Hayes MX2 XC +

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Hayes MX2 XC +

Мнениеот Sky_Knight » Вто Апр 26, 2005 4:25 pm

Струва ли си парите този Hayes и става ли за предна за ХС? И има ли евентуално алтернатива (на приблизително същата цена... 118 лв май - толкова е с преходника..) ?

Кое е по-добре като комбинация:
1. Suntour XCP-75DJ + Hayes MX2 XC
2. Suntour XCP-75LO + V-Brake Sram 7.0 +Booster
3. Друг вилка (по ваше предложение :)) до 150 лв + SRAM 7.0 +Booster

Просто трябва да си взема вилка (старата беше от Bachini, но след около 2000 км й е време за смяна :D) но не знам дали да остана със сегашната спирачка или.... Абе разбрахте :) Благодаря на всеки отзовал се... :thumbu:

П.П. Честно казано... на 9-10 май (тогава ще правя upgrade) просто ще полудея :look::D:bigmout::bouncy::crazy::spin::splat::thumb:
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот glavata » Вто Апр 26, 2005 7:09 pm

заспира4ка дава6+30лв и си взема6 авид бб5 вилка до 150 лв -LO-то според мен е добро ре6ение ама койтого е карал да каже
Колкото по-дълго чакате, толкова по-голяма е вероятността да чакате където не трябва.
glavata

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stuny » Вто Апр 26, 2005 7:39 pm

по добре вземи само вилка за тези пари , а по нататък при желание и възможност и спирачка , не си струва да правиш компромиси и с двете за да ги вземеш наведнъж
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот Victor » Вто Апр 26, 2005 7:42 pm

Ами и аз сега се глася до края на тази седмица да си сменя спирачката и сасега съм се спрял на AVID BB5 мойто любителско мнение е че AVID-а спира по- добре от MX 2. Според мен си заслужава за толкова малко пари да получиш качеството на AVID. Ето ти линк ако те http://www.sram.com/en/avid/discbrakes/ ... aring5.php интересува цената му е 135 лева (но трябва да помислиш задължително и за нова главина).
:peace:
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот Lam3r40o » Вто Апр 26, 2005 7:44 pm

За спирачката подкрепям BB5.Много хора казват че е добра,аз я пробвах на колелото на Жеко(той е с 2 такива) и много ми хареса.Аз също съм се спрял на такава,но за вилката(XCP75-LO)едно момче тука си взе такава.Хода е 90,а тръбите целите са 100.Аз като се качих и тя потъна половината.Заключването бързо са разваляло казаха в друга тема.DJ-a работи хубаво,въпреки че е само еластомер.Миро(chrome) кара с такава и май не е зле...:beer:
Lam3r40o

Мнениеот glavata » Вто Апр 26, 2005 9:39 pm

то и аз отскоро карам с dj ама за xc маи има мн ход+тва е мека ако 4овека е по тежек мн лесно 6е я свива
Колкото по-дълго чакате, толкова по-голяма е вероятността да чакате където не трябва.
glavata

Мнениеот Sky_Knight » Вто Апр 26, 2005 9:41 pm

Явно този Avid e много нашумял :) Но на мен въпросът ми беше следният: Този Hayes добър ли е за парите си и по-добър ли е от SRAM 7.0 +booster? (сегашния ми V-Brake)Мисля, че е глупавичък въпрос, ама все пак :I A иначе цялата предна шина заедно с главината ще си замине (Сегашната ми е ОРИГИНАЛНАТА едностенка от Бачинито и е на 2000 км и ей богу.... НЯМА ЛУФ и НЕ Е КРИВЕНА) :)) А задната - черно Sumo... със спици DT и формула.. брр горкото :))) Ама нз де ;) А иначе вилката 100% ще е XCP-75DJ (просто не искам с масло, искам си простичка пружинка.. :D ) Ако имате още предложения за дискови спирачки пишете... Ооо а какво ще кажете за по-евтинките шиманота? :bouncy: Мерси на всички!

@Lam3r40o [quote]Миро(chrome) кара с такава и май не е зле...[/quote]

Значи си е много добре :spin:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот circle » Вто Апр 26, 2005 11:40 pm

hayesa mx-2 спира добре оба4е много скърца 4истя си ротора ведъж седми4но с алкохол ( изопропилов алкохол ) и след 1-2 дена пак запо4ва да скърца къса ми нервите ве4е :censored:
i just want something
i can never have
circle

Мнениеот Sky_Knight » Сря Апр 27, 2005 7:54 am

Неприятно :(!: А не си ли питал някъде? Не може ли да се премахне това скърцане?? В смисъл, не може ли да е от накладките?:dunno:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот circle » Сря Апр 27, 2005 8:12 am

питал съм да едни ми казват разглобяваи и чисти накладките .. други не пипаи накладките обезмасляваи си ротора периодично .. аз и го правя .но факта е 4е сам дам 100+== ( с преходника ) а спирачката ми скърца както предния v-браке .....
вече близо 500 км карам с нея и едва ли е до някакво наместване ......
i just want something
i can never have
circle

Мнениеот Sky_Knight » Сря Апр 27, 2005 8:15 am

И постоянно ли скърца??:bigeyes: То това си е наказание ако е така...?! А откъде си я взе? (ако е от BAS, тях пита ли? ) Мдамм... значи може и да се пренасоча... Ама няма кеш... :(!:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот circle » Нед Май 01, 2005 9:28 pm

не е толкова зле скърца само като спираш по мъничко точно което ти трябва когато си сред хора :bigeyes: иначе кове здраво за модолация нямам право да говоря щото съм с комбинирани лосчета/скорости ASERA вместо както е препоръчително с лостче на HAYES но внимателно чистих с алхохол (много добре обезмаслява тва което ползвам) преди 3 дена поиграх си малко с неподвижната накладка и спирачката престана да спира .. сетих се 4е може би е щото като завртя накладката тя опита някаде на по остро място а не на цялата площ покарах така 30-40 км и спирането си стана пак яко но и скърцането се върна .. едно такова слабо и дразнещо бе все едно има кола наблизо самоче е по нежничко така е при мен .. може и да са ми сложили някви дефектни накладки ..HAYESA e ot bike centyra в младост все пак няама да го сменям .. не съм доволен от колелото което си зглобих за 650 кинта главно в центъра като занесах рамка хт1 вилка и кормило грешно подходих .. за още малко пари отгоре с щях да сам с бегемотх или с рам хт1( цял от бас) затова няма да слагам никви пари в колелото известно време и непрекъснто се опитвам да го изктртя :beer:
i just want something
i can never have
circle

Назад към Архив