[quote="MOD"]
Какво мислите за [url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=1&products_id=347[/url] ?:?:
Ако някой е карал с такава нека да каже няколко думи ...
И хода не е ли малък на задницата?
Колко е най-дългия възможен амортисьор, които може да се сложи?
И 650лв не са ли малко много ?:?: ( това мислех да Ви го спестя, но е важно не само за мен предполагам ..)
--------------------------------------------------------------------
[b][color=red]MOD[/color][/b] = [b][color=red]M[/color][/b]aster [b][color=red]O[/color][/b]f [b][color=red]D[/color][/b]isaster

:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
[/quote]
Не съм карал велосипед с такава рамка, но мога да ти кажа какво мисля за нея от това, което съм виждал на живо и това, което е показано и написано на сайта на ScreamBikes.
1. Ходът от 9 см (ако е толкова) е НАПЪЛНО достатъчен за ХС-рамка с многоставно окачване. Справка - 80% от всички подобни рамки, предлагани в момента от различни производители независимо от тяхната цена. Този ход би ХАРМОНИРАЛ най-добре с вилки с дължина между 80 и 125 мм, което означава, че от тази рамка би се получил твърде смислен велосипед за ХС/All Mountain. Общо взето геометрията на рамката и здравината, доколкото може да се съди от нейната конструкция и изпълнение, също изглеждат прилични.
2. Теглото от 2 кг. според мен е ТВЪРДЕ оптимистично и дори Е ЛЪЖА, ако се има предвид теглото с амортисьора (никой на сайта не се е погрижил да уточни КОЕ точно тегло се има предвид). ВЪЗМОЖНО е рамката без амортисьора да тежи 2 кг, което е напълно прилично на фона на цената й.
3. АКО на снимката в сайта е показана рамка с размер 42 см, то монтираният амортисьор изглежда е с дължина 185 мм. НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО въпросният ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМЕНЯ с по-дълъг – това би довело до промяна на геометрията на задното окачване (респ. на неговото заложено от производителя поведение) и до евентуално претоварване на връжките и ставите. АКО целта на това БЕЗУМИЕ е използването на велосипеда за други цели, различни от ХС, защо тогава си се насочил към тази рамка? Съвсем друг е въпросът, че ТОЗИ амортисьор Е ЗА СМЯНА, защото е прекалено ТЕЖЪК и ГЛУПАВ. Може да се започне с обикновен въздушен амортисьор с регулиране на връщането, но оптималното решение според мен е Swinger – ще се получи велосипед с отлично като поведение окачване на смешна цена.
4. Споменавайки цената, искам да отбележа, че 650 лв за многоставна рамка + амортисьор (независимо от неговото качество) е ДОСТА ниска стойност – поразгледай тук-там и ще установиш, че за 330 EUR подобно нещо е абсурдно да се намери. Което ВЪОБЩЕ не пречи да НАСТОЯВАШ за отстъпка или за замяна на амортисьора с нещо по-добро при запазване на цената...

:D:D
Don't forget to remember