Hayes HFX-9 vs Avid BB7

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Hayes HFX-9 vs Avid BB7

Мнениеот bestbg » Сря Май 04, 2005 3:07 pm

незнам дали сравнението е правилно , но искам да попитам. Кое си заслужава повече парите?

ето едно просто сравнение:
Hayes - > 309лв
Avid 203mm - 200лв + лостче (45лв) + брони/жила (15лв) = 260лв.... дали ще спира по-добре от хидравликата или хидравликата ще спира по-добре? Моля кажете :^::beer:
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот SPA » Сря Май 04, 2005 4:04 pm

[quote="bestbg"]

...
[/quote]

:popcorn:
Това съм сигурен, че поне 2 :popcorn: пъти се дискутира през послдната :popcorn: година. Има FAQ има и Search.:popcorn:
омръзна ли ви ?
защото на мен да
:bigmout::bigmout::bigmout::bigmout::bigmout:
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Сря Май 04, 2005 8:17 pm

Всичко зависи по какво ги сравняваш. Модулация - сравнение м/у механика и хидравлика не може да има. Спирачна сила - чувам, че на ББ7 е повече. Избирай. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Zozka » Сря Май 04, 2005 8:22 pm

@SPA: :beer::beer:. Пич земи верно потърси бре. Извънземният: кфа модулация бе батко, то тва въобще какво представлява на практика - навик, добиване на опит, повервай ми Авид-а е много напред във всички отношения...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот PtD » Сря Май 04, 2005 9:36 pm

[quote="Alien"]

Модулация - сравнение м/у механика и хидравлика не може да има.
[/quote]

Не думай!:propell::?::popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Май 05, 2005 10:29 am

[quote="Alien"]

Всичко зависи по какво ги сравняваш. Модулация - сравнение м/у механика и хидравлика не може да има. Спирачна сила - чувам, че на ББ7 е повече. Избирай. :)
[/quote]

Не си прав, Авид с металня броня просто къса гъз, а ако и лостчето е хубаво направо дере...
спира се с един пръст без особени проблеми дори по много стръмен наклон, така че спирачна сила има...
относно модулацията - можеш ако искаш да го настроиш да кове като v-brake, можеш да го нагласиш ако искаш да провлачва.

всичко зависи от бронята, лостчето и настройките...

хайеса пък идва с пикливия им OEM маркуч който се раздува зверски при силно спиране и убива всякаква модулация. не можеш да настроиш хода на лостчето по никакъв начин, докато при авида това е работа за две секунди.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 11:41 am

[quote="bikerider"]
Не си прав, Авид с металня броня просто къса гъз, а ако и лостчето е хубаво направо дере...
спира се с един пръст без особени проблеми дори по много стръмен наклон, така че спирачна сила има...
относно модулацията - можеш ако искаш да го настроиш да кове като v-brake, можеш да го нагласиш ако искаш да провлачва.

всичко зависи от бронята, лостчето и настройките...

хайеса пък идва с пикливия им OEM маркуч който се раздува зверски при силно спиране и убива всякаква модулация. не можеш да настроиш хода на лостчето по никакъв начин, докато при авида това е работа за две секунди.
[/quote]

Затова пък, както за да направиш Авид-а доста добра спирачка, си набавяш необходимите броня и лостче, така, вече добрата спирачка хеис, купувайки комплект плетен "race" ъпгрейд маркуч и лосчета на Razor Rock, превръщаш в супер спирачка, с никакви претенции (и нищо пластмасово по нея :crap:).. :D

Разбира се винаги може и още, но...
И всепак винаги опира до вкус и предпочитание.. :8D::deal:

:peace::beer:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот koko » Чет Май 05, 2005 12:32 pm

Под модулация трябва и се разбира колко добре възприемаш и съответно регулираш спирачното усилие.Научно:) е доказано,че човешкия мозък реагира много по-точно,лесно и т.н. при някакъв вид усилие(леко втвърдяване) отколкото на местене на лоста:spin:.

Добра хидравлика може и двете едновременно;)
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Май 05, 2005 1:45 pm

е стига религиозни спорове, темата е съвсем конкретна...

@Koko: говорим за конкретни спирачки
@Marshall: говорим за фабрична конфигурация май
Аватар
bikerider

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 2:24 pm

[quote="bikerider"]

@Marshall: говорим за фабрична конфигурация май

[/quote]

E, аз само да кажа де, така е :D
:beer:
Аватар
marshall__

Мнениеот Alien » Чет Май 05, 2005 2:37 pm

[quote="bikerider"]

Авид с металня броня просто къса гъз, а ако и лостчето е хубаво направо дере...
спира се с един пръст без особени проблеми дори по много стръмен наклон, така че спирачна сила има...[/quote]

И аз това казвам - че спирачна сила бол.

За модулацията, не знам, сигурно може и да се нагласи добре ББ7 -цата, но друго си е хидравлика, нали? Поне така смятам - колкото и да нагласяш проклетото жило, друго си е с течност. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Чет Май 05, 2005 2:46 pm

[quote="Alien"]

За модулацията, не знам, сигурно може и да се нагласи добре ББ7 -цата, но друго си е хидравлика, нали? Поне така смятам - колкото и да нагласяш проклетото жило, друго си е с течност. :)
[/quote]

Явно имаш натрупан опит с хидравлични и механични дискове :emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bestbg » Чет Май 05, 2005 3:12 pm

дам... питам за този модел.. не че ще сменям авид-а или ще взимам hayes а просто от любопитство. Говоря за модела 309лв. Предполагам като се сменят маркуче и лостче вече си говорим а съвсем различна цена ;) :^:
Аватар
bestbg

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 3:24 pm

[quote="bestbg"]

не че ще сменям авид-а или ще взимам hayes а просто от любопитство.
[/quote]

Както по-горе правилно ти направиха забележка за глупостта на пост-а ти, така и аз сега взех да се дразня. Напоследък прекалено много се нажежава обстановката в такива топици, за сравнение м/у 2 спирачки (примерно), че даже някой хора не издържаха по една, или друга причина и се оттеглиха от форума по един, или друг начин. Незнам от къФ зор си решил да питаш точно сега, точно такова нещо и то просто хей така, видиш ли от чисто любопитство. Аман вече... Не стига това, ама и тази тема е разисквана не веднъж!

[quote]
Говоря за модела 309лв. Предполагам като се сменят маркуче и лостче вече си говорим а съвсем различна цена ;) :^:
[/quote]

Ами ако си направиш проста сметка, след като продадеш старите (които на практика ще са нови) маркуче и лостчета (за лостчетата ще е по-трудно, но маркуч се търси), ъпгрейда ще ти излезе няколко спестени кафета..
Аватар
marshall__

Мнениеот bestbg » Чет Май 05, 2005 4:33 pm

ако искате изтрите темата ;)... а не бях срещал такава а search-a ми покава някаква грешка постоянно. Въпроса ми не е баш ей така зададен , но не ми се пишеше защо питам. Има нещо общо с RAM FR 05 и с TRECK-а на един приятел ;) все пак мерси за отговорите :beer::^:
Аватар
bestbg

Мнениеот DeMoN » Чет Май 05, 2005 8:45 pm

Значи обращам се към marshall__ или кам който знае. Както пиsah пради vреме , мислq да си копуwам Hone дискоvа . Та оба4е не6то не се кефq на шиманските лост4ета. Та питам нqкакvи други лост4ета саvместими ли са с шимано и има ли такиvа на пазара. А колко струvа този марку4 за който стаvа дума и можете ли да ми кажете цени и за него. Благодарq.
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Рейтинг: 1700

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 10:25 pm

[quote="DeMoN"]

Значи обращам се към marshall__ или кам който знае. Както пиsah пради vреме , мислq да си копуwам Hone дискоvа . Та оба4е не6то не се кефq на шиманските лост4ета. Та питам нqкакvи други лост4ета саvместими ли са с шимано и има ли такиvа на пазара. А колко струvа този марку4 за който стаvа дума и можете ли да ми кажете цени и за него. Благодарq.
[/quote]

Лостчето можеш да смениш единствено със такива на Магура, защото те са единствените още, които функционират с минерално масло. Лично по мое мнение, шиманските са по-удобни и за някои, по-здрави.. Какво точно не ти харесва в шиманските лостове?
Аватар
marshall__

Мнениеот hammerhead » Пет Май 06, 2005 12:32 am

Хора! Човека пита кое е по оферта за парите си. Авида или Хейса. Значи, Авида спира повече с каквото и да било лостче и с каквото и да било жило и броня, от конкретният фабричен модел HFX9. А е по евтин... мисля, че е логично кое си струва повече парите (то тоя хейс просто не не си струва де).
Казвам всичко това от личен опит... Вече втори сезон карам и двете.
hammerhead

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Пет Май 06, 2005 5:06 pm

[quote="PtD"]

[quote="Alien"]

[/quote]

Явно имаш натрупан опит с хидравлични и механични дискове :emlaugh:
[/quote]

Ми, actually, само с хидравлични. :) И то какви...

Не ме слушайте, говоря наизуст, без да имам достатъчно опит, разчитайки само на ограничените си познания по физика. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот kww » Вто Май 10, 2005 1:47 pm

абе вие чувате ли се какво говорите как сравнявате механика и хидравлика, а модулацията е едно от най важните нешта за една спирачка тов ще каже всеки каращ; ако иска6 да се возиш е все едно ама що не опиташ да влезеш в завой на ронлива почва с 40 и спирачка без модулация много бързо ще разбереш смисъла и разликата хидравликата си е хидравлика а hayes са едни от най добрите хидравлични спирачки в света не само според мен
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот kww » Вто Май 10, 2005 1:51 pm

само вижте кой с какви спирачки кара на състезанието и на кое място е; има ли някой с механика най-вече отпред?:skull:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот bikerider » Вто Май 10, 2005 5:46 pm

[quote="kww"]
абе вие чувате ли се какво говорите как сравнявате механика и хидравлика, а модулацията е едно от най важните нешта за една спирачка тов ще каже всеки каращ; ако иска6 да се возиш е все едно ама що не опиташ да влезеш в завой на ронлива почва с 40 и спирачка без модулация много бързо ще разбереш смисъла и разликата хидравликата си е хидравлика а hayes са едни от най добрите хидравлични спирачки в света не само според мен[/quote]

абе айде стига глупости.
карал съм и двете спирачки, карал съм авид във всякакви конфигурации и ще ти кажа едно:
авид с метална броня дава повече модулация от hayes. причината е МЕТАЛНАТА БРОНЯ. маркуча на хидравликата се раздува, металната броня не, нито се свива. точка.

има едно единствено нещо което бие хидравликата като модулация и това е стоманено жило във СТОМАНЕНА БРОНЯ. толкова.

не знам какво караш или какво си карал, но колкото човека попиташ тук, толкова ще ти кажат че авид бб7 с подходящо лостче успешно конкурира hayes hfx9.

освен това както казах и преди - стига общи глупости и плямпаници кой с каква спирачка се състезавал - говорим за конкретни спирачки. ако имаш конкретни аргументи - моля. ако нямаш - стига глупости...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Май 10, 2005 5:47 pm

[quote="kww"]

само вижте кой с какви спирачки кара на състезанието и на кое място е; има ли някой с механика най-вече отпред?:skull:
[/quote]

да ти имам критериите за подбор на компоненти :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот bestbg » Вто Май 10, 2005 5:54 pm

[quote]има едно единствено нещо което бие хидравликата като модулация и това е стоманено жило във СТОМАНЕНА БРОНЯ. толкова.[/quote]

следователно трябва да мина на такива , но да видим кога :dunno: колко струват? за предна? макар че сега с SD7 & Jagwire пак си има модулация ,но сигурно не е толкова добра :^:
Аватар
bestbg

Мнениеот bikerider » Вто Май 10, 2005 5:56 pm

ами трябва да си харесаш нещо.
има комплект на Авид (Full Metal Jacket) но трябва да се внимава за съвместимост с рамката (не е проблем де), щото са прави метални тръбички.

другия, но по-скъп вариант е Nokon комплект за спирачки.
Аватар
bikerider

Мнениеот bestbg » Вто Май 10, 2005 6:02 pm

Май MOD беше преди с такива.... а горе долу колко струва само предно? или са само комплект? (авидското)
Аватар
bestbg

Мнениеот bikerider » Вто Май 10, 2005 6:04 pm

и двете идват само в комплект.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Вто Май 10, 2005 7:35 pm

А каква е цената и на двете? За задна ме интересува по-точно. Колко би излезнал един Авид ББ7 160мм ротор, задна, с такива хубави брони (Full Metal Jacket или Nokon), жило и там да кажем Speed Dial 7 (това е най-доброто лостче за ББ7, нали)?
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bestbg » Вто Май 10, 2005 7:48 pm

Alien , аз съм с SD7 + 185mm... ако решиш да си взимаш за задна броня/жило.... аз искам предната (понеже са комплект) и после ще се разберем за парите. Инче лсотче -> 45лв ... спирачка 160мм към 170лв (май трябва да ти излезе) -> говори с bikerider
Аватар
bestbg

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Май 10, 2005 8:58 pm

[quote="bestbg"]

Май MOD беше преди с такива.... а горе долу колко струва само предно? или са само комплект? (авидското)
[/quote]

доколкото знам в БАС правят далавери
при 89 комплекта 1 лостче го даваха за 45
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Следваща

Назад към Архив