разни изкуствени примеси, се стига до това.
Неслучайно развих именно тази критика, защото много хора ще потвърдят, че от първия ден на съществуването на сайта ми, се стремя именно към запазване на българския език когато се говори за планинско колоездене, точно защото нашето любимо занимание предлага големи възможности за включване на чуждици. Така че, признавам си чистосърдечно, неприятно ми е да чета статии, в които с лека ръка се заменят българските думи с чужди, които с нищо не са по-добри.
Сам виждаш колко много може да се изпише само по една от точките от "критичния" списък. ;) Ако по същия начин разнищиш и всяка друга от отправените забележки, сам ще се убедиш, че повечето от тях имат своята логика и са за добро. Надявам се да приемеш думите ми като добронамерени! :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Dani » Сря Фев 16, 2005 10:44 am

Мдааа.... интересна тема.....
..за какво всъщност говорите...
@батман, какво искаш от нас (използващите този форум)?
Ама го кажи с неповече от три изречения и ако може без заобикалки! Моля!( че нещо губя нишката на мисълта след десетия пост)
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Рейтинг: 1700

Мнениеот lechuga » Сря Фев 16, 2005 12:16 pm

Да кажа и аз нещо. Първо пожелавам успех на списанието, дано се развива все нагоре. Имам и един въпрос, който ме тормози още от самото му излизане. Чудя се защо има статии(все по-малко, за радост), които са на английски. Имаше някакво обяснение преди време
[quote="batman"]
Списанието за съжаление, все още разчита основно на спонсори извън България. Официално, първият билингвален брой (бълг. + англ., а вероятно ще има и версия на гръцки!) ще бъде издаден в края на февруари и ще излиза всеки месец. Със сигурност ще се разпространява в България и Македония, Гърция е под въпрос - засега. Това са параметри заложени от наши контрагенти и ние сме длъжни да ги спазваме!
[/quote]

Да де ама като се разпространява в други страни, едва ли ще е от полза да има една-две статии на английски език, а другото на български. По-скоро трябва да се преведе цалото списание на езикът, на който се говори в страната, в която ще се издава. Т.е. в България би следвало да е изцяло на български. Това е от мен и още веднъж успех на списанието:)
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 2:39 pm

[quote="batman"]

@bikerider: Ако не беше обявил на всеослушание, че си злонамерен, бих се усъмнил в твоята интелигентност. ;)
[/quote]

Както вече казах злонамерен съм към всякакви неясни и меко казано безсмислени глупости.
Така и до момента не си обяснил ясно и конкретно какво очакваш, какво не очакваш и така.
Може аз нещо да съм се объркал, но това пак е твоя заслуга. Всеки случай доста добре реагираш на провокации.
Иначе тук не може вече да се отсее нищо смислено от високопарните ти приказки, псевдо-интелигентни приказки, вайкания за младежта и така нататък. Все пак тук ти го казаха, оправи си правописа, правоговора, наеми хора които разбират и превеждат, вместо директно да транскрибират в чуждици всичко, което не разбират. Ако точно това ти трябва, просто можеше да кажеш: "търся кадри, плащам еди-колко-си". Факта, че досега не си го направил, а само разтягаш локуми ми говори, че не ти е съвсем чиста работата. Както пловдивчаните отбелязаха, за да се прави такова списание, трябва да има цел. Ако целта е абстрактна (а май е, щото ти нищо конкретно не си казал до момента, само глупости и общи лафове за светлото бъдеще), мисля че няма да имаш успех.
Ако имаш конкретна цел, обаче я криеш (иначе защо не я казваш ясно и директно?) тогава си откровено съмнителен.

Призовавам те, ако искаш добронамереност, да се вслушаш в Admin, да изчистиш ерудираните термини и да общуваш с нас като човек, не като полубог.

А в интелигентността ми можеш да се съмняваш колкото искаш, всеки има право на лош вкус...

И все пак не си оборил аргументите ми, само ги заобикаляш. Можеш ли да ме обориш или само можеш да се съмняваш в интелигентността ми?
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 2:40 pm

@Admin: Много ти благодаря за разясненията и личното ти мнение - не вярвам сериозно в нещата които казах. Провокирах умишлено batman, за да видя дали е сериозен човек и дали ще отговори като такъв. Извинявам се, ако съм те ангажирал излишно да пишеш тези неща и благодаря отново, че се включи. :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Сря Фев 16, 2005 3:01 pm

@bikerider
Най-гадното беше като го написах и ми прекъсна нета точно докато го поствах :angfire: Та се наложи два пъти да го пиша :D:D:D Поне си упражних дар словото ;)
Иначе, сериозно, няма проблем, нито си ме затруднил, нито нещо друго. :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 3:12 pm

:thumb::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот KiZZo » Сря Фев 16, 2005 4:12 pm

Пак се върнахме на пунктоуациятъ !

PUNK-тоацията [color=red]iS NOt DEaD [/color]!
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 16, 2005 4:24 pm

[quote="KiZZo"]

Пак се върнахме на пунктоуациятъ !

PUNK-тоацията [color=red]iS NOt DEaD [/color]!

[/quote]

Който факт сам по себе си е твърде показателен... ;)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот atanas90 » Сря Фев 16, 2005 9:42 pm

Чета и ви се чудя, чудя се от толкова "провокатори" и недоволни не сте ли се замисляли поне малко, че BATMAN прави нещо и то, по мое скромно мнение е добро за стандартите на нашата малка държава.
Колко косури имало списанието, колко правописни грешки имало и тн. Само ви предлагам да се замислите какъв зор е да се направи нещо като списание, така че то да е издържано и съдържателно. Отново според мен поне дизайна е един от най-добрите на българския пазар. А за съдържанието мога да кажа че има още работа по него, но е похвално с какви темпове се развива количеството полезна информация.

@BATMAN - Продължавай да правиш това което правиш, защото го правиш добре.;)

А по темата мога да кажа че единствения начин да се направи нещо на каквито и да е начала е чрез йерархия. Някъде бях чул фразата "където няма йерархия има анархия" и смятам че тя е изключително правдоподобна за положението ни в момента.

За жалост само от тояга разбираме!:dunno:
atanas90

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към Архив