[quote="speedy"]
кои от тези чашки са по-добри за фриираид и спускане?
К.К. са супер класика, но май, че Diabolus са с по-далбоки чашки и им дават сащо доста сериозна гаранция, така че също заслужават внимание ......
някой ще даде ли акъл?
мерси
[/quote]
съвсем правилно си се ориентирал според мен, аз минах през същия избор и взех същото решение, защото:
nothreadset са плитки чашки за ниски вилки.
Вече съм виждал такива чашки прецакани от двукоронна вилка (чест им прави на чашките че вилката беше 888).
Втория им недостатък е долния алуминиев конус.
Третия им недостатък е липсата на уплътняваш пръстен в горния конус, имат само о-пръстен за изолация. В следствие на екстремно каране, този о-пръстен се сплесква и се получава адски досаден минимален луфт между стержена и горния конус, при което горния конус започва леко да "плува" върху лагера кормилото се затяга в произволна посока когато конуса се изкриви минимално, а той съответно бидейки алуминиев, започва скоро да се износва и така...
Иначе чашките са просто трепач и нищо не може да се сравнява с тях като качество на алуминия, лагерите и изработката. Но не са за FR/DH.
стоманения им модел steelset е за такова каране но е прекалено дълбок за почти всички рамки на пазара в момента (имам предвид без допълнително струговане на челото). освен това също има само о-пръстен и алуминиев долен конус...
От друга страна Диаболичните чашки имат следните предимства за каране:
1. достатъчно дълбоки са (около 15мм)
2. чашките и долния конус са от хубава хромирана стомана.
3. горния конус има интегриран уплътняващ пръстен и о-пръстен за изолация, демек хем няма тия луфтове, хем не влиза вода през процепа във уплътняващия пръстен.
4. значително по-евтини са от nothreadset