Втулки за вилка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Втулки за вилка

Мнениеот KiZZo » Сря Май 18, 2005 12:49 pm

Понеже вилката ми - Suntour NS луфтяса (е нямам право да се оплаквам , защото я карам с 203 ротор , а тя определено не е предвидена за това) се зачудих дали има шанс да се изработят или закупят нови втулки (евентуално за друга вилка с 32 мм подпори). Вчера я отворих да погледна моите и те се оказаха някакви много странни - това което е набито в краката е метално , обаче върху него има нещо като залепена лента (може би тефлонова лента?) с дебелина ок. 0.3 мм и именно тя контактува с краката. Та ако имате някакви идеи и препоръки ... -> :)
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот chiMol » Сря Май 18, 2005 1:09 pm

завърти втулките на 90 градуса или ако лентата дето е на втулките се маха без да се къса залепи под нея тиксо .... едно от тия 2 те ще ти реши проблема за месец -2
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Май 18, 2005 1:33 pm

[quote="chiMol"]

завърти втулките на 90 градуса или ако лентата дето е на втулките се маха без да се къса залепи под нея тиксо .... едно от тия 2 те ще ти реши проблема за месец -2
[/quote]

абе стига глупости бе...
тоя форум съвсем се обърна на знахарска гилдия... :bowdown::bowdown::bowdown:

ти конкретно кое от тия две неща си пробвал?

"завъртането" на втулките, за което трябва специален инструмент за вадене? имаш ли такъв инструмент? завъртал ли си втулки? ако да, какъв беше ефекта? колко време издържа без луфт?

или отлепянето на "лентата"
което всъшност е отложен тефлон върху втулката, казва се тефлонизиране. как точно я отлепяш? после какво тиксо лепиш - канцеларско или изолирбанд?

баси (peep)... :banghead:

@KiZZo: това са плъзгащите лагери на вилката, още известни като "втулки". те са консуматив, също като въртящите лагери и се сменят когато се разлуфтят. трябват специални инструменти за целта, защото са пресовани в ботушите. съветвам те да се обърнеш към търговеца от когото си купил вилката.
Това е един от най-наболялите проблеми при търговията с вилки тук - никой който продава вилки, не продава втулки или поне да ги подменя, освен може би Веломания, а за тях също не съм сигурен дали имат и ще ти го направят срещу заплащане - трябва да ги попиташ.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Сря Май 18, 2005 1:49 pm

Втулките могат да се извадят и без инструмент.
Тъй като са монтирани по метода на приплъзванито или както там беше, просто вилката се разглобява вечерта и ботушите се оставят обърнати, подпряни на стената, до сутринта втулките изпадат сами.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Сря Май 18, 2005 1:51 pm

hlebarka, забрави да кажеш да се остави вилката в банята и сифона да е отворен, иначе майстора може и да не дойде.

Благодаря, че помогна на мен за втулките. Продължавай да правиш добро!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Май 18, 2005 1:52 pm

:lol::lol::lol::lol::popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот KiZZo » Сря Май 18, 2005 1:53 pm

[quote="hlebarka"]

Втулките могат да се извадят и без инструмент.
Тъй като са монтирани по метода на приплъзванито или както там беше, просто вилката се разглобява вечерта и ботушите се оставят обърнати, подпряни на стената, до сутринта втулките изпадат сами.
[/quote]

Абе не баш сами. Като заспиш идват едни елфи и те ги вадят. Обаче само ако си бил послушен и не си правил друметрови дропове :doggy::guiter::psst::propell:
KiZZo

Мнениеот chiMol » Сря Май 18, 2005 2:33 pm

bikerider - Пробвал съм това с тиксота карах 1 месец и се прееба а това за втулките знам че го правят преди да продадат някоя стара вилка ... и аз съм съгласен че това не е поправка ама е временно решение ..... а за втулките има 2 вида които съм срещал едните са на резба (развиват се и се сменят) другия вид са набити със стегнатост ... тези набитите също са 2 вида едните са цели(те се вадят трудно) а другите са от 2 половинки ИЛИ са сцепени само от 1та страна.... наистина е най добре да се сменят с нови ... :beer:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот velco » Сря Май 18, 2005 2:39 pm

[quote="KiZZo"]
Абе не баш сами. Като заспиш идват едни елфи и те ги вадят.
[/quote]

Хмм, аз си мисля, че бяха мармоти ... :dunno:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот BuxpeH » Чет Май 19, 2005 4:13 pm

[quote] никой който продава вилки, не продава втулки или поне да ги подменя, освен може би Веломания, а за тях също не съм сигурен дали имат [/quote]

А БАС нямат ли такива втулки за RockShox?
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Назад към Архив