проблем по неволя !!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

проблем по неволя !!!

Мнениеот sashom » Чет Юли 07, 2005 2:17 pm

здравейте,преди малко си взех Continental Diesel,тоест сцепих предната гума и взех нова,и смених я аз и се зблъсках с невероятен проблем....невероятрен от гледна точка на това че беше непридвидим и някакси много неприятен....а по точно ..в момента в който реших да напомпам гумата се оказа че всъщност немога защото ми бяга навътре винтила,едно време на винтилите имаше едни шайбички дето го задържаха да не влиза навътре ама незнайно защо аз нямам такива....та първото нещо което ще направя като изсъхне е да си намеря.....
....та интересно ми е не ви ли се е случвало и на вас това...и по точно как се справихте.....мен ми скъса нервите докато го пребора този винтил !!!
sashom

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 07, 2005 2:21 pm

Не можеш ли да натиснеш с палец въшната гума зад вентила и да го избуташ на вън?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот sashom » Чет Юли 07, 2005 2:43 pm

оффф справих се,омотах го с малко тел ;) и това свърши работа.......като го натисках отвън и се запушва и неще да влиза въздух....малееее не съм и предполага че така ще ме наиграе една нищо и никаква шайбичка..тоест липсата и ......
sashom

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 07, 2005 2:46 pm

Ама помпота ти не "захапва" ли вентила?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Юли 07, 2005 2:48 pm

ако си с двойностенна капла с висок борд и този проблем продължава да те тормози, просто следващия път като си купуваш вътрешна гледай да е от тия с "шайбичките"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Чет Юли 07, 2005 5:20 pm

[quote="sashom"]

....та интересно ми е не ви ли се е случвало и на вас това...и по точно как се справихте.....мен ми скъса нервите докато го пребора този винтил !!!
[/quote]

Nokian Gazzalodi ;)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот chokolatt » Пет Юли 08, 2005 12:22 pm

V magazinite prodavat i vutre6ni gumi s po - dulag ventil. Struvat ne pove4e ot 5 leva vuv Velomeniq:beer:
chokolatt

Мнениеот kpax » Пет Юли 08, 2005 10:26 pm

Наистина е доста неудобно ако няма гайка, но факт е че повечето вътрешни гуми на пазара нямат. Просто трябва да направиш следното:
1. Напомпи леко преди да монтираш, за да има опора след това. Ако не можеш да прецениш колко - не трябва да превишава видимия вътрешен диаметър.
2. Притисни с палец срещу цевката, но леко настрани така че да не запушваш канала. или:
3. Развий пластмасовия накрайник на помпата (печелиш ценен милиметър), постави помпата само с гумения уплътнител и остави каплата да виси вурху нея като уплътнява със собствената си тежест докато помпиш. Действа безотказно

:D
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот s700 » Чет Юли 21, 2005 10:27 pm

az nemam takiz ekstri.i na men me drazni kato stava taka no natiskam ot dolo gymata deto e vintila i pompa.ako nestane sa nerva i vsimam kleshtite i darpan vintima toi zastava na edno miasto i pompa m we. [[img][/img][url][/url]
s700

Мнениеот Windstream » Чет Юли 21, 2005 11:00 pm

[quote="s700"]

ako nestane sa nerva i vsimam kleshtite i darpan vintima toi zastava na edno miasto i pompa m we.[/quote]

Ъхъ, и посли кът съ метниш некдърно от некде по-височку кво му съ случвъ на винтилъ?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Назад към Архив