Drag Armor vs. Sprint Trophy

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Drag Armor vs. Sprint Trophy

Мнениеот astfgl » Нед Юли 17, 2005 2:09 pm

приятелката ми иска да си взима едно от двете и въпросът е кое ... двете са близки като цени а и ще го използва за града само .

http://www.dragbicycles.com/armor_bike.html vs. http://www.sprintmaxcom.com/pop.php?id=108

дайте някакво мнение защото аз нямам никакво :)
Аватар
astfgl

Рейтинг: 1222

Мнениеот Rotting » Нед Юли 17, 2005 2:26 pm

Не ти давам компетентно мнение, защото не съм виждал и двете колелета, камо ли да съм ги карал. Но си мисля, че и двете са на един хал, едва ли ще стават за нещо повече от градско карано, но нали това ще им бъде и предназначението ;). Нека приятелката ти си избере едно от двете по вкус, за да й е приятно карането.
На мойта приятелка миналата година й купих май същото като това:
http://www.sprintmaxcom.com/pop.php?id=126#
но в жълто и черно и пишеше Бачини. Много се кефи, че й е меко на ръцете и на дупето (особоно след като й "монтирах" и едно амортесьорно колче на ТСМ :);))

Мен лично Драга по- ми харесва. По-изчистен ми се вижда ;). Спринта много разкревен, може бързо да и омръзне и да почне да я дразни.
То па знаеш ли ги, някой са бая капризни :D
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот Harka » Нед Юли 17, 2005 2:34 pm

Аз пък се питам ЗА КАКВО АДЖЕБА са ви тези "амортисьори", след като колелото ще се кара само в града???
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Harka » Нед Юли 17, 2005 2:38 pm

На мен лично това:
[img]http://www.sprintmaxcom.com/big_pics/116.jpg[/img]
ми се вижда много по - смислен вариант.
Аватар
Harka

Мнениеот GECKO » Нед Юли 17, 2005 3:02 pm

Аз лично (ако тръгна да копувам FSP колело на жената, която в момента отсъства от уравнението) бих и взел Drag Freeborn или Sprint Top Gun и двете се въртят около 400лв Drag-a може да падне малко цената ако се сложи V-brake отпред но това... някак по-удобно ми идва да платя 1 път колело от колкото да платя 1 бангия и после 100 ремонта. От друга страна, както каза Harka, на момиче което ще кара градско наистина не и трябва евтин FSP а по-скоро твърдак (е не точно като на снимката, че може да се обиди нещо), но на пример нещо от рода на Drag One (че да има и мека вилка поне да не болят ръцете), Sprint/Teknobike/Bachini - Apolon/TBK360/Storm (тия май имат повече хора мислещи имена от колкото инжинери) или Reactor - Chalinger, има толкова добри и евтини твърдаци като за градско, че просто не виждам смисъл от FSP а ако иска да и е меко на д-то то това е само причина по-нататъка да и подариш хубава седалка (Girls like gifts :D)
Аватар
GECKO

Мнениеот Rotting » Нед Юли 17, 2005 5:32 pm

Харка, не те разбирам??
Как така "ЗА КАКВО АДЖЕБА са ви тези "амортисьори", след като колелото ще се кара само в града"
Ами не можеш да отречеш, че колело с пружинки е по-удобно от колело без пружинки. Или аз съм в грешка. На мен специално нейното ми е доста мекичко като го разкарвам покрай блока някой път, представям си за нея.
Вземам отношение по въпроса, защото знам какво чудо ми е вкъщи и как мисли по темата. Тя не може да си представи как моя Ексел ще бъде по-добър байк от нейният три-пружинен 24-цолов велосипед. На всеки срещнат разправя, че нейното колело било по-хубавото. Най- ме радва като ми каже: "Айде аз отивам да понапазарувам", вкарва си байка в асансьора и отива на разходка ;):).

Преди 2 години ми отне около 4 месеца да й стегна мойто Балканче на което се учих да карам '86 година. Хвърлих 70 лева по него за нови части, баща ми го покри със щпрей кит, после го минах с металик зелена боя, всичко беше ново по него - гуми, спици, капли, спирачки, фарове и т.н. Абе мама му, не пожела даже да се качи на него. Та за това не те разбирам, особено с този смешок дето си постнал.

Drag Freeborn ме кефи.
Спринт Топ Гън ще е тежко, защото знам какво й е на мойта да го дига нейното желязо по стълбите.

Гечко, и теб не разбирам за какви плащания на 100 ремонта говориш при евтините колела. Нейното беше 149 лева. Досега не съм му плащал нищо, освен коша отпред и амортесъорната добавка за по 5 лева. Ремонтите и подръжката по него мога и сам да си му правя.

Защо пък да не му трябва на момиче евтин FSP, а по-скоро твърдак? А с FSP не е ли по-удобно. В Пловдив има дупки, бордюри, паважи, поляни и с повечкото пружини не й се натъртва д-то. В София предполагам е същото :dunno:.

А и още нещо - колело с амортесьори е по-модерно от колело без амортесьори - не може да го отречете! Едно време нямаше такива ;).

В общи линии, нещата които изброих са малко смешни и наивни, ама са си баш истина.
Rotting

Мнениеот GECKO » Нед Юли 17, 2005 6:48 pm

@Rotting - ми за ремонтите сестрата има стоманен Leader и въпреки, че кара спокойто и най-голямото и препядствие е 20см бордюр успя да изкриви задната шина да разлуфти главината и малко касетата (това във връзка с неговите първоначални стоманени избори) а колкото до това което най-много би се харесало на едно момиче и би и било що-годе удобно то съм сигурен, че това е Freeborn-а (в [color=red][u]червен[/u][/color] металик) колкото момичета да са минали с мен покраи магазина и са го видели са се влюбили в него (все пак е FSP и с дискова спирачка:bouncy::clap:, която работи всъщност, пък и компонентите са някак по)но си струва и 400-те точки :D
Аватар
GECKO

Мнениеот Rotting » Нед Юли 17, 2005 8:06 pm

Гечко, не ти ли прави впечатление, че astfgl и гаджето му са се насочили към колела до около 200 лева?

Иначе, да, фрееборна ще га харесат, има си хас ;)
Rotting

Мнениеот astfgl » Нед Юли 17, 2005 11:22 pm

за момента ценовия диапазон играе важна роля за това горната граница е 200 лв.
все пак е колело за градско каране и определено задният шок върши работа, защото сравнявайки drag climber-a на един приятел и моя бивш spirnt нещо си за 200 лв ... моя возеше по-добре ,особено по паветата :)
Аватар
astfgl

Рейтинг: 1222

Мнениеот Harka » Пон Юли 18, 2005 8:50 pm

[quote="Rotting"]

Харка, не те разбирам??
Как така "ЗА КАКВО АДЖЕБА са ви тези "амортисьори", след като колелото ще се кара само в града"
Ами не можеш да отречеш, че колело с пружинки е по-удобно от колело без пружинки. Или аз съм в грешка. На мен специално нейното ми е доста мекичко като го разкарвам покрай блока някой път, представям си за нея.[/quote]

Явно просто си зависи от колелото. Аз на колкото и такива велосипеди с окачване да съм се качвал - пружината не съм успявал да я сгъна с повече от 8 - 9мм (и то със зор). Така че в този случай думата "комфорт" ще я има в някой друг филм...
[quote]
Та за това не те разбирам, особено с този смешок дето си постнал.[/quote]

Карал съм достатъчно подобен тип колела и за мен думата "смешок" в случая е ТВЪРДЕ неприемлива! Но сигурно е въпрос на вкус...
[quote]
А и още нещо - колело с амортесьори е по-модерно от колело без амортесьори - не може да го отречете!
[/quote]

Явно съм твърде старомоден...
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Пон Юли 18, 2005 9:46 pm

@Rotting

Абе, дай и на мен една амортЕсьорна добавка за 5 лв! Или поне кажи къде да си купя. Че карам едно колело за 4к+ пък си нема жива пружинка! Ще прежаля 15 левчета за 2-3 пружинки, барем почне да вози по-меко? Пък хем ще изглежда и по-модерно.

Пък и да не ти разправям как се чупи, я главина, я венец, я главина, я венец, я средно, я някой педал, я главина...

Но явно съм се набутал.

Дали да не взема и аз да си купя едно хубаво модерно металиково за 149 лева с три пружини, а, как мислиш? :dunno:

Пък може и за още една-две пружини да се намери място и тогава ще съм гъзето на квартала! :hbang2:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Пон Юли 18, 2005 10:03 pm

Ама той Rotting май не говори от гл.т. на своята логика, а от тази на жените, които искат да си карат колелата само в града. Е па, говорил съм с такива мацки и те си искат точно това - пружинки и отпред, и отзад, да им е мекичко, па много важно колко тежи. Разбира се, и цветът е ужасно важен :rofl:
Това, разбира се, не значи, че най-доброто колело за тях е това, което те искат, но ходи им обяснявай! ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот RaveUnit » Пон Юли 18, 2005 10:12 pm

PtD - специално за теб исках да го пазя в тайна още, но нали са ми меки очите, реших да ти разкрия една _страшна_ далавера
хфащаш една химекалка, разоглабяш я, вземаш й пружинката и я слагаш там където бронята влиза в лостчето на спирачката ! почва да сопира много меко, дори вози по-меко колелото ! нема да се набутваш много, земи химикалка за 50-60 стотинки (не за 4к+) ! айде жив и здрав и да ми запалиш свешт за добрия съвет дето ти го дадох ...

колело за града - не забравяйте да разберете какво и къде му е сервизното обслужване, иначе май всички колела за тези пари са различни само по дизайн, частите за смяна/надграждане пак така

***как така за жените само, ако се появи фирма която да пуска качествени колела (както БАС и Веломания) в хубави цветове (както Спринт) ще е много добре ... защото сега добрите колела са адски грозни, а красивите са адски зле !
ей, това мей е като жените ( и като преводите) - или са хубави или са верни, сега започвам да зацепвам защо малко момичета харесват велосипедизма - малко като магнитите, еднаквите се отблъскват :Р
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 19, 2005 12:30 am

@ GECKO

[quote]...това което най-много би се харесало на едно момиче и би и било що-годе удобно, то съм сигурен, че това е Freeborn-а (в червен металик)...[/quote]

НЕ, драги! Повярвай ми, ТОВА със сигурност не е Freeborn-а (в червен металик)... ;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Вто Юли 19, 2005 1:27 am

@Admin
А бе какво обяснение, скърцаш със зъби и тва е. :roll2:

@RaveUnit
Златен си, бате, Господ здраве да ти дава, ей са отивам в книжарницата! Ша черпа! :o)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот КапитанПланета » Вто Юли 19, 2005 11:32 am

[quote="Admin"]

Разбира се, и цветът е ужасно важен :rofl:
[/quote]

Да не кажем че е най-важен. Може би стои като приоритет само след това да е "марково" :idea:
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Назад към Архив