Относно снимка на седмицата

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Относно снимка на седмицата

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 9:20 pm

Пускам тази тема по повод админа и обкръжението му да престанат да качват снимки, които само те си харесват, защото мойте наблюдения са, че снимките които качвате са си все ваши изпълнения.Разбирам че ви допада този стил на каране и тн, но това не значи че трябва да бъдат качвани само такива снимки.До колкото знам всеки е способен да участва в снимка на седмицата със различен вид снимки( поне ако не в снимка на седмицата да се добавят в обща галерия и ако може да има гласуване м/у няколко снимки за снимка на седмицата), а тези които вие качвате са все едни и същи природа и 5 човека с колела как бутат или си карат колелата в природата.според мен трябва да се качват всякви видове снимки на всички стилове, а не само твоите!

Незнам дали някой ще сподели мойто мнение обаче текущата снимка на седмицата не ме кара да настръхна или там каквото беше...

Според мен има доста хора от този форум, които мислят, че пускането на общо взето един вид снимки е доста глупаво...

нищо против никой нямам просто ми е писнало да гледам едно и също

Приятна вечер :)
Jeep

Рейтинг: 1195

Мнениеот did » Вто Яну 13, 2009 9:25 pm

Защо го пусна това в Бла-Бла? За да инкасираш само 2 точки в минусче ли?

Колко качествени снимки от "твоя вид колоездене" си изпратил и са ти били отхвърлени? Дай нещо конкретно и тогава да коментираме.

Какви точно снимки искаш да виждаш? След цял ферман мрънкане, така и не става ясно какво искаш.

Любо прави подборката от това, което му се праща. Какво да ви прави, като не му изпращате снимки?

Последно: MTB означава "Планинско колоездене". Какво нередно виждаш в това, да се публикуват снимки от колоездачи в планина?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 9:30 pm

просто снимките са едни и същи, а и като някой пратят снимки се качват след 5 месеца както тези в общата галерия за снимките през миналата година

всички караме колела и знаем какво е МТБ ама МТБ не е само снимките на админа и тн
Jeep

Мнениеот Slaimy™ » Вто Яну 13, 2009 9:36 pm

Моето мнение, че в сранение с минали години се е качвал повече снимков материал спрямо настоящието, като бройка галерии и като бройка на снмки в самите галерии. Бих оценил наистина ако има подбор за снимка на седмицата м/у няколко снимки така ще си проличи менението на целят форум и подборът от самият Админ ще е на лице. И дори да не е одобрена самата снимка за седмицата може да се пазят в някоя галерия ей тъй поне за спорта и за фотографа.

Според мене има достъчно снимков материал кото се изпраща. . . ама. . . Това си остава мое мнение .... май
Аватар
Slaimy™

Рейтинг: 1329

Мнениеот An1MaL » Вто Яну 13, 2009 9:41 pm

Slaimy™ написа:Бих оценил наистина ако има подбор за снимка на седмицата м/у няколко снимки така ще си проличи менението на целят форум

+1
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Re: Относно снимка на седмицата

Мнениеот agent_Jekov » Вто Яну 13, 2009 9:41 pm

Jeep написа:Разбирам че ви допада този стил на каране и тн

Тук е разковничето. :D Мен, какво да правиш като "този стил на каране" носи най-хубавите снимки?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 9:47 pm

Всеки който практикува даден стил ще си го защити...ама идеята е да не са снимки на един стил щотот щеше да е друго яче...някакси не сте само вие кото карата хц, и не е само хц

и както @did каза: MTB означава "Планинско колоездене".
Jeep

Мнениеот bobiracing059 » Вто Яну 13, 2009 9:52 pm

Аз имам идея за гласуване за снимката на седмицата от хората регистрирани във форума,нещо като в Пинкбайк.Админа,добре знае коя снимка за кога е и за това изчаква с качването(аз също му пратих снимки,които все още не ги е качил никъде,обаче не хленча).
Както можеше да се измисли налудничева система за рейтинг,така може да се измисли и система за рейтинг и гласуване за снимката на седмицата.Поне пробно а ако се хареса на аудиторията да остане.
:beer: :beer: :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот vasu » Вто Яну 13, 2009 9:54 pm

agent_Jekov Прав си до някъде, но тук вече мисля че отиваме повече към художествена фотография, отколкото спортната, която най-добре описва атмосферата на повечето стилове в МТБ. Мисля, че трябва да има от всичко и най-вече да не се излагат снимки само от един стил. Все пак това е портал за колоездене в който има членове на всички видове стилове. На едни допада едно, на други - друго. Просто трябва да се показва от всичко и всички ще бъдат доволни! ;)

Колкото до това колко снимки стигат до админа - сигурен съм, че има достатъчно материал, просто някои снимки няма как да имат атмосферата която предлага един хубав пейзаж от планината със 2-3 обекта на преден план (колоездачи), но това не пречи да се показват и снимки с уменията на отделни карачи :agree:
Аватар
vasu

Рейтинг: 1209

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Яну 13, 2009 9:54 pm

E добре де айде кажи ми следващите снимки XC ли са:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това са последните минали снимки на седмицата. Или вече трябва ново понятие за XC?
Последна промяна TeDo_BaPHa на Вто Яну 13, 2009 9:55 pm, променена общо 1 път
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Slaimy™ » Вто Яну 13, 2009 9:54 pm

agent_Jekov написа:... "този стил на каране" носи най-хубавите снимки?...

Според мене най-хубава снимка няма! Хубава снимка може да се получи не само от самото каране на колело, номер с него,или изпълнение ами и заради оригилността на самата фотография качество или заобикаляща обстановка. Според мене снимки се получават от Trail...DJ.....та докато се стигне до BMX и шосейнно каране.
Но някак еднообразни снимки и наблягащи на една и съща тема без раздвижване... . то просот писва и омръзва.
Аватар
Slaimy™

Мнениеот kikon » Вто Яну 13, 2009 9:56 pm

Jeep написа:Пускам тази тема по повод админа и обкръжението му да престанат да качват снимки, които само те си харесват, защото мойте наблюдения са, че снимките които качвате са си все ваши изпълнения.Разбирам че ви допада този стил на каране и тн, но това не значи че трябва да бъдат качвани само такива снимки.До колкото знам всеки е способен да участва в снимка на седмицата със различен вид снимки (1) (поне ако не в снимка на седмицата да се добавят в обща галерия и ако може да има гласуване м/у няколко снимки за снимка на седмицата), а тези които вие качвате са все едни и същи природа и 5 човека с колела как бутат или си карат колелата в природата. (2)според мен трябва да се качват всякви видове снимки на всички стилове, а не само твоите!(3)

Незнам дали някой ще сподели мойто мнение обаче текущата снимка на седмицата не ме кара да настръхна или там каквото беше...(4)

Според мен има доста хора от този форум, които мислят, че пускането на общо взето един вид снимки е доста глупаво...

нищо против никой нямам просто ми е писнало да гледам едно и също

Приятна вечер :)

(1)Много добре си разбрал, сега остава да пратиш снимките си.
(2)Ахахаха ти май не си гледал галерията, м? :)
(3)Последно "твоите", "които вие качвате" или какви, че не стана ясно?
(4)Мен пък ме кара да настръхна или там каквото беше :^:
и (5) Можеш да си сигурен, че в момента се работи по въпроса ;)

Бобчо, в pinkbike POD-a се избира от модераторите :)

Тедо, :agree: :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот agent_Jekov » Вто Яну 13, 2009 10:04 pm

Slaimy™ написа:Хубава снимка може да се получи не само от самото каране на колело, номер с него,или изпълнение ами и заради оригилността на самата фотография качество или заобикаляща обстановка.

Именно.Красотата на природата най-общо е запазена марка за ХС снимките, докато уменията, триковете, позата и тн. са запазени за DH-а.И както Тедо по-горе показа има всякакви снимки в галерията, така че не виждам за какво реве Jeep.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 10:10 pm

Прав си но рева за тва че повече се качват xc снимки както ти каза че подчертават природата но мисля че във всеки стил си има по нещо красиво и всяка снимка каквато и да е била е способна да стане снимка на седмицата

...ако беше главната идея да се снима природа нямаше да е мтб форум
Jeep

Мнениеот bobiracing059 » Вто Яну 13, 2009 10:16 pm

@kikon
Мерси за инфото,незнаех и си изядох минусите оправдано.

По темата: В крайна сметка всичко се свежда до това,който иска снимка на седмицата да праща снимките си на Админа. :beer: :)
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Antares » Вто Яну 13, 2009 10:18 pm

Jeep написа:...ако беше главната идея да се снима природа нямаше да е мтб форум
Това го казва някой, самоопределил се като моторно превозно средство. И почти толкова умен...

Щоме се налага, ще поясня отново "MTB" идва от MOUNTAIN Bike. По твоята логика излиза, че трябва в PoW не трябва да фигурират планини?

Тоя малко като героя от вица:
Пътуват две мутри по пътя за Банско
- Ский брато, к'ва природа
- К'ва природа бе, аз от тоя камънак и пущиняк нищо не мога да видя...
Последна промяна Antares на Вто Яну 13, 2009 10:21 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Яну 13, 2009 10:19 pm

Jeep написа:Прав си но рева за тва че повече се качват xc снимки както ти каза че подчертават природата но мисля че във всеки стил си има по нещо красиво и всяка снимка каквато и да е била е способна да стане снимка на седмицата

...ако беше главната идея да се снима природа нямаше да е мтб форум

Сегаа, влез в сайта->Снимка на седмицата->Снимка на седмицата - архив и ми преброй колко снимки са XC??? За да не се измориш ще ти кажа:
4-XC
3-AM
4-DH/FR
1-гума :D
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 10:27 pm

ок ок разбрах...просто явно си изразих мнението не кадето трябва...съжалявам за недоразомението.

И все пак подкрепям идеята на Slaimy за гласуването за да няма такива като мен да ви бучат за снимките Ви....
Jeep

Мнениеот did » Вто Яну 13, 2009 10:29 pm

Jeep написа:ок ок разбрах...просто явно си изразих мнението не кадето трябва...съжалявам за недоразомението.

И все пак подкрепям идеята на Боби за гласуването за да няма такива като мен да ви бучат за снимките Ви....

Би ли ни показал поне ЕДНА твоя снимка, която става, била е предложена и е била отхвърлена?

Ако няма такива, скрий се!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Jeep » Вто Яну 13, 2009 10:32 pm

http://mtb-bg.com/photos/0816.jpg
http://mtb-bg.com/photos/0815.jpg

не че не са били качени..
Jeep

Мнениеот did » Вто Яну 13, 2009 10:35 pm

Jeep написа:http://mtb-bg.com/photos/0816.jpg

Това ли ти липсва???

Не те разбирам!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Яну 13, 2009 10:39 pm

TeDo_BaPHa написа:E добре де айде кажи ми следващите снимки XC ли са:

Това са последните минали снимки на седмицата. Или вече трябва ново понятие за XC?

В друга тема някой развиваше теории... как каране под 1500 метра надморсна височина е ХЦ....
така, че само снимката на Ники в Пирин май отговаря на "каране различно от ХЦ"
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Slaimy™ » Вто Яну 13, 2009 10:51 pm

Според мене се изпраща достъчно материали за пълнене на галерии, ето вижде 2 от тях.. сами може да прецените... Първа ; Втора и някак оправдания от сорта "Че не било се пращало материали" седят неуместно, фактите говорят.

Също така, пращайки снимков матерял и неполагането му в бъдеще на него в галерии или евентуалнот слагането му с огромно закъснение от една или друга страна дразни потребителя, чуства се недооценен и виждайки след това някак нова галерия, и него го няма, която е пълна сима няма 10 снимки без коментар, без нищо на него му става обидно...
Аватар
Slaimy™

Мнениеот 4getcredo » Сря Яну 14, 2009 10:38 am

did написа:

Това ли ти липсва???

Не те разбирам!

Чувства се недооценен :) Първата му снимка на мен особено ми харесва. Ако аз бях Любо, сигурно щях да я сложа за снимка на седмицата... Но не съм! ;) Интересен ракурс, има динамика, добра обработка и острота...

Точно защото се чувства недооценен, си прави и малко прибързани изводи... статистиката на Тедо го показва ясно :)

Сигурен съм, че Любо ще обясни пространно... а и скоро нещата при избора на снимка ще се променят, дакладва ми достоверен източник ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот yahutu » Сря Яну 14, 2009 11:04 am

ми много ясно.. докато не се направи ние да гласуваме за снимка на седмицата (не че го следя и не че ще се направи да се гласува), този който ги слага ще слага негови снимки и на приятелите му.. съвсем нормално е :dunno:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот SpoileR » Сря Яну 14, 2009 11:45 am

4getcredo написа:

Oсобено ми харесва. Ако аз бях Любо, сигурно щях да я сложа за снимка на седмицата... Но не съм! ;)
Интересен ракурс, има динамика, добра обработка и острота...

Снимката е КАЧЕСТВЕНА да... и наистина има стойност :agree:

Но завъртането и на 90 градуса, само я прави да изглежда "по-COOL". Нищо повече...

Аз пък ще цитирам един от модераторите на PINKBIKE, по отношение на такива снимки:

"Since when do trees and grass grow sidewards?"
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот agent_Jekov » Сря Яну 14, 2009 12:16 pm

SpoileR написа:"Since when do trees and grass grow sidewards?"

:rofl: :agree:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот 4getcredo » Сря Яну 14, 2009 12:36 pm

SpoileR написа:
4getcredo написа:

Oсобено ми харесва. Ако аз бях Любо, сигурно щях да я сложа за снимка на седмицата... Но не съм! ;)
Интересен ракурс, има динамика, добра обработка и острота...

Снимката е КАЧЕСТВЕНА да... и наистина има стойност :agree:

Но завъртането и на 90 градуса, само я прави да изглежда "по-COOL". Нищо повече...

Аз пък ще цитирам един от модераторите на PINKBIKE, по отношение на такива снимки:

"Since when do trees and grass grow sidewards?"

Не случайно сложих на първо място "интересен ракурс"... (добре си давам сметка как е направена тази снимка ;)) ... казаното от теб е вярно, но това не променя факта, че снимката изглежда добре и избраният ракурс допринася не малко за това... според мен. :D

Сигурен съм, че всеки има различни критерии за оценка на даден кадър. Някои си дават сметка за това, а други не съвсем и затова нещата стигат до самолюбие ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 14, 2009 1:13 pm

did написа:Не те разбирам!

:) Не се прави на луд.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Сря Яну 14, 2009 1:22 pm

yahutu написа:ми много ясно.. докато не се направи ние да гласуваме за снимка на седмицата (не че го следя и не че ще се направи да се гласува), този който ги слага ще слага негови снимки и на приятелите му.. съвсем нормално е :dunno:

Винаги се чудя, възможно ли е наистина да съществуват толкова тъпи парчета, или просто някой си прави майтап? :dunno:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта