Chroatia Olympus MTB Downhill

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Chroatia Olympus MTB Downhill

Мнениеот DH_zone » Чет Май 12, 2005 10:14 am

Yo!

Аве някой да е бил на Olympus MTB Downhill в Хърватия?

Жалко че нашите прояви се ограничават само до Румъния и евентуално Гърция за XC...

Поздрави
DH_zone

Рейтинг: 1200

Мнениеот C_Mo » Чет Май 12, 2005 10:17 am

Ако си готов да спонсорираш за транспортни разходи няма да се ограничават.

Поздрави.
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот DH_zone » Чет Май 12, 2005 10:29 am

Колко могат да бъдат едни разходи до Хърватия... 1000 лв? Мисля че не е проблем да се намерят толкова кинти ако се има желание. Ok, anyway - мисълта ми беше дали някой е бил и как изглежда.
DH_zone

Мнениеот C_Mo » Чет Май 12, 2005 11:37 am

Принципно си прав... въпроса е дали искап да дадеш тези пари за 3-4 дни каране или за се дигнеш на някой от курортите в България и да караш две седмици...трудно решение.
Аватар
C_Mo

Мнениеот SPA » Чет Май 12, 2005 12:29 pm

[quote="C_Mo"]

Принципно си прав... въпроса е дали искап да дадеш тези пари за 3-4 дни каране или за се дигнеш на някой от курортите в България и да караш две седмици...трудно решение.
[/quote]

Е Симо то за спонсорство май се говори - не за пари от джоба. Че нали има БФПК - националел отбор (ДжиТиРейсинг), има фирми като BAS (РАМТеам), Drag, Sprint. Какво е за тях 1000лв, особено когато има състезатели които може и да постигнат нещо. А то какво става само се джавкат по БГ трасетата.

Все пак БГ си е БГ. Всичко трябва да става по най-трудния начин. Хората трябва да си вадят парите от собствения празен джоб...

Пълна трагикомедия...

Дано тази година има някакво развитие...
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот DH_zone » Чет Май 12, 2005 2:49 pm

Това ми беше мисълта... какжо са 1000 лв за 5 спонсора? Мисля че и много повече могат да се намерят но работата куца в организацията.. Липсват хора кото да ИСКАТ да организаират такива теам мероприятия ... А БГ си е БГ - колко можеш да караш на едно и също място .. колкото и да работиш с лопатата струва ми се че самият факт да се види начина на каране другаде си заслужава... Много неща могат да се научат, а и трениране нон стоп едни и същи места смятам че дори пречат в развитието на един rider :-)

Мисля че си струва да се опита. От моя страна мога да организирам всичко на състезание например в Poland (пътя в две страни с бус излиза ок 600 лв, нощувка макс. 10 лв + още толкова за ядене) - така че сами виждате че с минимални усилия всичко става възможно.:-)
DH_zone

Мнениеот C_Mo » Чет Май 12, 2005 4:58 pm

@SPA
Не мога да ти отговоря по подходящ за публичното пространсто начин на част от мнението.

Проблема е, че който и спонсор да се намери той иска да види нещо за парите си... някакъв "brand exposure" както му се вика. И като се направи сметката излиза, че не е рентабилно и ако се прави нещо такова то ще е единствено от любов към спорта. Любов към спорта, обаче, не е достатъчна за да си платиш сметките на края на месеца.

@DH_zone
Ако има 5 спонсора да... ама няма, търсени са. Иначе си напълно прав. Пиши ми повече за състезание на PM.
Аватар
C_Mo

Мнениеот mih » Чет Май 12, 2005 5:31 pm

@С_Мо,
доколкото знам за branding стратегии не трябва да се търси светкавична печалба, защото това е инвестиция в име, марка, популярност, която се възвръща след известно време. + че това със сметките на края на месеца ми звучи леко...неуместно. още малко и ще излезе, че големите фирми на нашия велопазар едва ли не бачкат колкото да вържат двата края...

@DH_zone - евалла ти прайм за Полша! ако имах възможност, бих дошъл.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот C_Mo » Чет Май 12, 2005 5:46 pm

@mih
... не приемай буквално нещата... ;) говоря в общ план.
Аватар
C_Mo

Мнениеот DH_zone » Пет Май 13, 2005 7:17 am

Струва ми се че трябва да се говори с фирми с по нормално мислещ маркетинг.. не шефове на фирми които предпочитат да отидат и дадат толкова кинти една вечер на някоя софра :-))
Например: Mountain dew, Isostar, RedBull ....
Те имат определен "фонд" за потдържане на "extreme" image.. Еееей жалко че начина на мислене на нашите "бизнесмени" е толкова закрепостен :-)
На европейското първенство миналата година 4x и DH бяха от цяла Европа .. Румъния, Хърватия .. и т.н.т. направо яд да те хване...
DH_zone

Мнениеот Zozka » Нед Май 15, 2005 9:27 am

[quote="DH_zone"]

Струва ми се че трябва да се говори с фирми с по нормално мислещ маркетинг.. не шефове на фирми които предпочитат да отидат и дадат толкова кинти една вечер на някоя софра :-))
Например: Mountain dew, Isostar, RedBull ....
Те имат определен "фонд" за потдържане на "extreme" image.. Еееей жалко че начина на мислене на нашите "бизнесмени" е толкова закрепостен :-)
На европейското първенство миналата година 4x и DH бяха от цяла Европа .. Румъния, Хърватия .. и т.н.т. направо яд да те хване...
[/quote]

:thumbu::thumbu::thumbu::beer:. Нямам какво повече да допълня...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Shady™ » Нед Май 15, 2005 12:02 pm

Не съм много наясно и дали има бъдеще в идеята ми но:
Неможе ли да се направи нещо като сметка или нещо подобно и там да може всеки желаещ да дари някаква сума прари. Принципно не мися че е проблем за някой от нас годишно дададе няква символична сума и капка по капка вир.. Гледа ма последното сътезание(само по DH)имаше 150+ участника(поне така знам) + много още които неможаха да участват. В най-лошия случай всеки във тоя спорт, ако отделя 1лев на месец за любимия спрот и за равитието му в глобален мащаб, за да може и България да има представител на някое значимо състезание - то само в дисциплинат DH ако имаше дори 100 човека които да отделят по 1 лев(не че сме 100 човека .... МНОГО повече сме !!! Това са 100х12лв=1200, ами ако всички в този спорт направим това ? Мисълта ми е че можем да го направим. Даже ако по раздуеме насам натам (някой приятел и той да помогне) всичко си идва наред. В този вариант може и БГ марките да спонсорират.. Щом се поемат голяма част от разходите и за фирмите остават да кажеме не 200 а 100лв да отделят - всичко си идва на мястото. Имаме си представители, фирмите могат да спонсорират до колкото могат и т.н.
Според мене идеята ми си я бива но незнам как ще стане превеждането на парите(за другото - ще го измислим). Мисля че Любо(Admin) е напред с този материал(нали сайта щеше да е платен) и може да ни даде идея в тази насока (къде как и т.н.)
Аз с радост бих дал и повече от 1 лев и бих помогнал с каквото мога да се направи тоя фонт и за негови отговорници и т.н. да се сложат правините хора...
Но нека започнем от A и стигнем до Я, а "А" е - по какъв начин да превеждаме парите и на кой?
П.С> Дано нямам много правописни и дано идеята ми да е възможна.
:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот mih » Нед Май 15, 2005 1:21 pm

:crazy:
@Shady™, хайде ти да събираш парите за фонта, пък да ги даваш на мен аз да ги съхранявам, а?
и ако може по две левчета да се събират, как по едно?! моля-моля, все пак това се прави за Идеята...:I:^::angel2:

лелии, до къде води НЕкарането...:boggled::crazy::confused::banghead:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот GOА1 » Нед Май 15, 2005 2:20 pm

Всичко си идва на мястото... освен акъла на Shady™ [img]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_20.gif[/img]

[color=red]ХАЙДЕ БЪЛГАРИ !! С общи усилия ще изпратим трима състезатели! НИЕ СМЕ СИЛНИ ЗАЕДНО!!![/color]
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
:rofl::rofl::rofl:
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
GOА1

Мнениеот Shady™ » Нед Май 15, 2005 2:27 pm

[quote="mih"]

:crazy:
@Shady™, хайде ти да събираш парите за фонта, пък да ги даваш на мен аз да ги съхранявам, а?
и ако може по две левчета да се събират, как по едно?! моля-моля, все пак това се прави за Идеята...:I:^::angel2:

лелии, до къде води НЕкарането...:boggled::crazy::confused::banghead:
[/quote]

ПРЕДВАРИТЕЛНО казах че не съм на ясно и давам идея и 2ро все пак ще ми е любопитно защо да не стане... Според мене е възможно но...
Ако искаш ти да бъдеш оtговорник за $$ :agree:(ама като гледам как го каза все едно на който и да се възложи тази задача - ще задигне/краде кинти, ама според мене не е така)
...Бе опитвам се да помогна, нищо повече ....:I Явно не помагам но се опитвам ...
И @GOA - не е смешно а трагично...
А за акъла - със всичкия съм си ...
PS.За сега не съм чул никва друга идея. Дайте вие идеи... Или най добре да седиме с кръстени ръце наи-добре а ? Приемам критики но искам отговор защо ? А не само rofl-ли по 213784327- реда и crazy-та...
Бе как да е...
Аватар
Shady™

Мнениеот mih » Пон Май 16, 2005 4:44 pm

както сам каза:

"не е смешно а трагично..."

радвай се на смайлитата, щото може и да ги няма...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Shady™ » Пон Май 16, 2005 4:49 pm

[quote="mih"]

както сам каза:

"не е смешно а трагично..."

радвай се на смайлитата, щото може и да ги няма...
[/quote]

:banana::tongue::peace:
Аватар
Shady™

Мнениеот DH_zone » Вто Май 17, 2005 7:57 am

Hi, сега в неделя мина един DH в Gdynia...нямаше да е зле ако не бях обуркал пътеката и загубих около 6 секунди :-))))))Както и да е - аз си продължавам своето :-) - http://www.dh-zone.com/photos/displayim ... m=48&pos=0
има около 12 снимки (големите камъни на 9 снимка са ги докарали специално :-)))). Тва ще е DH 28 май и е почти до границата със Словакия (ок 1100 км от София). Със сигурност ще има от Чехи и Словаци... и поляци естествено. Трасето е около 2300 м. Ако някой реши да идва да пише: [email protected]

Аре чао
DH_zone

Назад към Архив