МТB-STEEL CrMo, 14"

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

МТB-STEEL CrMo, 14"

Мнениеот batman » Пет Фев 13, 2004 5:35 pm

Казвайте какъв да бъде с параметри: ", кг, тубинг, конфигурация...........
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 13, 2004 7:11 pm

горна тръба: 22.5" (+ или - 1" за различните размери)
тръба на седалката: 14"
стойки на веригата: 15.8"
член ъгъл: 69 градуса със 120мм вилка.
ъгъл на тръбата на седалката 72 градуса

Да има просвет за 3" гума и 8" ротор, касетата да е с 15-20мм под продължението на правата пез осите на главините( BB drop - му се вика...). Срандартни уши на оста и сменяемо ухо за обтегача.

Стандарта триъгълна рамка!
Странична подсилка при челната тръба.
S-образни стойки за седалката и веригата ( налага се заради гумата и ротора... )
Уши за rimbrake.
Жилата да се рутирани под горната тръба.

Материал:
CrMo стомана.

Приемливо е тегло до 3.5 кг
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 13, 2004 7:35 pm

Накратко - ТАНКЧЕ!:D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Windstream » Пет Фев 13, 2004 7:45 pm

[quote="xtr"]

просвет за 3" гума и 8" ротор
Странична подсилка при челната тръба
CrMo стомана.
тегло до 3.5 кг
[/quote]

Е това ако го направите аз ще съм от първите купувачи. :D
14" откъде докъде? Ако е от оста на ВВ до оста на горната тръба е добре, ама ако е до върха на седалковата тръба няма ли да е малко за рамка за общо ползване?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 13, 2004 7:48 pm

[quote="TOYAGA"]

Накратко - ТАНКЧЕ!:D:D:D
[/quote]

При това добро ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 13, 2004 8:10 pm

[quote]При това добро [/quote]

Мда!:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот batman » Съб Фев 14, 2004 12:41 pm

...dobre, suglasen sym kato cqlo, no 14" malko me pritesnqvat, glavata-ygyla dobre, no 120mm? po-dobre: 110mm, ako 6te iztiskvame tegloto na ramkata (stebloto na fork-a sy6to teji, taka 6te reznem i ot nego 10mm ;), a mezduosieto (na kolelata) da go nakysq li do kraen predel?, kakva e prepory4itelna komplektaciqta, gumi i fork? (za da moze da se pusne serijno, molq bez ulivki-uslovieto e da sa "snosni",puk kojto iska posle da si go UP-va, da ne zabravqme, 4e bike-a e orientiran, kato ideq, kym po-neplatezosposobnite da im dade 6ans da ujrkat s kef bez da sa na tryni!!!)
...ako izkarame zaedno ne6to 4itavo, 6te se postaraq da ubedq kogoto trqbva da se pusne limitirana seriq...btw, i az 6te si go kupq:)))
...btw,moeto mnenie e, 4e tova e po-pravilnata posoka(CrMo, a ne Alloy)
batman

Мнениеот C_Mo » Съб Фев 14, 2004 2:55 pm

[quote="batman"]

...dobre, suglasen sym kato cqlo, no 14" malko me pritesnqvat, glavata-ygyla dobre, no 120mm? po-dobre: 110mm, ako 6te iztiskvame tegloto na ramkata (stebloto na fork-a sy6to teji, taka 6te reznem i ot nego 10mm ;), a mezduosieto (na kolelata) da go nakysq li do kraen predel?, kakva e prepory4itelna komplektaciqta, gumi i fork? (za da moze da se pusne serijno, molq bez ulivki-uslovieto e da sa "snosni",puk kojto iska posle da si go UP-va, da ne zabravqme, 4e bike-a e orientiran, kato ideq, kym po-neplatezosposobnite da im dade 6ans da ujrkat s kef bez da sa na tryni!!!)
...ako izkarame zaedno ne6to 4itavo, 6te se postaraq da ubedq kogoto trqbva da se pusne limitirana seriq...btw, i az 6te si go kupq:)))
...btw,moeto mnenie e, 4e tova e po-pravilnata posoka(CrMo, a ne Alloy)
[/quote]

Междуосие: направи рамката по размерите, които ти дадох и сложи коя да е 5" вилка и ще ти излезе междуосието.

Вилка: остави я 120мм или намери добър начин да компенсираш до препоръчителната axel-to-crown дължина.

Не разбрах какво общо има "stebloto na fork-a sy6to teji, taka 6te reznem i ot nego 10mm ;)" - ако става дума за стержена на вилката, това не ни интересува. Теглото, което гоним е за чиста рамка.

Относно CrMo или Al - и двете си имат + и -, но това е друга тема.
Аватар
C_Mo

Мнениеот screamBoy » Съб Фев 14, 2004 11:06 pm

препоръчителна вилка - DJ3
май batman написа че ако се смята за вилка с ход 110мм челото може да е по-късо с 10мм ?
вярявам че нормалните хора ще го карат това нещо поне с JrT, така че по-добре да не е така !
xtr - ако бях мацка щях да те [img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Temp/i.p.emlips.gif[/img]

може ли и просвета да е поне 380мм за вилка с 120мм ход ?

***за серийно гуми каквито и да са 2.35" е, без Кенда разбира се
а лимитираната серия може ли да се продава небоядисана ?
горните тръби на задната вилка може да се хващат не за седалковата тръба а малко пред нея, на горната тръба, така ще са по-прави
да няма планка за стойка и планка за калник !!! тези неща само ще удължат задницата
пъпки за шишенцето не на седалковата тръба, в никой случай, или на долната тръба отгоре или на горната тръба отдолу (вътре в триъгълника) или без тях
преди време някой беше пуснал връзка към аплетче дето сам си проектираш твърдата рамка, нямам спомен обаче къде беше
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Windstream » Нед Фев 15, 2004 7:38 am

[quote="screamBoy"]

може ли и просвета да е поне 380мм за вилка с 120мм ход ?
[/quote]

Човече, ти чуваш ли се какви ги говориш? Това все пак е твърда рамка, не някой DH модел с 200мм ход отзад. Освен това ти сам каза че
[quote]
вярявам че нормалните хора ще го карат това нещо поне с JrT
[/quote]
Ако при вилка със 120мм ход просвета е 380мм с Jr.T-то ще отиде на майната си към 400 което си е направо лудост, имаш ли си представа как ще се кара това? Моя танк при 95мм ход отпред, челен ъгъл 65о и просвет 330мм сам си влиза в завоите (на първа безпроблемно си го завъртам в хола), направо не ми се мисли как бих го удържал ако беше по твоите размери ;) Пак ти напомням че това е HARDTAIL велосипед, не изтребител Су-33/35/37 :D
Аватар
Windstream

Мнениеот batman » Нед Фев 15, 2004 5:38 pm

...dajte nqkoj link kym bike, za kojto smqtate, 4e sa se spravili dobre (v konteksta na temata). interesuvat me podrobnosti po tubinga.
batman

Мнениеот C_Mo » Нед Фев 15, 2004 7:49 pm

[quote="batman"]

...dajte nqkoj link kym bike, za kojto smqtate, 4e sa se spravili dobre (v konteksta na temata). interesuvat me podrobnosti po tubinga.
[/quote]

Какво имаш предвид като "тубинг"... ако е вида на тръбите. Прави CrMo тръби... нямат нужда от никаква обработка за намаляване на тегло.
Аватар
C_Mo

Мнениеот batman » Пон Фев 16, 2004 12:52 pm

[quote="xtr"]

[quote="batman"]

[/quote]

Какво имаш предвид като "тубинг"... ако е вида на тръбите. Прави CrMo тръби... нямат нужда от никаква обработка за намаляване на тегло.
[/quote]

...интересуват ме пропорциите на диференцираните сечения (външни) по L-а на тръбите, TAPERING-a ...
batman

Мнениеот C_Mo » Пон Фев 16, 2004 2:17 pm

[quote="batman"]

[quote="xtr"]

[quote="batman"]

[/quote]

[/quote]

...интересуват ме пропорциите на диференцираните сечения (външни) по L-а на тръбите, TAPERING-a ...
[/quote]

никакъв таперинг, бътинг и други такива...
Аватар
C_Mo

Мнениеот batman » Пон Фев 16, 2004 6:14 pm

[quote="xtr"]
[/quote]

...само "Ф"-ита ли !?!?! impossible !
batman

Мнениеот C_Mo » Пон Фев 16, 2004 7:01 pm

[quote="batman"]

[quote="xtr"]
[/quote]

...само "Ф"-ита ли !?!?! impossible !
[/quote]

защо?
Аватар
C_Mo

Мнениеот batman » Пон Фев 16, 2004 9:29 pm

...малко ще е демоде и ще трябва да ползвам много "хилав" комплект тръби, с малко "Ф"-и, за да се наосва към "Ф"-ито на тръбата на седалката (което е доста по-малко от "Ф"-ито на главата), освен това е по-изгодно от якостна гледна точка да се ползват сечения-многостени, а не "Ф"-ита, променливите сечения спомагат, една и съща обиколка да се разпределя по-ефективно според нуждите за контактна площ.А за 14"- всички ли са единодушни? Какво ще правят тия като мен с ръст над 180см...
batman

Мнениеот Avid » Пон Фев 16, 2004 10:17 pm

Батман - що не вземе да си включиш ICQ-то :)
Sorry за оффтопика :)
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Мнениеот Persenk » Пон Фев 16, 2004 11:27 pm

[quote="batman"]

... Какво ще правят тия като мен с ръст над 180см...
[/quote]

Добре де освен 14", няма ли да има поне 19-ска.Все пак това е рамка която ще се кара почти навсякъде.
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Windstream » Вто Фев 17, 2004 12:36 am

[quote="batman"]

...малко ще е демоде
[/quote]

Да не ти пука, хората които ще купуват тази рамка едва ли ще го правят заради външния й вид (който всъщност се оправя много лесно с няколко подсилващи планки)
[quote]
и ще трябва да ползвам много "хилав" комплект тръби, с малко "Ф"-и, за да се наосва към "Ф"-ито на тръбата на седалката (което е доста по-малко от "Ф"-ито на главата)
[/quote]

Биовализиране не би ли решило проблема?
[quote]
освен това е по-изгодно от якостна гледна точка да се ползват сечения-многостени, а не "Ф"-ита
[/quote]

Че да се натрупват вътрешни напрежения в ръбовете на многостена?
[quote]
А за 14"- всички ли са единодушни? Какво ще правят тия като мен с ръст над 180см...
[/quote]

Зависи - ако ще се прави само една универсална рамка според мен е по-добре да е 16" (от оста на BB до върха на седалковата тръба). Идеалния вариант е да има два размера - 14" за скокльовците и по-ниските карачи, и 19" за дългучите :D
Аватар
Windstream

Мнениеот screamBoy » Вто Фев 17, 2004 12:36 am

173см и 16-ка ми е една идея по-висока отколкото ми трябва, та - интересува ме реално 15" :)))
за просвета вярвам че повтарям размерите от сегашното ми колело, защото са ми перфектни
Аватар
screamBoy

Мнениеот Windstream » Вто Фев 17, 2004 12:48 am

[quote="screamBoy"]

за просвета вярвам че повтарям размерите от сегашното ми колело, защото са ми перфектни
[/quote]

Колелото ти има задно окачване, тази рамка не. Едно е да скочиш с "мека" рамка, съвсем друго е с твърда със същата геометрия - при приземяването ще си доста по-нестабилен. Иначе голям просвет + дългохода вилка (над 150мм) + малки предни венци (до 36 зъба) + подходящ bashring (от ония циркуляроподобните) = доста добра комбинация за FR ако не се хвърляш от много високо ;)
Аватар
Windstream

Мнениеот batman » Вто Фев 17, 2004 1:59 am

[quote="Windstream"]
Че да се натрупват вътрешни напрежения в ръбовете на многостена?

[/quote]

...nqma stra6no - imat si dostaty4no golemi zakrygleniq (prakti4eski rybove nqma)
batman

Мнениеот batman » Сря Фев 18, 2004 10:51 pm

...ей, момчета много ме изпотявате да вкарам 3" гума в задницата при тия скъсени бази... виж - 2.35" е друга работа, не знам какви са тия "S" - stays, дето обикалят контролните точки и оставят просвет... дайте линк към нещо дето е по темата за да направя справка ;)
batman

Мнениеот C_Mo » Чет Фев 19, 2004 9:19 am

[quote="batman"]

...ей, момчета много ме изпотявате да вкарам 3" гума в задницата при тия скъсени бази... виж - 2.35" е друга работа, не знам какви са тия "S" - stays, дето обикалят контролните точки и оставят просвет... дайте линк към нещо дето е по темата за да направя справка ;)
[/quote]

курбелите ли ти пречат? Мисли го със 118мм ос.
Аватар
C_Mo

Мнениеот screamBoy » Чет Фев 19, 2004 11:06 pm

s takiwa smeshni ramki deto poemat do 2.35 i sega e pylno, izobshto ne si prawi truda ako ne wliza pone 2.7 (70mm), shto mislish tolkowa go hareswat Climbera (oswen che e i dobyr razmer de)
towa za izkriwenoto ne e li kriwa sedalkowa tryba ?
Аватар
screamBoy

Мнениеот yordet » Нед Фев 22, 2004 1:05 am

Здравейте, това за тварда рамка 16'' е доста добра идея. Аз много се чудя на може ли да се направи нещо подобно на Evil Imperial http://www.evilbikes.com/imperial/imp.htm , защото според мен това е най-добрата тварда рамка правена ниакога, а става и за всичко.
yordet

Рейтинг: 1200

Мнениеот batman » Вто Фев 24, 2004 1:17 pm

[quote="yordet"]

Здравейте, това за тварда рамка 16'' е доста добра идея. Аз много се чудя на може ли да се направи нещо подобно на Evil Imperial http://www.evilbikes.com/imperial/imp.htm , защото според мен това е най-добрата тварда рамка правена ниакога, а става и за всичко.
[/quote]

...i na men mnogo mi se nravi kato posoka za geometriqta :), btw - kakvo e mnenieto na ostanalite za "imperial"-a? Taka kato gledam e alloy frame, pri CrMo frame ima pove4e tehnologi4ni ograni4eniq i trqbwa da se pipa po-konservativno...
batman

Мнениеот screamBoy » Вто Фев 24, 2004 11:19 pm

ти луууд ли си майна ?!? най-перфектната, мечтана, желана, сладка, здрава, готина, истинска рамка !! с 2 неща само не ме кефи А.скъпа Б.по-тежка с към половин кило отколкото ми се иска, сигурно щото има бая материал по нея
Аватар
screamBoy

Мнениеот batman » Сря Фев 25, 2004 2:10 am

... признавам си, че не съм виждал по-респектираща рамка от "imperial"-a
ето до къде я докарах:
[img]http://www.balkan.bg/gallery/crmo.gif[/img]
...ъгълът на подседалищната тръба в момента е 57 градуса, но няма да го оставя такъв!
batman

Следваща

Назад към Архив