Не знам дали си го виждал на живо, но това колело си има многоставна система – главна ос при средното движение, малка ос при ушите за оста и две други оси, на които са закачени планките за амортисьора.
Затова според мен не е правилно да го наречем softtail, защото, доколкото знам, това значи следното (подробните обяснения по-долу не са за теб
-в тесен смисъл - рамка със задно окачване, при което на практика няма стави – задният амортисьор е закачен от единия си край за стойките на седалката (горните тръби на задницата), а откъм другия си край за седалковата тръба. Ходът се осигурява от еластичността на стойките на веригата (долните тръби на задницата), като няма стави нито при средното движение, нито при ушите за задната ос, нито пък при амортисьора. Този тип колела се правят от стомана (най-често), титан, възможно е само стойките на веригата да са от карбон, а съм виждал и алуминиев softtail (сигурно и ти си го видял в списанията на Капитана).
-в широк смисъл предполагам, че softtail могат да бъдат наречени и някои други окачвания, при които се разчита на еластичността на стойките на веригата, макар че при тях все пак има и стави. Типичен пример е окачването на Cannondale Scalpel, на което въсощност прилича и окачването на Sprint-а.
Разбира се, само прилича. (Cannondale и Sprint поначало не могат да бъдат сравнявани.) Но надали е уместно да го наречем softtail конструкция.
П.С. Постът ми не носи подзаглавие "Admin отвръща на удара"