Мда!

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот Harka » Сря Апр 18, 2007 2:47 pm

Миро, само да те питам... смяташ ли, че снощи първият ти пост (който аз изтрих и от което произтече всичко това) не съдържаше само обида и не беше в тотален разрез с правилата?
Или във форума да властва "правилото на тоягата"... ама само за някои хора? Смяташ ли, че за който и да било от този форум трябва да важи "...Пешо е над правилата, щото е прост..."?
Въобще не мога да разбера цялата тази патърдия. Правилата са за всички. Точка.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 2:48 pm

bluskanie написа:предполагам правилата са за това...

Не, не, изобщо не го усуквай. Спазваш ли ВИНАГИ правилата? Безпрекословно ли ги изпълняваш? Пресичаш ли винаги на пешеходна пътека...

Пък нека не съм в час... айде лек ден.

Да живеят правилата - най-обективното нещо на света... кво ли си губя времето... не сте малки, оправяйте се.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 2:51 pm

Harka написа:Правилата са за всички. Точка.

Един въпрос - когато трябваше да чета как разни посерковци ми се подиграват на говорния дефект, къде бяха правилата???? Не че ми е проблем, но щом говорим за принципност и за правила за всички, нека да говорим като хората.

Докато в правилата няма ясна и обективна дефиниция на "обида" (а такава е ясно, че не може да се даде), такива спорове ще са ежедневие. Точка.
Последна промяна bikerider на Сря Апр 18, 2007 2:52 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 2:52 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:предполагам правилата са за това...

Не, не, изобщо не го усуквай. Спазваш ли ВИНАГИ правилата? Безпрекословно ли ги изпълняваш? Пресичаш ли винаги на пешеходна пътека...

Марто (нали така се казваш) защо не можеш да разбереш разликата? Разбира се, че спазвам правилата. А, когато не ги спазя, то не е НАРОЧНО и целта ми не е била да ги наруша... Тук не говорим за грешка обаче, а за извинение ни най-малко. Всъщност спора е безмислен, защото едва ли ще повлияе на нещо, а и не ми е цел. Исках да знам правилата за какво са, или по-скоро за кого са...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 2:53 pm

Harka написа:Правилата са за всички. Точка.

И аз бих искал да е така...

bikerider, не е нужно юридически да доказваме, че дадена реплика е обида з анякой, като сме достатъчно прозорливи, за да го разберем. В много случаи в този форум има съвсем очевидни обиди (и от моя страна дори), които са предизвикани от нещо или са реплика на обида. Но да обиждаш човек, без причина от гледната точка на по-знаещ мен не ми допада...
Последна промяна bluskanie на Сря Апр 18, 2007 2:57 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 2:55 pm

bluskanie написа:Марто (нали така се казваш) защо не можеш да разбереш разликата? Разбира се, че спазвам правилата. А, когато не ги спазя, то не е НАРОЧНО и целта ми не е била да ги наруша...

Владо (нали така се казваш), значи като се качиш пил в колата, то не е НАРОЧНО и целта ти не е да нарушиш Правилника??? Що се правиш на луд?

Казвам, че правилата не могат да са 100% обективни. Дефинирай "обида". Накарай някой друг да дефинира "обида". Накарай още 5 човека и ще чуеш 5 различни дефиниции.

Губя си времето...
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Сря Апр 18, 2007 2:57 pm

bikerider написа:Един въпрос - когато трябваше да чета как разни посерковци ми се подиграват на говорния дефект, къде бяха правилата???? Не че ми е проблем, но щом говорим за принципност и за правила за всички, нека да говорим като хората.

Ако имаш предвид MAN6, смея да твърдя, си бяха точно на мястото. Или ще отречеш?

Edit: Не мисля, че има смисъл да се разтягат повече локуми.
Аватар
Harka

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 2:59 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:Марто (нали така се казваш) защо не можеш да разбереш разликата? Разбира се, че спазвам правилата. А, когато не ги спазя, то не е НАРОЧНО и целта ми не е била да ги наруша...

Владо (нали така се казваш), значи като се качиш пил в колата, то не е НАРОЧНО и целта ти не е да нарушиш Правилника???

Категорично целта ми не е била да навредя на някого и да наруша закона, въпреки че сясно съм знаел, че го нарушавам. Обидата е друго нещо, тя е преднамерена и има за цел да засегне определена личност или група хора...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 3:00 pm

@Harka: Освен една реплика: "прекаляваш" друго не съм чел. Може и да съм пропуснал, разбира се.

Както и да е. Нямам какво повече да кажа, освен да попитам - готови ли сте наистина да застанете на позиция "правилата за всички"???
Така трябва да е - факт. А правилата дали са дотам обективни (и могат ли въобще), че да се прилагат еднакво към всички?

За локумите - съгласен.

@bluskanie: Ако обичаш не ми се прави на мислочетец и не раздавай правосъдие на общо основание. Обидата съществува единствено в главата на "обидения". Ако можеш да докажеш преднамереност, моля - ДОКАЖИ. Дотогава ако обичаш спести тия локуми и не говори за принципност, докато не си 100% принципен. А, че не си е ясно - никой не е.
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Сря Апр 18, 2007 3:02 pm

bikerider написа:@Harka: Освен една реплика: "прекаляваш" друго не съм чел. Може и да съм пропуснал, разбира се.

Пропуснал си многото изтрити негови постове преди това... :) Може да го питаш. Сигурен съм, че си спомня.
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 3:04 pm

Harka написа:
bikerider написа:@Harka: Освен една реплика: "прекаляваш" друго не съм чел. Може и да съм пропуснал, разбира се.

Пропуснал си многото изтрити негови постове преди това... :) Може да го питаш. Сигурен съм, че си спомня.

Добре, взимам си думите назад. Няма да питам никого за нищо, не става дума за мен тук.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 3:08 pm

bikerider написа:@bluskanie: Ако обичаш не ми се прави на мислочетец и не раздавай правосъдие на общо основание. Обидата съществува единствено в главата на "обидения". Ако можеш да докажеш преднамереност, моля - ДОКАЖИ. Дотогава ако обичаш спести тия локуми и не говори за принципност, докато не си 100% принципен. А, че не си е ясно - никой не е.

Кво значи да докажа преднамереност, ти чуваш ли се? Ми аз мога да те наплюя в лицето и да кажа, че плюя мухата, която ти е била кацнала на носа. За съжаление не съм я уцелил... Ае докажи, че теб съм искал да наплюя? Ма така или иначе си оставаш наплют...

Казвал съм ги и преди. Шегите, които пускат "наште" хора, са си екстра, защото ние сме си ние и нали сме от 6г в тоя форум и имаме право да спамим. Обаче ако се появи някой на 16, дето прави правописни грешки, няма право да пише в повече от 4 теми и бива обиждан навсякъде... има деление ясно е, не случайно много хора искаха да се плаща акаунт.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 3:10 pm

bluskanie написа:bikerider, не е нужно юридически да доказваме, че дадена реплика е обида з анякой, като сме достатъчно прозорливи, за да го разберем.

Нужно е, за да докажеш преднамереност. Другото са лафове а-ла прозорливия Волен Сидеров...

И престани да ме обиждаш!!!! Настоявам да бъдеш баннат, защото се чувствам ужасно обиден от факта, че ми говориш така. Точка.
Последна промяна bikerider на Сря Апр 18, 2007 3:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 3:11 pm

Хаах :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MOD » Сря Апр 18, 2007 3:11 pm

bluskanie написа:
bikerider написа:@bluskanie: Ако обичаш не ми се прави на мислочетец и не раздавай правосъдие на общо основание. Обидата съществува единствено в главата на "обидения". Ако можеш да докажеш преднамереност, моля - ДОКАЖИ. Дотогава ако обичаш спести тия локуми и не говори за принципност, докато не си 100% принципен. А, че не си е ясно - никой не е.

Кво значи да докажа преднамереност, ти чуваш ли се? Ми аз мога да те наплюя в лицето и да кажа, че плюя мухата, която ти е била кацнала на носа. За съжаление не съм я уцелил... Ае докажи, че теб съм искал да наплюя? Ма така или иначе си оставаш наплют...

Казвал съм ги и преди. Шегите, които пускат "наште" хора, са си екстра, защото ние сме си ние и нали сме от 6г в тоя форум и имаме право да спамим. Обаче ако се появи някой на 16, дето прави правописни грешки, няма право да пише в повече от 4 теми и бива обиждан навсякъде... има деление ясно е, не случайно много хора искаха да се плаща акаунт.

грешиш
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 3:13 pm

MOD написа:
bluskanie написа:

грешиш

Че нямаме право (тоест правилата не го позволяват) - ДА, но на практика е ясно на всички как е.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 3:19 pm

bikerider написа:Както и да е. Нямам какво повече да кажа, освен да попитам - готови ли сте наистина да застанете на позиция "правилата за всички"???
Така трябва да е - факт. А правилата дали са дотам обективни (и могат ли въобще), че да се прилагат еднакво към всички?

Отдавна сме на тази позиция. Да, няма как да бъдат дефинирани абсолютно обективни правила. Но всеки знае какво е обида, псувня, заяждане. Това са неща, които са много по-очевидни за много повече хора отколкото например неграмотност, глупост и т.н. Ако някой си мисли, че наред със засилените мерки срещу това, което наричате "простотия", ще може безнаказано да нарушава правилата, раздавайки обиди и псувни наляво-надясно, лъже се!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 3:24 pm

@Admin: Коментирай моля те следния факт - за мен като за сравнително грамотен човек е обидно някой да пише както му падне и да очаква да заставам на челна стойка за да му разбера писанията, камо ли да му вниквам в мислите. Какво правим относно това, защото аз през цялото време се чувствам обиден от тоз факт, при положение, че съзнателно се старая да си пиша постовете грамотно и разбираемо в името на лесното общуване. Аз нямам ли право да се чувствам обиден?

Тук до момента виждам да се коментира единствено пряките "обиди". А косвените такива? Ако започнем да ловим вещици, докъде ще го докараме?

Не е ли време да спрем с тия глупости относно "обиди" и прочие. Дефинирайте "обида" и нека говорим пак. Ма дотогава не виждам смисъл от такива препирни, щото само преливаме от пусто в празно.

Упс... по-горе написах "глупости". Дано някой не се е обидил :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Апр 18, 2007 3:25 pm

Безсмислен спор, не за друго, а защото тук няма да може да се разреши по никакъв начин. Както бе предложено в началото на темата - седнете на по бира и лишете форума от такива теми, защото напоследък станаха наистина много и в тях се дъвче едно и също.

:beer:

Счупи ми се F5 от вас :crazy:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 3:39 pm

@bikerider
Никакъв лов на вещици не смятам да започвам. Разбира се, че се преследват преките обиди и изобщо това, което повечето нормални хора възприемат като обида. Не ни е работа да изследваме чувствата на обидените - когато можем, се съобразяваме, но се е случвало и да отказваме намеса, въпреки че някой се чувства обиден. Трием това, което смятаме за обида, заяждане, псувня и т.н. и което поради този си характер вреди на форума. Доколкото разбрах, точно за такива постове става дума и в настоящата тема (аз самият съм изтрил за последните два дни само половин пост на Миро, където той нарече един посетител "тъп").

Казах ти го и на ЛС - не смея да си мисля какво би станало, ако всеки от "простаците", които напоследък го отнасят къде заслужено, къде не толкова, започне да прави така от мухата слон. А в случая става дума за съвсем явно нарушение - не виждам от какво толкова негодувате. :dunno:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Апр 18, 2007 3:42 pm

Отново да кажа, че смятам, че Миро, Любо и Юли са достатъчно възпитани и интелигентни хора и могат сами да разрешат този спор по между си.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Сря Апр 18, 2007 3:45 pm

NovemberCharlie написа:Отново да кажа, че смятам, че Миро, Любо и Юли са достатъчно възпитани и интелигентни хора и могат сами да разрешат този спор по между си.

Ами защо тогава трябваше да бъдем занимавани с него?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 3:45 pm

Admin написа:не виждам от какво толкова негодувате. :dunno:

Както ти казах на PM, негодувам срещу това, че някои хора само чакат повод да запеят: "разпни го". Казах ти заради кого се намесих в темата, а Юли преценил и изтрил - чудесно. Аз съм дотук.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Апр 18, 2007 3:53 pm

PtD написа:
NovemberCharlie написа:Отново да кажа, че смятам, че Миро, Любо и Юли са достатъчно възпитани и интелигентни хора и могат сами да разрешат този спор по между си.

Ами защо тогава трябваше да бъдем занимавани с него?
Нали не очакваш аз да отговоря на този въпрос?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alien » Сря Апр 18, 2007 4:22 pm

bikerider написа:
Admin написа:не виждам от какво толкова негодувате. :dunno:

Както ти казах на PM, негодувам срещу това, че някои хора само чакат повод да запеят: "разпни го". Казах ти заради кого се намесих в темата, а Юли преценил и изтрил - чудесно. Аз съм дотук.

Тия някои хора от доста, доста отдавна мрънкат за мерки срещу човека, който така ревностно защитаваш, по някаква причина. Разбира се, файда няма, но това не им пречи да продължават да врещят.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 4:37 pm

@Alien: Не защитавам TOYAGA, щото не съм му адвокат. Защитавам обаче правото му да бъде какъвто иска, щото вие го удряте на лична основа, като че ли TOYAGA ви е най-черния и омразен човек (знам ли всъщност).

Последната дума имат Admin и модераторите.

Edit:
Държа обаче да знам кога ще се вземат мерки относно нещата, които МЕН ме карат да се чувствам обиден. Щом ще си играем на обидени девици, нека така да бъде. Кога ще се вземат твърди мерки срещу всичките лумпени, които не си дават труда поне да пишат грамотно? Кога ще се вземат мерки срещу неприкритото презрение към грамотните хора? Мен това ме обижда, та айде сега да видим дали правилата са за всички, като ще сме буквояди :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Апр 18, 2007 4:43 pm

bikerider написа:@Alien: Не защитавам TOYAGA, щото не съм му адвокат. Защитавам обаче правото му да бъде какъвто иска, щото вие го удряте на лична основа, като че ли TOYAGA ви е най-черния и омразен човек (знам ли всъщност).

Последната дума имат Admin и модераторите.

А той, когато нарече някого тъп, не го прави на лична основа? Той може да бъде какъвто си пожелае, но не и тук, където има правила, които трябва да спазва. Като не ги - бан, и това е. Или пък триене на постове. Кое точно не е ясно? Точно това се и случва - но, по някаква причина, той мрънка за това, и обявява за "некомпетентни" и неам-си-к'ви Любо и Юли, защото му трият отвратителните постове, които са и в разрез с правилата на всичкото отгоре. Наглост, чувство за безнаказаност? К'ва лична основа, аз дори не го познавам?

Едит: по твоя едит - издребняваш.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 4:56 pm

bikerider написа:Edit:
Държа обаче да знам кога ще се вземат мерки относно нещата, които МЕН ме карат да се чувствам обиден. Щом ще си играем на обидени девици, нека така да бъде. Кога ще се вземат твърди мерки срещу всичките лумпени, които не си дават труда поне да пишат грамотно? Кога ще се вземат мерки срещу неприкритото презрение към грамотните хора? Мен това ме обижда, та айде сега да видим дали правилата са за всички, като ще сме буквояди :popcorn:

Както казах, ние не сме нечии съдия-изпълнители, че да се грижим да махаме всичко, дето обижда някого по някакъв начин. Не виждам и смисъл от такова изопачаване на нещата - както твърдите, че за всеки е ясно що е то глупост, тъпотия и т.н. и искате на базата на това да трием цял куп постове, още по-ясно и очевидно за всеки нормален човек е кое е обида (в общоприетия смисъл) и кое не.
Между другото, мерките, за които говориш, се взимат. И понякога даже са пресилени. Но, както ти самият каза, не може да има угодия за всички ;) И тази тема го доказва за пореден път.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 5:01 pm

Alien написа:Едит: по твоя едит - издребняваш.

Ахааа, значи когато си мълча всичко е ок. Когато се обадя, издребнявам.
И ти ми говориш за правила за всички, докато демонстрираш двойни стандарти?? Браво, браво :)

Малко смешно стана. Последно либерализъм или буквата на правилата?
Последно мога ли да се чувствам защитен от правилата или не?
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 5:06 pm

@Admin:

BikeArea написа:Като си говорим за правила нека е конкретно:
...Презрението и неуважението към останалите членове/посетители няма да бъдат толерирани, дори да са прикрити зад думи, които да не могат да бъдат характеризирани като пряка обида...."

Нали за правилата си говорим? Сега просто споменавам нещо, което съм подминавал като маловажно. Но щом вече времената са други и вече не бива да подминаваме обидите, щото правилата важат за всички, би трябвало да се вземат мерки по казуса, който изтъкнах.

И моля, нека си припомним - аз не съм настоявал за буквоядство, настоявах за по-твърди мерки. Преценили сте, че TOYAGA е заслужил такива. Добре, ваша е преценката. Всичко, за което ви моля е оттук нататък да спазвате собствените си правила. Аз просто няма да мълча, когато се почувствам обиден. Или нямам това право?

Edit: Всъщност разбрах какво ми казваш - че правилата важат за всички, но вие не сте съдии-изпълнители да ги прилагате спрямо всички? Нали така?
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта