Колче?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Колче?

Мнениеот F1-MAN » Съб Мар 19, 2005 7:35 pm

Значи мисля да си взимам ново колче, че сешното ми е късичко. Ще ми трябва нещо поне 350мм дълго и ако не се лъжа 30мм диаметър. До 50лв най-много. Другото е че съм близо 90кг:). Та има ли нещо за тези пари, което да не подаде? Другия вариант е да се направи от стоманена тръба, теглото вече не ме притеснява, защото колелото ми вече си е достаъчно тежко:D, обаче дали таво ще е достатъчно здраво?
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Мар 19, 2005 9:03 pm

ми разходи се до БАС и си вземи някое на Truvaviv/Pazzaz - или по точно някое с 2-болтов захват за седалката
до колкото си спомням струваха около 45 лв
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Nymphetamine » Съб Мар 19, 2005 11:21 pm

Аз съм уверен, че ще те издържи...щом рамки се правят от този материал...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот F1-MAN » Вто Мар 22, 2005 7:05 am

На mtbr.com нямаше добри мнения за Truvativ, пишеше че се кривели. А и не знам на другите как е, ама на Truvativ-a, minimum insertation line е доста нагорем тоест тая дължина няма да ми свърши много работа.
За Pazzaz някакви впечатления да имате?
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bikerider » Вто Мар 22, 2005 11:30 am

[quote="F1-MAN"]
...ако не се лъжа 30мм диаметър.
[/quote]

силно ти препоръчвам да не се лъжеш!!!
казвам го от горчив личен опит :lol::D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Мар 22, 2005 12:12 pm

[quote="F1-MAN"]

Значи мисля да си взимам ново колче, че сешното ми е късичко. Ще ми трябва нещо поне 350мм дълго и ако не се лъжа 30мм диаметър. До 50лв най-много. Другото е че съм близо 90кг:). Та има ли нещо за тези пари, което да не подаде? Другия вариант е да се направи от стоманена тръба, теглото вече не ме притеснява, защото колелото ми вече си е достаъчно тежко:D, обаче дали таво ще е достатъчно здраво?
[/quote]

F1-MAN, виж тази тема:

[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1433[/url]

Въпросната предостатъчно дълга тръба от дурал с външен диаметър 30 мм и дебелина на стената 3 мм още събира прах в гаража ми. В момента карам с колче, направено от нея и съм си много доволен. Ако те интересуват подобни полубезплатни оферти в стил "направи си сам алуминиево колче", свиркай. Готов съм да помогна с материали и ноу-хау срещу скромната комисионна от няклко бири;).

P.S.
Извинявам се на официалните вносители на маркови колчета за некоректния ценови дъмпинг. Обещавам повече така да не правя.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Мар 22, 2005 12:21 pm

какво им се извиняваш бре, лепни и ти една марка и готово :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Мар 22, 2005 12:38 pm

[quote="bikerider"]

какво им се извиняваш бре, лепни и ти една марка и готово :D:8D:
[/quote]

Да, да... И после да трябва да чета тука разни теми от рода на "Огромните надценки в *** и ценовия дъмпинг на ДИД". Не, благодаря! По-добре да си държа тръбата в гаража.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Мар 22, 2005 1:51 pm

ми то това ако не е дъмпинг, здраве му кажи :rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот F1-MAN » Вто Мар 22, 2005 2:27 pm

[quote="did"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

F1-MAN, виж тази тема:

[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1433[/url]

Въпросната предостатъчно дълга тръба от дурал с външен диаметър 30 мм и дебелина на стената 3 мм още събира прах в гаража ми. В момента карам с колче, направено от нея и съм си много доволен. Ако те интересуват подобни полубезплатни оферти в стил "направи си сам алуминиево колче", свиркай. Готов съм да помогна с материали и ноу-хау срещу скромната комисионна от няклко бири;).

P.S.
Извинявам се на официалните вносители на маркови колчета за некоректния ценови дъмпинг. Обещавам повече така да не правя.
[/quote]

Навит:)
Само че ти не живееше ли в Пловдив? Ако е така, дали има начин да го пратиш, аз ще ти платя доставката и колкото искаш за тръбата. Става въпрос за 40см дължина.

bikerider, надписът с диаметъра му се е изтрил(заличил:)), а нямам шублер в къщи, ама с линията го измерих че е 30мм, а пък и в е-шоп-а има едно дето е същото като мойто и пише че е толкова. Ако някой знае колко е на Бехемот от 2003-а?
Аватар
F1-MAN

Мнениеот tailor » Вто Мар 22, 2005 2:59 pm

[quote="F1-MAN"]

Ако някой знае колко е на Бехемот от 2003-а?
[/quote]

30,0
Аватар
tailor

Мнениеот did » Вто Мар 22, 2005 4:12 pm

@F1-MAN:

Нямаш грижи за доставката! Прати си координатите (адрес, име и телефон) на PM или на мейла в профила ми и до няколко дни колчето ще замине по бавната тарифа на SPEEDY за твоя сметка в посока София. Може да направим контакт и по ICQ - виж профила. Ориентировъчно ще ти излезе около 3-4 лева плюс малко бири, с които ще трябва да ме укротиш, ако случайно някога се видим и запознаем лично (ще ме познаеш лесно по жадния поглед). Пък дотогава - със здраве да си го ползваш!

Има даже и вариант нищо да не плащаш, ако се уреди някой да примъкне въпросното парче алумиН, но едва ли си струва да ангажираме човек за такова нещо.

Очаквам включване!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Чет Мар 24, 2005 11:36 am

@F1-MAN:

Моята работа по колчето ти току що приключи. Тръбата пътува къв София. Сега остава ти да не орезилиш направията. За целта те съветвам да направиш следното:

1. Намираш стругар, който е готов да се занимава 20-30 минути с тебе;

2. Хващате тръбата на струга и я рязвате от двата края по малко. Изпратил съм ти тръба, дълга 42 см, с цел при челосването да се достигне желания размер. Това се налага, защото съм я рязал с ножовка и челата в двата и края са доста кофти;

3. Намираш си някакво старо колче, от което ще вземеш шейничката, на която се захваща седалката. Хващате го на струга и изяждате тръбата му така, че набитото парче в горната част на колчето да изпадне възможно най-невредимо. Ако може даже да го избиеш някак си ще е още по-добре, но не ми се вярва да е възможно.

4. Измервате диаметъра на тая част, която ще набивате в тръбата и струговате вътрешно алуминиевата тръба, която ти пратих, от едната страна ТОЧНО до този размер. Ако е по-малък - няма да може да набиеш после горната част, ако е по-голям - ще хлопа. Моят съвет е да се остави разлика не повече от 0.1 мм и при набиването да се използва някакъв Loctite за уплътняване на цилиндрични сглобки, лагери и т.н. Ако тази операция я направиш както трябва, може и да не четеш по-надолу;

5. Ако се съмняваш в здравината на сглобката, отиваш на заварчик с аргон и той ти прави едно напластено шевче на мястото на набиването. Остава после да поизшлайфаш алуминиевата заварка от естетически съображения. Това може да стане и с пила, а най-добре е пак да се хване на струг и да се направи наистина перфектно.

Впрочем, колчето, с което съм в момента, въобще не е заварено. Така добре се наби, че се отказах да го ръчкам повече.

6. По желание намираш място, където правят оксидация или анодизация на алуминиеви изделия и го даваш да ти го направят черно, с което и дизайнерската работа приключва.

Колчето няма да стане [b]много[/b] тежко. Тези 42 см тежат точно 279 грама, а стената си е доста дебела и проблеми със здравината със сигурност няма да имаш.

Ако имаш още въпроси, питай.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот F1-MAN » Чет Мар 24, 2005 7:29 pm

Еми засега освен да съм ти много благодарен...:) Като се видим почерпка:). Иначе мисля че няма да имам проблем с направата, при Баща ми има струг, фреза и други металообработващи инструменти. Само вярно ще го питам дали знае някъде да анодизират, щото наистина ще е по яко:).
Аватар
F1-MAN

Назад към Архив