от RaveUnit » Съб Юни 18, 2005 6:39 pm
първо нетрадиционните методи[list]
[*]за повърхностни рани без кръвотечение и въобще за зарастване на кожа - [i]LaevoCort[/i], това е спрей (прилича на дезодорант), от нормална аптека, около 2лв, не съм купувал тази година
[*]за белези и отлагания на съединителна тъкан изобщо - [i]Контрактюбекс[/i], мехлем в тубичка (прилича на паста за зъби), от нормална аптека, около 14лв, в инструкцията му пише да се маже всеки ден до изчезване на белега но моя опит е че е по-ефикасно да се маже 2-3-4 дни, после 1 седмица почивка, пак 2-3-4 дни и така до изчезване (по-бързо става)
[*]за рани с кръвотечение - крем [i]Здраве[/i] (струва 1лв), 2-3 дни докато се изчисти раната и спадне отока, после с [i]LaevoCort[/i] за зарастване[/list]
и по-интересната част, традиционното лечение
[list]
[*]за зарастване на каквото и да е (кожа, влакна, сухожилия, кости) - рейки + повишено внимание към хранителната диета, повече нощен сън
[*]за обезболяване, прочистване на всякакви телесни части - лечение с прана + повишено внимание към хранителната диета, също при по-големи рани ми помага едно леко гладуване, примерно 2-3 дни (не ми се е налагало по-дълго)
[*]за дезинфекция на кожа, хранителна система (особено уста-нос-гърло) - отвара от лайка
[*]за енергизиране - отвара от зелен чай
[*]за болки и вътрешни възпаления (отекли стави, мускулни и др.) - червен билков масажен крем с прополис, от билкова аптека
[*]за най-ефикасно възстановяване (телесно, умствено, емоционално) - ароматотерапия (най-често ароматни пръчици), повече нощен сън, повече раздвижващи и разтягащи упражнения и никакви силови
[*]възстановяване от обезводняване - айрян, [u]никакви безалкохолни[/u], прясно краве или козе мляко, в краен случай вода
[/list]
Общо-взето с тези методи правя нужните корекции.
Ако раната е прекалено голяма или грозна слагам от тези лепенките, но само докато съм извън дома.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация