от omerta » Съб Авг 27, 2005 7:31 pm
За кормилото..май и аз се разубедих да не го сменям с шосейно,едно че ще трябват нови лостчета-команди,а и няма да ходя на Тура,я...
От друга страна ми се ще Биопейса да го сложа на МТБ-то..първо-много е запазен,и 2-по баирите ходя предимно с него.Разбира се,говоря за най-обикновено ХС,без "екстремности",например Пловдив-Бяла черква,или пък до Върховръх.Сега за интерфейса-Био-то е квадрат,МТБ-то е с касета труватив,така че мисля ще може да се прехвърли...Стигам и до въпроса-все пак съм решил да сложа 53-39 курбел ( харесал съм една Сора),но как мога да разбера дали ще си запазя движението същото?На външен вид изглежда странно,поне не съм виждал такова,пише SKF bearings...обаче се върти невероятно леко,абсолютно безшумно и няма никакви луфтове и ми се ще да си го запазя.Проблемът,който ме притеснява е,че понеже сората е по-тясна,ще е доста издадена и дали това няма да доведе до някакви проблеми?От друга страна ,ако се наложи да слагам касета с по-къса ос,дали пък голямата плоча няма да трие в рамката?Какво трябва да измеря,за да си отговоря на тези въпроси?
gs100 наистина е 7-ца 13-28. как мислиш,това би ли ми свършило работа:[url=http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_65_67&products_id=498]това[/url].По принцип рядко сменям му сменям скоростите,така че мисля че нещо твърде скъпо просто няма да си е на мястото при мен.Оригалната дясна команда всъщност превключва,но кожуха и е паднал,седи открита и съответно хваща ръжда,не се връщат сами при превключване,а това е доста неудобно,защото трябва да спреш и мануално да върнеш една джаджа на мястото й.кажи си мнението за горната ефтинийка...благодаря за вниманието и търпението.