НОВО!!! Рейтинги във форумите на МТБ-БГ

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот did » Нед Авг 31, 2008 9:31 pm

hitar_potter написа:Да... Но просто дадох конкретен пример... Мисля, че дадох и не особено трудоемко решение.. В същност май не казах нещо кой знае колко конкретно, но близко до ума е вариант да се дава +/- при 2 от 3 гласа :beer:

на пръв поглед идеята ти изглежда разумна, но в дългосрочен план тя не променя нищо за никого.

предполагам, че и сам ще се досетиш защо: ти май искаш да направиш пълната демокрация още по-демократична. ако те притесняват временните нелогични флуктуации, в резултат на недобронамерени или некомпетентни гласуващи - това не мощеш да го пребориш с твоята идея. просто се примири с флуктуациите и гледай накъде клонят, бавно или бързо, рейтингите на потребителите дългосрочно. могат да се правят подобрения с цел подобряване скоростта на сходимост. не могат, обаче, да се правят подобрения на основата на сегашната система, които ще променят границата, към която клони рейтингът на всеки. рано или късно, при сегашната система, или отиваш на 2000, или биваш изритан. средно устойчиво положение няма! всъщност, така е и в истниския живот при условия на демокрация. има граница, над която си "успял" (каквото и да значи това) и обществото работи за теб, а под тазиграница ти работиш за обществото. в това няма нищо лошо. демокрация не значи равенство, а управление на мнозинството.

ако не ти е напълно ясно, ще ти го обясня по-математически и ще ти покажа малко резултати от симулацийки, които правих, преди да се въведе сегашната система.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 31, 2008 9:38 pm

Да, разбирам те, прав си. Нищо не пречи да се пробва :) Мисля че едно такова нововъведение ще изглади нещата просто, един вид ще намали шума..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Нед Авг 31, 2008 10:21 pm

hitar_potter написа:Да, разбирам те, прав си. Нищо не пречи да се пробва :) Мисля че едно такова нововъведение ще изглади нещата просто, един вид ще намали шума..
а защо мислиш, че "шума" (т.е. флуктуациите в рейтинга) е нещо лошо?

колкото по-големи флуктуации има в една система, толкова по-бързо отива към състояние, близко до равновесие. чистите сигнали водят до по-бърза сходимост в края, когато нещата трябва да се изгладят финно, но потенциално могат да попречат много.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 31, 2008 10:40 pm

Всяко нещо си има своите положителни и отрицателни черти :) ОК, явно тук номерът е чакане :popcorn:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Пон Сеп 01, 2008 10:07 am

hitar_potter написа:Нищо не пречи да се пробва

Напротив, пречи. Да се извърши работа "ей така, да се пробва" е нещо, което не смятам да правя. :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lanzz » Пон Сеп 01, 2008 10:22 am

хм, във "веломеханик" и "начален клас велосипеди" са достатъчни едва три минуса (каквито въпросния "колело" има вече два), за да падне един новодошъл форумец под рейтинга за отговор. ако това стане необосновано, каква е вероятността въпросния нов форумец да продължи да пише в другите раздели докато статистиката си свърши работата и изглади тази флуктуация, и каква е вероятността да си каже "ама че странен форум, какво толкова им направих с мойте три поста, че вече ме пъдят?" и да си бие камшика?

в случая не казвам, че системата има нужда да се промени като механика. просто ми се струва, че конкретните настройки на тези форуми (1150 за пост при тежест 20) ми се струват малко твърде агресивни.
Аватар
lanzz

Мнениеот Admin » Пон Сеп 01, 2008 11:00 am

lanzz написа:просто ми се струва, че конкретните настройки на тези форуми (1150 за пост при тежест 20) ми се струват малко твърде агресивни.

Има нещо вярно, има си и обяснение, все пак системата беше въведена във време на доста сериозно напрежение във форума и масово недоволство от глупави и некомпетентни постове, затова и целта беше във Веломеханик максимално бързо да се отрязва възможността за такива. Все пак има резон конкретно за този форум да обмислим леко смекчаване на прага от 1150т., ще го обсъдя и с други хора и ще решим.

Що се отнася до проблема, описан от hitar_potter, той наистина съществува, но съм съгласен с мнението на did, а още повече с това на PtD. Казвам го и във връзка с много други предложения, които са се натрупали във връзка с рейтингите. Не съм против промените, ясно е, че има накъде да се оптимизира, но въпросът опира до баланс между полезност (и то реално очаквана, а не предполагаема) на дадена промяна и загуба на време от страна на хората, които помагат за развитието на форума и в частност на рейтинговата система. При положение, че тя работи съвсем добре (според мен), промените в нея, дори когато изглеждат добре, няма как да са с приоритет пред други неща по форума и сайта, които си чакат реда за оправяне и подобряване и не работят толкова добре.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Сеп 01, 2008 11:09 am

@lanzz Въпреки че вече повече от година посещавам форума... след като получих няколко абслолютно нелогични минуса (затова че съветвам човек със изкълчена ръка да отиде на лекар; затова че пиша в "Обяви за триене", че обявата "купувам лепанки" е написана в 3 раздела, с което просто помагам), решавам да не пиша повече, ами да си пазя рейтинга. Искам да си го пазя, защото може на мен да ми се наложи да питам нещо.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот GECKO » Пон Сеп 01, 2008 11:19 am

Ъм... беше ми любопитно.... :D
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 11:46 am

MARTO4KATA написа:Искам да си го пазя, защото може на мен да ми се наложи да питам нещо.

Тоест искаш да затвърдиш впечатлението, че имаш ниско мнение за нещата, които пишеш? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Сеп 01, 2008 12:20 pm

Ъ-ъ :erm: Нещо не те разбрах. :) Аз съм от простолюдието - обясни ми го малко по-така... :ashamed:
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 1:21 pm

Заеби го това с простолюдието :)
Искам да кажа, че ако наистина са ти писали минуси незаслужено, то като спреш да пишеш ще им доставиш удоволствие. Ако те влече такъв вариант спирай да пишеш ;)

did го каза на технически език, аз бих се изразил така - гледам на рейтинга като на капитал - колкото повече се върти/пише, толкова по-лесно мога да го движа нагоре или надолу.
Аватар
bikerider

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Сеп 01, 2008 1:46 pm

Като се замисля - наистина си прав. Ще пиша, пък да ми цъкат минуси. Като напиша нещо умно може пък някой да изпревари глупаците дето нямат друга работа, а само чакат да се появи пост, че да цъкнат минус, и да получа +. :beer:
Изображение
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот DarKFate » Пон Сеп 01, 2008 1:54 pm

MARTO4KATA написа:@lanzz Въпреки че вече повече от година посещавам форума... след като получих няколко абслолютно нелогични минуса (затова че съветвам човек със изкълчена ръка да отиде на лекар; затова че пиша в "Обяви за триене", че обявата "купувам лепанки" е написана в 3 раздела, с което просто помагам), решавам да не пиша повече, ами да си пазя рейтинга. Искам да си го пазя, защото може на мен да ми се наложи да питам нещо.

Ами какво да ти кажа, аз наистина на няколко места си заслужих минусите и не отричам, че не съм писал глупости, но защо продължават да ми развалят рейтинга. Вече от 2 седмици, може би и повече не пиша във веломеханик и продукти и т.н. в по-важните форуми. Само чета и събирам информация и опит. И от време на време ако мярна някоя интересна тема напиша коментар. Става въпрос за такива общи теми. Обаче от тези 2 седмици рейтинга ми е паднал още повече. Пожелавам ЧРД някой пичага ми нашляпа минуса. Преди малко цитирах един съфорумник и го допълних и пак някой се израдва на минуса ми. Поне 100-150 от рейтинга, който ми е паднал е абсолютно незаслужен. Може ли да напиша нещо във форум в който всеки изявява мнение и да ме санкционират за това. Още повече докато пожелавам честит рожден ден...
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Antares » Пон Сеп 01, 2008 2:12 pm

Може да ги дразни аватара ти?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот DarKFate » Пон Сеп 01, 2008 2:13 pm

Antares написа:Може да ги дразни аватара ти?

Ти си гений... :rofl: Приемам критиката, ей сега го сменям!
П.П.: Е аз според моите наблюдения не са много хората с такива права тук? Или бъркам?! От новата генерация съм...
Последна промяна DarKFate на Пон Сеп 01, 2008 2:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
DarKFate

Мнениеот HellBurn » Пон Сеп 01, 2008 2:17 pm

MARTO4KATA написа:@lanzz Въпреки че вече повече от година посещавам форума... след като получих няколко абслолютно нелогични минуса (затова че съветвам човек със изкълчена ръка да отиде на лекар; затова че пиша в "Обяви за триене", че обявата "купувам лепанки" е написана в 3 раздела, с което просто помагам),

Много точно казано! Същото е и при мен. От Сряда 27 Август 2008 година насам, започнаха да ми цъкат незаслужени минуси. Погледенете ми мненията от тогава насам и кажете с какво съм го заслужил http://mtb-bg.com/forum/search.php?sear ... r=HellBurn
П.С ДаркФейт сега ще имаш повече минуси, защото е много голям!
П.С2 Сега е по-добре ;) :agree:
Последна промяна HellBurn на Пон Сеп 01, 2008 2:25 pm, променена общо 3 пъти
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот Antares » Пон Сеп 01, 2008 2:18 pm

Тоя па.. просто изказвам възможна причина.
Има и друго нещо, примерно, има доста хора, които са ми... как да го кажа - "безлични". И на тях не давам нито плюсове, нито минуси. Ти си един от тях, между другото. И ако не съм единствения такъв - рейтинга ти се определя от някой хейтър.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 01, 2008 3:46 pm

HellBurn написа:От Сряда 27 Август 2008 година насам, започнаха да ми цъкат незаслужени минуси.

Oт колко часа?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 3:49 pm

@Antares: дали е хейтър този, дето му е писал минуса или наистина е имало причина аз не мога да кажа. Знам само, че не са важни разходите/хейтърите, а приходите/лавърите :)
Аватар
bikerider

Мнениеот HellBurn » Пон Сеп 01, 2008 3:54 pm

Alpina написа:
HellBurn написа:От Сряда 27 Август 2008 година насам, започнаха да ми цъкат незаслужени минуси.

Oт колко часа?

Съжалявам, не се изразих достатъчно правилно и пълноценно. От Сряда, 27 Август/08 месец 2008 година, 8:49 am.
Ако имаш още въпроси, казвай! ;) :agree:
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот Unik » Пон Сеп 01, 2008 4:10 pm

Ето ви една демонстрация за тъй мразените от всички съфорумници минуси - наблудавайте рейтингът ми просто ей така за майтап :rofl:
разликата между каране http://www.pinkbike.com/video/36688/[url] и :popcorn: писане.
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 5:18 pm

:offtopic:
Tва трасе много се скъсило бре, изчезнали пътеките, изчезнал сипея, бре, бре... :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот DarKFate » Пон Сеп 01, 2008 7:45 pm

bikerider написа:@Antares: дали е хейтър този, дето му е писал минуса или наистина е имало причина аз не мога да кажа. Знам само, че не са важни разходите/хейтърите, а приходите/лавърите :)

Повяврвай май е хейтър... :( Провери сам постовете ми. Не съм писал в нито една пълноценна тема така да се каже. Нито съм давал тъпи съвети, нито съм се опитвал да натяквам мнение. Само в темата с точните науки дадох 2-3 мои виждания по въпроса, но смятам това за съвсем нормално и далеч от нарушение на правилата. :^:
П.П.:
HellBurn написа:П.С ДаркФейт сега ще имаш повече минуси, защото е много голям!
П.С2 Сега е по-добре ;) :agree:

Е ти па кога успя да го снимаш бе... :rofl: Тамън го качих и за по-малко от минута видях, че е голям, отворих фотошопа смалих го и нещата се оправиха. На време се усетих. Ама ти си кат некъв орел, кога успя... :bowdown:

@did: Приемам, но все пак трябва да се уважава чуждото мнение. Като съм го изказал не дава повод за минусите. И между другото точно в тази тема не съм получавал минус.(става въпрос за темата с точните науки) Ами в тема за вицове и глупости и от поздрави за рожденни дни. :)
Последна промяна DarKFate на Пон Сеп 01, 2008 7:55 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
DarKFate

Мнениеот did » Пон Сеп 01, 2008 7:52 pm

@DarKFate:

системата е субективна.

всяка демокрация е субективна.

погледни се през огледалото на масовката :)
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пон Сеп 01, 2008 7:58 pm

Аз предлагам първо да си погледне аватара, и ако не го коригира бързо-бързо, няма да има защо да се чуди откъде му идват минусите - аз ще му ги блъскам!
Аватар
PtD

Мнениеот DarKFate » Пон Сеп 01, 2008 8:01 pm

PtD написа:Аз предлагам първо да си погледне аватара, и ако не го коригира бързо-бързо, няма да има защо да се чуди откъде му идват минусите - аз ще му ги блъскам!

Какво му е на аватара? Беше голям, но го намалих, беше отдавна? :dunno:
@did:Или аз не съм разбрал правилно или 31кб важат само за качени от компютъра на самия форум да не се натоварва. А аз съм го качил от URL директно се зарежда. :dunno: Прочетох ги!
П.П.: Искрено се извинявам за недоразумението и излишния спам. Веднага го сменям!
Последна промяна DarKFate на Пон Сеп 01, 2008 8:13 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
DarKFate

Мнениеот did » Пон Сеп 01, 2008 8:05 pm

DarKFate написа:
PtD написа:Аз предлагам първо да си погледне аватара, и ако не го коригира бързо-бързо, няма да има защо да се чуди откъде му идват минусите - аз ще му ги блъскам!

Какво му е на аватара? Беше голям, но го намалих, беше отдавна? :dunno:

ХМ

157.37 KB (161143 bytes)
при ограничение 30 КВ

преди да мрънкаш, що не прочетеш правилата на форума, ей така, за разнсообразие, вместо да пишеш преди да четеш?

тук съм, за да чета лични мнения, не да гледам филми.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пон Сеп 01, 2008 8:19 pm

Само да отбележа, че по мои наблюдения новодошлите често получават минуси, защото не си правят труда да изучат и да се съобразят с порядките тук. :nono:

Е като влезеш с калните обувки в грижливо почистената къща, стопаните какво да правят? На ръце ли да те носят?
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пон Сеп 01, 2008 8:21 pm

PtD написа:Само да отбележа, че по мои наблюдения новодошлите често получават минуси, защото не си правят труда да изучат и да се съобразят с порядките тук. :nono:

Е като влезеш с калните обувки в грижливо почистената къща, стопаните какво да правят? На ръце ли да те носят?

:agree:

Постоянно се повтаря същото, а пъторпевшите постоянно мрънкат.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта