11 месеца "Рейтинг" - Време ли е за промяна?

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот PtD » Пон Дек 22, 2008 1:44 pm

:lolup:

Ти платил ли си за домейна? Платил ли си за хостинга? Платил ли си за поддръжка?

100% частно е. И по тази причина оплаквания за ограничаване свободата на словото ТУК и в други частни медии можеш да подадеш при арменския поп :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пон Дек 22, 2008 6:25 pm

Ти май нещо не разбираш значението на думата обществен, публичен...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Пон Дек 22, 2008 6:30 pm

bluskanie написа:Ти май нещо не разбираш значението на думата обществен, публичен...
А може би в публичния сектор няма правила и ограничения?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Пон Дек 22, 2008 6:36 pm

Правила има, както и тук. Обаче тези правила понякога са в конфликт с рейтинговата система. Даже в повечето случаи...

Може да не спазваш правилата и да имаш 2000, може да ги спазваш и да нямаш право да пишеш, щотоо ти е паднал :D

Бе се таа.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Harka » Пон Дек 22, 2008 6:41 pm

Като ти е се таа кво се пънеш? :dunno:
Аватар
Harka

Мнениеот bluskanie » Пон Дек 22, 2008 7:01 pm

Попринцип се напъвам, кога съм седнАл на кенефа. Тука все още не е подходящо... засега :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Пон Дек 22, 2008 11:45 pm

bluskanie написа:Ти май нещо не разбираш значението на думата обществен, публичен...

По-скоро на теб ти е дълбоко неясно какво е частно и какво обществено.

Но, примерно ти предлагам следното, за да си изясним някои основни положения: отиди в БНТ (нали е държавна, тоест обществена) и поискай 5 минути програмно време за да се изкажеш (свобода на словото, нали?). После ела и докладвай за резултата.

:popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Вто Дек 23, 2008 1:19 am

bluskanie, и ти не го тълкуваш съвсем коректно ;) Някой може да ти ограничи правото да се изказваш в публичното пространство физически и по други такива начини. Но да речем, ако ти бъде блокиран профила в някой форум (не ти го пожелавам, разбира се), ти имаш ли възможност да си изкажеш мнението в собствен форум, собствен сайт, друг форум, блогове, и какво ли още не? Имаш я. Следователно не може да твърдиш, че някой ти е ограничил правото да се изказваш.
Казано по-просто, ти наричаш форума публично пространство, а той просто е само една част от него и е частен в смисъла, който PtD изложи. Истинското публично пространство в случая е интернет средата - ако някой ти ограничи достъпа до нея, тогава ще ти наруши правата.

Разбира се, горното е просто теоретичен спор. На практика, предполагам, че просто някой (или някои) те е взел(и) на мушка с минусите, както се е случвало на почти всеки от нас. Имайки предвид, че за повечето хора писането ти едва ли може да се нарече конфликтно, вредно, неграмотно и т.н., просто е въпрос на време да се задейства у достатъчно такива сигнала, че рейтингът ти пада, за да се възстанови баланса. Този баланс може и да не се възстанови на ниво 2000, кой знае, но пък и слино се съмнявам, че има каквато и да е опасност да паднеш под 1000, което би ти ограничило възможностите за писане. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот evilzet » Вто Дек 23, 2008 9:16 am

Admin написа: На практика, предполагам, че просто някой (или някои) те е взел(и) на мушка с минусите, както се е случвало на почти всеки от нас.

Точно това компрометира тази "система", субективизъм на кило.
evilzet

Мнениеот bikerider » Вто Дек 23, 2008 9:54 am

Ами предложи нещо, което е 100% обективно. Искам да видя колко време ще го мислиш...

@bluskanie: с две думи форума е частно публично пространство :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kibikoff » Вто Дек 23, 2008 10:04 am

bluskanie написа:Някой е решил да ми избави от конституционното ми право да се изказвам в публичното пространство

Направи си блог!!!
Който иска ще го посещава и ще се любува на възгледите и писанията ти.
kibikoff

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 11:00 am

Ама чакайте сега. Аз не се жалвам за личния ми рейтинг. Много добре знаете какво мнение имам за рейтинга и съм го изказвал в момент, когато личния ми рейтинг е бил 2000.

Както вече казвам за енти път... тази система не ми харесва и според мен не работи, както трябва, защото противоречи на правилата на форума, с които да речем съм се съгласил.

Относно анализа на термините. Публичен и обществен не са синоними на държавен и не са антоними на частен. Това е все едно собственика на някой хотел, магазин или театър да ми забрани достъп до обекта. Ми няма как да стане, без съдебно решение за това. Е, форума е малко по-различно място, но принципа е ясен. Когато има правила - да, съобразяваш се с тях и всичко е наред. Обаче когато ПРИСЪСТВИЕТО ти НЕ зависи от спазването на правилата, аз не го разбирам...

Весели празници :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 12:51 pm

bluskanie написа:Това е все едно собственика на някой хотел, магазин или театър да ми забрани достъп до обекта.

:lolup:

ти вярваш ли си? :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 1:21 pm

Разбира се!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 1:32 pm

ОК, като алтернатива на появяването по БНТ ти предлагам да се появиш пиян-залян на входа на някой по-елитен клуб и да се позовеш на конституционното си право (не че го имаш) да влезеш вътре. :)
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 2:08 pm

PtD написа:ОК, като алтернатива на появяването по БНТ ти предлагам да се появиш пиян-залян на входа на някой по-елитен клуб и да се позовеш на конституционното си право (не че го имаш) да влезеш вътре. :)

Няма проблем, само едно уточнение. Да си пиян и залян означава че НАРУШАВАШ ПРАВИЛАТА за "използване" на "мястото". Което вече дава право на горилите да те изритат, без да ти потъпкват правата :)

Нали, някак си би било тъпо на входа на клуба да седят ВСИЧКИ посетители и да гласуват, дали да влезеш или не. И ако си пиян и залян, правиш глупости, обаче те гласуват "ЗА" да си влезеш... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 2:27 pm

Ами ако ПРАВИЛАТА са такива, че предвиждат гласуване от посетителите дали да те пускат пиян-залян или не? ;) :idea:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 2:41 pm

Ами защо тогава ще има надпис "не можете да влизате пияни", когато това, дали ще влезете се определя чрез гласуване? :dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sky_Knight » Вто Дек 23, 2008 2:45 pm

bluskanie написа:Разбира се!

Да знаеш, че си в жестока грешка. Собственикът на хотел, примерно, е в пълното си право да ти забрани да влезеш в хотела. Без да му мигне окото. И никой не може да каже нищо против това. Не може обаче да ти забрани да висиш на 1 метър пред хотела, или ако има и паркинг/градина на 1 метър от границата на собственост. Това е негова частна собственост. Той ти предлага услуга. Ти имаш избор дали да я ползваш, но освен това, той има избор дали да ти я предостави. Ако вече имате "сключен" договор (разбирай наел/резервирал си стая), ето тогава би имал известни затруднения да ти забрани каквото и да било, извън рамките на правилата, които той е въвел.

А форумът си е категорично частно пространство, макар и с обществен/публичен характер.

Edit: И горилите могат да те изритат преспокойно, без да им се дават никакви права. Ако ще и да си най-примерният клиент, те са в пълното си право да те оставят да висиш пред входа на заведението.
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот Antares » Вто Дек 23, 2008 3:45 pm

bluskanie написа:Това е все едно собственика на някой хотел, магазин или театър да ми забрани достъп до обекта. Ми няма как да стане, без съдебно решение за това.
Значи без съд съм задължен да те приема на гости по всяко време?

Не знам какво приемаш, но искам от същото :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 4:36 pm

Toва се опитвам да му обясня и аз, ама пуста шопска глава дебела... :emlaugh:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 4:37 pm

Сега изместихме спора върху сградите и свободния достъп до тях. Та... Никой не може да забрани достъп до обществена сграда. Ся, хотелите... нямам доказателство, че са обществени сгради, ама си мисля, че са. За търговските центрове съм сигурен, както и магазините, които също са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ.

Иначе спорихме за правилата на форума + рейтинговата система.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 5:23 pm

И нея я споменахме - рейтингите са част от правилата. ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Sky_Knight » Вто Дек 23, 2008 7:09 pm

bluskanie написа:Ся, хотелите... нямам доказателство, че са обществени сгради, ама си мисля, че са.

Спри да си го мислиш - не са. Същото важи и за търговските центрове. Просто там едва ли на някого ще хрумне да ограничава достъпа по ред други (финансови естествено) причини.

Сериозно - ще ме разбиеш с тия логики. :D :beer:

Edit: Да де, няма как да знаеш и аз какво имам на хартия, та затова :) Но просто документите, които имам не могат да бъдат предоставяни на трети лица ;) Зависи от типа на търговския център (т.е. на какви начала е изграждан), но на това хич не му е тук мястото :D
Последна промяна Sky_Knight на Вто Дек 23, 2008 7:50 pm, променена общо 1 път
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 7:27 pm

Sky_Knight написа:
bluskanie написа:Ся, хотелите... нямам доказателство, че са обществени сгради, ама си мисля, че са.

Спри да си го мислиш - не са. Същото важи и за търговските центрове.

Аха, и шот ти си казАл и аз тря се съгасявам ли? За търговските центрове знам, понеже ми се наложи да имам зимане даване с една институция и изясняване на някои статути, а от там и задължения на обекта, таа... обществена сграда си е отсекъде.

Разрових ся насам-натам, ма не мога да открия закон, който казва това, което твърдя и затова предлагам да не спорим повече без да имаме доказателства. И за мен се отнася :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Вто Дек 23, 2008 9:08 pm

Ми 'айде осъди сайта, че ти ограничава свободата! Заведи дело! Стига приказки - към дела!

То бива бива дървен философ, ама туй вече надмина всякакви познати ми граници...

Редакция: Да, като нямаш какво да кажеш - мирогледа ми ти е крив. "А вие що си биете негрите?!"
Последна промяна Antares на Вто Дек 23, 2008 9:27 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Вто Дек 23, 2008 9:24 pm

Antares написа:...туй вече надмина всякакви познати ми граници...

Тесен ти е мирогледа, нищо не си научил в София.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Вто Дек 23, 2008 9:32 pm

Айде, не се заяждайте за глупости по Коледа баш :peace: :santa:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Rancid » Пет Яну 23, 2009 8:27 pm

Тц...
Вече даже 2000 рейтинг не гарантира достъп до всички раздели на форума... :bigeyes:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот edinmilion » Пет Яну 23, 2009 9:23 pm

за кой раздел говориш? :look:
edinmilion

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта