Тоя форум си е*а майката!

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Тоя форум си е*а майката!

Мнениеот TOYAGA » Нед Фев 11, 2007 7:20 pm

Сериозно... И без извинение.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 11, 2007 7:28 pm

willkommen :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот nunoH » Нед Фев 11, 2007 7:34 pm

да ходим при таткото тогава :D :bowdown:
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот EmZo » Нед Фев 11, 2007 7:45 pm

Ами очакваше се...

...май нещата достигат върховата си точка и ако може да ги съпоставим със закона за пределната полезност, надявам да следва спад...
Изображение
Аватар
EmZo

Re: Тоя форум си е*а майката!

Мнениеот Shady™ » Нед Фев 11, 2007 7:50 pm

TOYAGA написа:Сериозно... И без извинение.

:agree:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот sto100jan » Нед Фев 11, 2007 7:59 pm

nunoH написа:да ходим при таткото тогава :D :bowdown:

:rofl: :rofl: :rofl: :D

На времето имаше един лаф : Ба си баща си ! :rofl:
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот FasTmaN » Нед Фев 11, 2007 8:02 pm

Не съм само аз виновен :D
Skype - nicksan90
E-mail - [email protected]
:D :D :D Money,I Love Money :D :D :D
Аватар
FasTmaN

Рейтинг: 1700

Мнениеот sto100jan » Нед Фев 11, 2007 8:05 pm

FasTmaN написа:Не съм само аз виновен :D

Е не си ..... :rofl: :agree:
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 11, 2007 8:16 pm

EmZo написа:Ами очакваше се...

...май нещата достигат върховата си точка и ако може да ги съпоставим със закона за пределната полезност, надявам да следва спад...
Преди време пак се беше получило нещо такова, отшумя... Сега пак. Колелото очевидно се върти.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот screamBoy » Нед Фев 11, 2007 8:42 pm

Ozzie написа::agree:
Преди време пак се беше получило нещо такова, отшумя... Сега пак. Колелото очевидно се върти.

ти мани очевидното, щото е видно как някои си затварят очите, ама и като се върти и пари - намирисва на пърлени задници ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Harka » Нед Фев 11, 2007 9:24 pm

След вчера и днеска лично ще съдействам някои хора да бъдат баннати за неопределен период от време!
Аватар
Harka

Мнениеот FasTmaN » Нед Фев 11, 2007 9:52 pm

Harka написа:След вчера и днеска лично ще съдействам някои хора да бъдат баннати за неопределен период от време!
Дано съм аз,дано съм аз :bowdown:
Skype - nicksan90
E-mail - [email protected]
:D :D :D Money,I Love Money :D :D :D
Аватар
FasTmaN

Мнениеот nunoH » Нед Фев 11, 2007 9:54 pm

Harka написа:След вчера и днеска лично ще съдействам някои хора да бъдат баннати за неопределен период от време!

абе проблема е че много се впрягате,не ви разбирам :dunno:
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот Shady™ » Нед Фев 11, 2007 9:59 pm

Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Alien » Нед Фев 11, 2007 9:59 pm

Оф, Боже... край няма!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bobeca » Нед Фев 11, 2007 10:14 pm

@FasTmaN:Дано да си ти, дано да си ти!

@алл:Ех най-сетне ще се разчисти форума!Няколко баннати ИП-та и всичко ще бъде по старо му!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот bored » Пон Фев 12, 2007 12:59 am

Това с банана според мен не е точно начина. Неможе ли вместо това подобни теми на тази -> http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=20992 направо да се търкат, че такива като TOYAGA да не ги четат и да не реагират "Тоя форум си е*а майката!".
.. тоест има достатачно други форуми, които, са претърпявали подобни "върхови точки" от които може да се вземе пример.
За мен си остава -> зуе у правилата, админа и модераторите малко не им дреме за простотията -> не я коригират (ТРИЯТ!!!), или се страхуват от това някой 'новобранец' да не се заяде с тях след подобно действие, че да се наложи да 'спорят'/доказват с/пред него ?

FasTmaN написа:
Дано съм аз,дано съм аз :bowdown:

.. дано си ти дано и такива като теб, защото след 'компетентните' ви мнения/коментари, тези, който наистина *разбират* просто се отказват, не им се занимава, от което все пак губят, май всички, а?

--------
*разбират* - хора, които имат натрупан реален опит с велосипеда за въпросния стил и прооочее, а не такива които са чели в някакъв сайт кое за какво е и как става, пред компутъра.
До колкото съм забелязал от времето когато най-често посещваната ми 'рубрика' бе ЧЗВ в този форум има доста такива 'потребители' и за да продалжат да посещават и пишат коммпппптентните си мнения в този сайт правилата трябва да бъъъдат стегнати и да се следи изпълнението им.
------

П.С. Написах личното си мнението, не очаквам коментари на него и няма да отговарям на такива!!!
FasTmaN, нищо лично, просто коментирах това което вижвам/четъъЪЪ, не че аз не съм като теб/вас, но в мойте очи не съм, а в на другите ?!?! ... тоест това ми мнение по-скоро беше обективно. ;)

П.С.2. В mIRC канала #MTB (КОЙТО СЪЩЕСТВУВА ОТ ~5 години -> http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=20822) малко ме резнаха, че прекалено много съм се обяснявал. МИ КАКВО ДА ПРАВЯ ДОКАТО ЧАКАМ ДА МИ СЕ СВАЛИ ПОРЕДНАТА СЕРИЙКА НА СЕРИАЛЧЕТО ? :dunno:
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот STOMANCHO » Пон Фев 12, 2007 8:29 am

Че от тва по-добро решение няма!!! :agree:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Рейтинг: 1660

Мнениеот Windstream » Пон Фев 12, 2007 10:04 am

bored написа:За мен си остава -> зуе у правилата, админа и модераторите малко не им дреме за простотията -> не я коригират (ТРИЯТ!!!), или се страхуват от това някой 'новобранец' да не се заяде с тях след подобно действие, че да се наложи да 'спорят'/доказват с/пред него ?

Бе по едно време доста неща минаваха под ножа, и нещо като правила повече се спазваха, ама какъв вой надигнаха тогава някои индивиди... Сега пак викате за строг контрол, ама ако полицейщината се засили стой та гледай как след не повече от месец пак ще почне масово скачане срещу форумната власт. BTW не веднъж съм го казвал, и сега пак ще го повторя - дефакто Админ и модераторите не са длъжни да дават на никого никакви обяснения за действията си, поне докато сайта и форума са частни (а те все още са) и не плащате членски внос или нещо подобно властимащите могат и имат пълното право да вилнеят както си намерят за добре ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот bored » Пон Фев 12, 2007 11:34 am

Windstream написа:...BTW не веднъж съм го казвал, и сега пак ще го повторя - дефакто Админ и модераторите не са длъжни да дават на никого никакви обяснения за действията си, поне докато сайта и форума са частни (а те все още са) и не плащате членски внос или нещо подобно властимащите могат и имат пълното право да вилнеят както си намерят за добре ;)

Така и трябва да е, на който не му харесва да си ходи!
Аватар
bored

Мнениеот Yavkata » Пон Фев 12, 2007 11:53 am

Абе за доста по -дребни спорчета и заяждания в Екстремно закриха сума ти форуми... :dunno:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Windstream » Пон Фев 12, 2007 12:23 pm

bored написа:Така и трябва да е, на който не му харесва да си ходи!

Бе не ме разбра много май, ама здраве да е :)
Аватар
Windstream

Мнениеот bored » Пон Фев 12, 2007 12:38 pm

Windstream написа:
bored написа:Така и трябва да е, на който не му харесва да си ходи!

Бе не ме разбра много май, ама здраве да е :)

Бил съм свидетел на подобни недоволства и караници и в други форуми, пък и късно вечер когато съм нямал друго занимание съм чел споровете тук, тоест разбрах какво имаше предвид.
Мисля обаче, че ти не разбра какво аз имах предвид в тез ми два поста, но не ми се занимава, предпочитам просто да си изписвам мненията от колкото да се впускам в обяснения при условие, че тази тема за недоволство от спама и простотията в този МТБ форум, бе напълнена със същите глупости -> напълно излишни постове, непълни от сорта на "да, така е" и "банана ще оправи нещата, подкрепям!!!" вместо да се напише "да, така е, предлагам/мисля, че трябва да...".
Аватар
bored

Мнениеот Editor » Пон Фев 12, 2007 1:59 pm

нищо му няма на форума ...има им нещо на тея дето го посещават :agree: :rofl:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Windstream » Пон Фев 12, 2007 2:48 pm

bored написа:Бил съм свидетел на подобни недоволства и караници и в други форуми, пък и късно вечер когато съм нямал друго занимание съм чел споровете тук, тоест разбрах какво имаше предвид. И т.н.

Ясно, може и да не сме точно на една и съща страница, ама поне четивото е правилното :D
Аватар
Windstream

Мнениеот Admin » Пон Фев 12, 2007 11:38 pm

Предполагам, че се очаква и аз да се включа "скромно" в тази тема ;)

Щеше ми се да не пиша поредния ферман, а да следвам стилистиката на темата, т.е. да споделя и аз няколко лични констатации за форума. Уви, няма как, защото е много лесно да кажеш "това е така". Няма нужда от обяснения, от примери, от каквото и да било. Особено пък от такива, които могат да бъдат оборени. За съжаление, аз няма как да използвам подобен подход.

Очевидно е, че форумът се подмладява - за добро или лошо. Бяха времена, когато основната група активно пишещи бяха над 20г. Сега май е другояче.

Очевидно е, че част от въпросното младо поколение не е научено нито на ред, нито на мислене. Но това все пак е само част, не всички.

Интересно е, че никога досега не сме взимали толкова много и толкова сурови мерки срещу разни посетители на форума, както през последните 1-2 месеца. Да, точно така! Това включва и банвания, и забележки и другите по-леки форми.

Ще кажете, че не е достатъчно? Вярно е. Никакви мерки не могат да са достатъчни, когато го няма елементарното уважение и желание за разбирателство между хората, "обитаващи" едно място.

Глупостите на Fastman, Димитър Вергиев и други като тях са най-очевадното, но само те ли са? За съжаление се получава нещо от типа: всички се оплакват колко е зле форумът и в същото време половината от тези всички допринасят в немалка степен за този "дух на разбирателство". Някои съвсем съзнателно :( То не бяха кавги и заяждания на основата София-провинция, то не бяха караници между кого ли не и за какво ли не. Включително, когато няколко потребителя се надпреварват да се обиждат с fastman и подобните нему - дали форумът става по-добър от това?

Решението с банването и прочие мерки е лесно. И след него какво? Сякаш банването на 3-4 човека, които бълват интересни за тях и досадни за повечето други посетители теми, ще накара другите посетители да започнат да пишат повече? Аз лично не го вярвам. Защото ако имаха желание да обсъждат интересни за тях теми, би било нормално потребителите да правят именно това, а не да се карат за щяло и нещяло. Вземете за пример форум Други - там имаше няколко големи теми напоследък, които явно са интересни за група хора и те си ги разискват надълго и нашироко.

Банването няма да реши почти никакви проблеми. То действа срещу един твърде тесен кръг хора - колкото и гласовити да са те, млъкването им няма да промени общата изнервеност, натрупаните скрити и явни конфликти и още куп други неща, които тровят нормалното общуване във форума.

Може би е дошло време всеки от нас да помисли с каква точно цел влиза напоследък във форума: дали за да се заяде с някого? Дали за да покаже превъзходството си? Дали за да напише поредната глупост? Дали за да напише нещо смислено? Дали за да общува приятелски с други посетители? И т.н. - възможните причини за писане във форума може да са много и на практика преобладаването на някои от тях сред повече потребители води до формиране на цялостния облик на форума.

Ще завърша с това, че срещу хора от типа на fastman мерки се взимат и ще се взимат. Но те няма да решат другите проблеми и поради това няма и да бъдат забелязани, ако всички продължават в този всеобщ дух на противопоставяне и заяждане. Освен това ще повторя и нещо от началото на поста си - средната възраст във форума в последните години чувствително намаля. С административни мерки може да се ограничават крайните прояви на някои недорасли съфорумци, но не и да се промени цялостно начина на писане и общуване на по-младите - за последното си трябва просто порастване :)

П.П. Прощавайте за правописните грешки, ако има, нямам време да го проверя.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Вто Фев 13, 2007 8:36 am

Admin написа:Решението с банването и прочие мерки е лесно. И след него какво? Сякаш банването на 3-4 човека, които бълват интересни за тях и досадни за повечето други посетители теми, ще накара другите посетители да започнат да пишат повече?

Съгласен с теб - когато не са взети системни мерки от самото начало, административните наказания сами по себе си рядко водят до нещо смислено.
Под системни мерки знаеш какво имам предвид, не съм си променил мнението оттогава досега. Пък и вече имаме чудесен пример в лицето на онзи хубав форум с няколкото кръга за достъп, който беше линкнат в "За Форума и Сайта". Квото и да си говорим, смесването на 30-40 годишни хора с 14 годишни неизбежно води до неразбирателство и отдръпване, то и се вижда с просто око.

Ма нека да видим как точно банването на няколко ника/IP-та ще озапти реалните хора де... :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Димитър Вергиев » Вто Фев 13, 2007 9:07 am

Мене вече може да не ме намесвате защото пиша 10пъти по малко глупости от някои хора да не споменавам имена за това по кротко да съм се изявил някаде :(!:
skype-vektor4o7
Местонахождение:Пловдив
E-mail:[email protected]
http://www.vbox7.com/play:20e60ad9
Димитър Вергиев

Рейтинг: 1698

Мнениеот Newone » Вто Фев 13, 2007 10:11 am

Съгласен съм с това, което Admin писа за подмладяването на форума, но възрастта не оправдава елементарната липса на култура и нежеланието да се спазват форумните правила от страна на някои членове на форума.Аз смятам, че при стриктно приложение на правата, които имат Админ и модераторите/триене на теми и бан-ване на най-упоритите нарушители/ без много обяснения, положението би се подобрило.Най-малкото, някои хора ще научат, че неспазването на правилата води до последствия.Разбира се, това означава, че и от нас, по-зрелите членове на форума, се очаква повече толерантност към грешките и прецизност в спазването на форумните и етични правила....
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 10:23 am

аз поемам вината!
Аватар
did

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта