Питане за АПОЛО!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Питане за АПОЛО!

Мнениеот skiman » Сря Мар 02, 2005 3:38 pm

ХАУ,пак велики фараони на колоезденето.Преди време ви писах с молба за съвет....та вслушах се в някой от тях и си взех следното нещо(на старо-ама като ново:-))
Спрнт Аполо 21" рамка..Асера монтаж вилка-оригинална каквато слагат в завода......единствено му е сменяна средната полукасета с касета(някаква за 19лв. билаама си работи)
Та питането ми е следното.Висок съм 185 и въпреки,че кормилото е с реглаж на наклона(ъпгрейдвано е )и е настроено доста нагоре,към 80 градуса е май....когато карам съм някакси изгърбен:bawling: и след 20 мин. почва да ме боли кръста,гърба......кажете какво да сторя???Да сменям вилката с някаква по-висока ли?Седалката даже съм я смъкнал леко по-ниско от предписанията за каране по равно и нагоре.....(когато я вдигна нагоре нещата стават още по-зле:bawling:)Рамката ли е с кофти геометрия???Тука чета само добри отзиви за нея.Дайте идея.Моля:beer:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Мар 02, 2005 5:08 pm

А пробвал ли си обратното - да намалиш наклона на лапата? :)
Принципът е, че трябва да се стремиш към стойка, при която гърбът ти (т.е. и целия труп) да е наклонен под 45 градуса спрямо земята (на равно, разбира се), а гърбът трябва да е прав, т.е. да не е изгърбен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот nikitzo » Сря Мар 02, 2005 5:09 pm

Рамката ти е голяма за жалост.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот did » Сря Мар 02, 2005 5:35 pm

Рамката не ти е голяма. Аз съв 1.82, карам 20" и като геометрия е най-читавото нещо, на което съм се качвал някога.

Вариантите с позицията на седалката и кормилото не са малко и си струва да опиташ още варианти. Моята версия обаче е по скоро в друга посока. Болки в гърба се получават, ако караш с изпънати и стегнати ръце и стегнати мускули на торса и гърба. Опитай се максимално да отпуснеш горната част на тялото при каране и да свиеш ръцете в лактите. Ако караш с изпънати ръце всички вибрации отиват до гръбнака.

Ширината на кормилото също е важна за удобната стойка, виж дали и там няма някакъв проблем.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nikitzo » Сря Мар 02, 2005 6:30 pm

http://www.mtb-bg.com/articles/ar004.htm#sizes
най-долу :dunno:
19" макс 20":dunno:
Аватар
nikitzo

Мнениеот did » Сря Мар 02, 2005 6:36 pm

nikitzo, наистина 21" е малко множко за човек 1.85, но това в случая няма да се прояви като болки в гърба.

Човекът си казва: "когато карам съм някакси изгърбен". Това не е следствие от висока рамка, а по-скоро от кофти настроена геометрия и поза на карача.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nikitzo » Сря Мар 02, 2005 6:44 pm

Разбирам го човека, защото и аз съм изпитвал същото неприятно усещане.
Сигурен съм, че с някои настройки на лапа седалкова тръба вилка може да се подобри положението.

@did :eyebrow: кой номер е сутиена ти
Аватар
nikitzo

Мнениеот bikerider » Сря Мар 02, 2005 7:01 pm

[quote="nikitzo"]
@did :eyebrow: кой номер е сутиена ти
[/quote]

отсега ми мирише на Raid :nuts:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот nikitzo » Чет Мар 03, 2005 11:43 am

Шегувах се естествено
:bigmout::rofl::rofl:
Аватар
nikitzo

Мнениеот skiman » Пон Мар 07, 2005 9:18 am

Според мен не ми е голяма рамката,защото колкото и да вдигам колчето(идва на едно 30 см.) пак крака според старите теории не ми е изпънат долу и стигам безпроблемно земята.Тогава да обърна въпроса.Къде в София мога да отида и да ми помогнат в настройката на геометрията(ако трябва смяна на колчета,тръби,железа,кормила,лапи...etc.:D)
Че в противен случай отиването до пазара и обратно е истински тормоз за кръста ми.:beer:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Назад към Архив