Двустенни Шини и Спирал'ки

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Двустенни Шини и Спирал'ки

Мнениеот Gorbachov » Сря Фев 11, 2004 8:50 pm

Привет,
Понеже "вече" bike ме зове а времето става все по добро за каране...
Искам да направя нещо за bike'а си...

Стаа дума за двустенни шини /за сега само една защото финансите не са безкрайни!/
Препоръзайте някоя що годе добра шина /не най-великата защото няма да покрия разходите по нея!/...И спици за нея...яки трее да са /не е важно да са много леки!/ главината мисля за сега да си остане моята старата....но ако има добри предложения и за главина кажете...става дума за задна капла...
И едни светни спирачки за нея /не дискове/ а V-Brake или? Защото моята задна вече савсем я няма...

Поздрави,
Гобачов
eXtube.org >>> eXtreme videos portal
Изображение
Аватар
Gorbachov

Рейтинг: 1467

Мнениеот КапитанПланета » Сря Фев 11, 2004 9:36 pm

Ако караш XC това е комбинацията която горещо препоръчвам като оптимално отношение цена/качество :
Шина: Mavic X517 (XC717)
Спици: DT
Главина: XT
Актуални цени на тези компоненти не мога да ти кажа поради простата причина че откакто съм наплел това колело преди повече от година НЕ Е МРЪДНАЛО, и не ми се е налагало да се интересувам... Мисля че в момента всички тези неща ги има във Веломания.
Ако трябва да се сваля цената, може да се мине на главина Deore или Formula. Имам и приятели със Sumo шини които са доволни, но аз нямам опит с тях...
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 11, 2004 9:42 pm

1. Колко тежиш?
2. Колко пари можеш да отделиш?
3. Твърд ли е велосипеда?
4. Колко дупки е главината?
5. Скачаш ли много?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот screamBoy » Чет Фев 12, 2004 12:38 am

имам добри впечатления от няколко двустенни капли, от тях в момента се продават 2 - Remerx Jumbo за около 20лв i Ambrosio DH28 за около 50лв
втората е доста по-здрава, но пък първата може да се изправя (а втората почти не се криви)
Спици Алпина или ДТ, за около 20-30ст бройката
движение предно или задно ? ако е задно задължително Шимано, 40-50лв за диск Деоре
ако е предно може и Формула, до 40лв за диск, Деоре или еквивалент
има и много други, но са скъпи
за да не ти говоря смехории за часове и месеци -
задното колело ми е капла Амброзио+спици Алпина на 4700км и движение Деоре на 7800км
предното колело е Джъмбо+?тайванци?+Деоре на 7800км
въртят се !!! обслужвам ги когато аз реша, а не когато се върна от каране !!!!

***допълнение - във въпросите за колелото има някакъв смисъл, основния все пак нали е за парите ?
това всичкото на що-годе меко колело, 65кг карач, един път не съм минал 3 камъка правилно :))
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Gorbachov » Чет Фев 12, 2004 11:50 pm

Тежа 60 кила без "екипировка"...което ще рече че със съм около 64-65 :)

Рамката е мека...предния е еластомер с не голям ход а задния е с достатъчен ход...
Обичам да скачам...
Не съм заделил парите и за туй незнам за колко мога да отделя...

ScreamBoy мерси за широкотоо бяснение за диск-ове но аз за сега не мисля за дискови спирачки...ако за това стаа дума?
eXtube.org >>> eXtreme videos portal
Изображение
Аватар
Gorbachov

Рейтинг: 1467

Мнениеот screamBoy » Пет Фев 13, 2004 12:24 am

движението за диск е с 8-10 лева по-скъпо от това за без диск, copishi ... като му вземеш живеца и тръгнеш да го продаваш ще ти е по-лесно да му вземеш пари
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 13, 2004 11:12 am

[quote="Gorbachov"]

Тежа 60 кила без "екипировка"...което ще рече че със съм около 64-65 :)

Рамката е мека...предния е еластомер с не голям ход а задния е с достатъчен ход...
Обичам да скачам...
Не съм заделил парите и за туй незнам за колко мога да отделя...

ScreamBoy мерси за широкотоо бяснение за диск-ове но аз за сега не мисля за дискови спирачки...ако за това стаа дума?

[/quote]

В твоя случай аз бих се насочил към Ambrosio DH28 (добро предложение имайки предвид голямата ширина, двойното капсуловане и хубавия материал – трябва наистина да си идиот, за да повредиш подобна капла), спици на DT (каквито намериш – едва ли ще е нещо по-различно от Alpina или най-много Competition) и главина Deore (може и за диск).

Цялата история би следвало да струва по-малко от 100 лева.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Назад към Архив