Рейтинг, минуси, плюсове и т.н.

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Рейтинг, минуси, плюсове и т.н.

Мнениеот MARTO4KATA » Пет Юли 11, 2008 11:54 am

Това не е поредната тема, в която някой иска да се махне рейтинга! :D
Просто идеята ми е, когато даваш + или - да ти се отваря един прозорец, в който да напишеш причината за това. И човекът, който е получил + или - получава и ЛС, в което пише кой му е дал + или – и защо. По този начин ще се избегнат всички ненужни (така да ги нарека) минуси, защото много се ядосвам някой като ми прасне минуса, затова че съм казал, че 661 комп ръкавици се захабяват бързо или затова че казвам че ще си взема RAM FR, например. :dunno:
В други форуми също съм виждал да има reason като даваш плюс или минус и тази система работи доста добре. ;) Предполагам тези дето дават ненужните минуси, сега доста добре ще ми свалят рейтинга ама в крайна сметка това си е мойто мнение :^: .
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 11, 2008 12:08 pm

Принципно си прав. Така ще спра съвсем да давам плюсове иминуси, за да не се занимавам с глупости да пиша причини. Тоест аз съм ЗА.

А, и още нещо... бе вие не разбрахте ли, че идеята на рейтинга не е да не се пишат спамове? :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pupinator » Пет Юли 11, 2008 1:20 pm

Въпрос: Какво ще ми попречи да напиша в обяснението прост "Така" или "Не ме кефиш". На кой ще се оплачеш, на Админ? :dunno:

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот MARTO4KATA » Пет Юли 11, 2008 3:22 pm

Ми идеята ми е да се напише и правило например да не се дават безсмислени причини. Аз не спама и нямам глупави мнения поне за тази (2008) година, но пак получавам минуси. :dunno: Защо хората праскат минуси подред без никаква причина. Аз например не познавам лично никого, от форума, който има висок рейтинг та да ми даде плюс, защото май това е единствения начин да получа такъв. А според мен не трябва да бъде така...

П.П. Благодаря за поредния минус! :bowdown:
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот kikon » Пет Юли 11, 2008 3:50 pm

Pupinator написа:Въпрос: Какво ще ми попречи да напиша в обяснението прост "Така" или "Не ме кефиш". На кой ще се оплачеш, на Админ? :dunno:

Нищо няма да ти попречи, но като видиш на някого рейтинга, можеш да разбереш по какви причини го е получил и да си създадеш мнение до колко е основателен. Моят, например, е изкуствено завишен или поне що се отнася до планинското колоездене :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот magic1 » Пет Юли 11, 2008 4:58 pm

MARTO4KATA :agree: моето наблюдение върху тия плюсове и минуси е следното:
1. Почващ да хвалиш RAM и SRAM и другите около тях колко са възхитителни техните продукти и плюсовете са налице.
2. Обратното да не го споменавам.
3. В последно време много се държи и на провописа - доста минуси се дават.
Пробвай я тая тактика и в скоро време 2000. :beer:
Благодаря предварително за минусите. Особено на тези с многото мнения от по едно изречение.
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 11, 2008 5:38 pm

@MARTO4KATA
Според теб какво гласуване заслужава мнението на opalqnka в >>тази тема<< и заслужава ли въпросния обяснение защо му е даден минус?
И тъй като съвета му беше абсолютно безсмислен по отношение на въпросната тема, е изтрит. За да не се чудите всички, ето го:
opalqnka написа:4 парчета пица и 2 литра бозаааааааа :rofl: :rofl: + нещо сладко.

@magic1
По т.1 и т.2 не съм съгласен теб!
По т.3- :agree::agree::agree:

Лично мен ме дразнят неграмотно написани мнения, или език в мненията, все едно въпросното индивидче е на улицата и си говори с връстниците.
За пример мога да дам това.
Дори не беше пуснато в "Пазар", а в " Продукти за спускане и фрийрайд".
Как да не ги "обича" човек такива?!? Че и да им се обяснявам?
Не благодаря.
Личното ми време е твърде малко, за да го губя в обяснения на пубертети непрочели правилата.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MARTO4KATA » Пет Юли 11, 2008 6:13 pm

То за такива простотии написани не минус ми бан си трябва ;) . Аз имам предвид, че често получавам минуси просто без причина. (може би не съм само аз) :dunno: Все пак се опитвам да пиша възможно най-грамотно и разбираемо, и ако пиша тема я слагам в подходящия раздел и т.н.
@magic1 по точка 1 и 2 и аз не съм съвсем съгласен - аз рам и срам си ги уважавам ама пак не съм с 2000 рейтинг :D . Колкото до правописа :agree: трябва всичко да е правилно написано и ясно!

П.П. Мерси за + ! :beer:
Изображение
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 11, 2008 6:36 pm

MARTO4KATA написа:Аз имам предвид, че често получавам минуси просто без причина.

Хъммм.... често ли каза? Че само -10 т. си от първоначалния рейтинг с който си почнал. ;)
Други са доста по- напред с минусите и то за доста по- кратко време. :D
Без паника!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Stancho » Пет Юли 11, 2008 9:54 pm

Минуси се пишат от някои индивиди (а те не са малко) заради това че казваш нещо против продукта, за който са пуснали тема със въпрос:"Струва ли си?". Какъв е смисъла тогава от тази тема. Аз лесно ще кажа каската е хубава, обаче той като се пребие и не стане повече заради въпросната каска - файда нулева. Това е че повечето цъкат минуси на основа: "кефиш ме" , "не ме кефиш"
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот People = Shit » Съб Юли 12, 2008 3:22 pm

MARTO4KATA ако някой ти даде минус и ти е написал в reason-a `бляя` няма ли да се ядосаш пак ;) дали някой ти е дал минус и не ти е написал причина или ти е дал минус и ти е написал LOSER, според мен е все едно :)
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот parapiteka » Нед Юли 13, 2008 8:31 am

Другите за теб са огледала.Не можеш да обичаш или мразиш нещо у някого; освен ако в него не виждаш отразено това; което обичаш или мразиш у себе си.

Tова е някакъв умен цитат; който важи и за подкрепата или отричането на мнението ;често чуждоезично и неразбрано поради единствената причина че не е собствено.
Рейтингите са за да се забавляваме и това е единствената причина за да ги има; това че почваме да си ги мерим в стил по по най е човешко... а в крайна сметка никой не трябва да съди другите за това което са.......... ще е странно да напишем "този форум не е за тъпаци нали"!
100 години хората не могат да намерят правилната избирателна система; няма да успеем и ние ;така че забавлявайте се и не си го мерете толкова тук
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот fall_out » Нед Юли 13, 2008 3:32 pm

Е да ама сещаш ли се,че не всички могат да се "забавляват" ? То т'ва си е малко като в държавата,тези с повече власт се забляват за сметка на останалите. Комунистическа история.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот bikerider » Нед Юли 13, 2008 5:48 pm

parapiteka написа:Рейтингите са за да се забавляваме и това е единствената причина за да ги има; това че почваме да си ги мерим в стил по по най е човешко... а в крайна сметка никой не трябва да съди другите за това което са.......... ще е странно да напишем "този форум не е за тъпаци нали"!

Рейтингите са точно толкова обективен критерий, колкото този, който пише минуси/плюсове. Но все пак при цялата им (в типичния случай) субективност, имат един плюс - никой не обича глупави съвети и хора, които прокарват явно вредни съвети получават минуси от останалите. Вече кой на какво отдава факта, че някой му пише минуси е отделен момент.

Апропо, обективност, някой може ли да ми покаже нещо човешко, което е напълно обективно?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот DH & FR-biker » Нед Юли 13, 2008 6:16 pm

MARTO4KATA е много прав и го подкрепям напълно , защото и при мен е така..... :agree:
DH & FR-biker

Рейтинг: 923

Мнениеот did » Нед Юли 13, 2008 8:24 pm

DH & FR-biker написа:MARTO4KATA е много прав и го подкрепям напълно , защото и при мен е така..... :agree:

не си престанал да пишеш глупости откакто се регистрира, а вече почна кусури на форума да търсиш. :puke:
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Нед Юли 13, 2008 8:26 pm

did написа:не си престанал да пишеш глупости откакто се регистрира, а вече почна кусури на форума да търсиш. :puke:

:agree::agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Нед Юли 13, 2008 10:38 pm

MARTO4KATA написа:Аз например не познавам лично никого, от форума, който има висок рейтинг та да ми даде плюс, защото май това е единствения начин да получа такъв.

аз пък, например, не познавам лично никого от форума. ама хептен никого, камо ли с висок рейтинг. нещо куца в наблюденията ти за начините за получаване на плюсове.
Аватар
lanzz

Мнениеот foxrider » Пон Юли 14, 2008 1:14 am

Според мен не трябва да ти пука за "+" и "-" какво като някои ти е сложил "-" защото е нямало какво да прави оставете ги да си дигат самочуствието все пак е просто форум.
Изображение
Аватар
foxrider

Рейтинг: 1442

Мнениеот DH & FR-biker » Пон Юли 14, 2008 7:58 am

@Did , защо като пиша глупости хората ми отговарят на "глупостите" и една забележка не са направили.... :confused: :confused: :confused:
DH & FR-biker

Рейтинг: 923

Мнениеот bluskanie » Пон Юли 14, 2008 8:55 am

Общуването със себеподобния е много важно! :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот foxrider » Пон Юли 14, 2008 10:32 am

bluskanie написа:Общуването със себеподобния е много важно! :D

:rofl: напълно прав... :bowdown:
Изображение
Аватар
foxrider

Мнениеот energy93 » Пон Юли 14, 2008 10:55 am

Признавам си ,моят рейтинг е доста нисък .
Най-голята причина за това , е че доста често ръся простотий .
НО ! Има едно НО !
Забелязвал съм , че и без да пиша глупости рейтинга ми се смаля !
И това е по простата причина , че пиша негативни мнения за продукти , в теми "заслужава ли си ?", за съответния продукт !
И за това напълно подкрепям MARTO4KATA , за да може човека сложил ми минус , ми даде една СМИСЛЕНА причина за това !

П.п ! Друг е въпросът , че незнам как може да се накарат хората да не дават обяснения от сорта "Не ме кефиш !"
Газ до ламарина !
Аватар
energy93

Рейтинг: 982

Мнениеот foxrider » Пон Юли 14, 2008 11:06 am

energy93 написа:Забелязвал съм , че и без да пиша глупости рейтинга ми се смаля !
И това е по простата причина , че пиша негативни мнения за продукти , в теми "заслужава ли си ?", за съответния продукт !
И за това напълно подкрепям MARTO4KATA , за да може човека сложил ми минус , ми даде една СМИСЛЕНА причина за това !

П.п ! Друг е въпросът , че незнам как може да се накарат хората да не дават обяснения от сорта "Не ме кефиш !"

Bиж какво казах малко по нагоре и пак си помисли."Според мен не трябва да ти пука за "+" и "-" какво като някои ти е сложил "-" защото е нямало какво да прави оставете ги да си дигат самочуствието все пак е просто форум." :)
Изображение
Аватар
foxrider

Мнениеот ZL0Z » Пон Юли 14, 2008 11:15 am

@foxrider

Не е така, има някой от форума, на който ако им кажеш нещо на криво,
и като те видят, че си писал ти блъскат "-" независимо какво е било
мнението ти! И така, като пишеш те си ти дават ли дават минуси, и в
един момент започваш да не можеш да пишеш в някой теми, и става гадно
и в последствие трябва ди си правиш нов Ник Нейм! :) :agree:
ZL0Z

Рейтинг: 1269

Мнениеот foxrider » Пон Юли 14, 2008 11:24 am

ZL0Z написа:@foxrider

Не е така, има някой от форума, на който ако им кажеш нещо на криво,
и като те видят, че си писал ти блъскат "-" независимо какво е било
мнението ти! И така, като пишеш те си ти дават ли дават минуси, и в
един момент започваш да не можеш да пишеш в някой теми, и ставо гадно
и трябва да си правиш нов Ник Нейм! :beer:

Ама защо някои седат само в форума и се мъчат да си качат ранка като се мазнат.В краина сметка всичко това е загуба на време.По добре да излезнат навън с приятели или да покарат малко.. :beer: Това че някои е с по голям ранк не го прави по велик ;)
Изображение
Аватар
foxrider

Мнениеот foxrider » Пон Юли 14, 2008 11:24 am

А и повечето които слагат "-" го прават защото си нямат друга работа или си ги подразнил с нещо дребно :crazy: ама да не ви пука.
Изображение
Аватар
foxrider

Мнениеот ZL0Z » Пон Юли 14, 2008 11:29 am

foxrider написа:В краина сметка всичко това е загуба на време.

:beer: :) :agree:
ZL0Z

Рейтинг: 1269

Мнениеот fastera2 » Пон Юли 14, 2008 12:45 pm

Нов съм във форума,но това с + и - го имаше и по-други форуми.
Немога да разбера за какво са ви дали ще имате +2000 или -2000.Някой се правят на големи тарикати и си пляскат минусчета без нищо.Този рейтинг обаче недава реална представа затава кой колко знае.Някой от форума може да знае повече от друг,но да е с по-нисък рейтинг,защотото другите не му се кефили(да кажем карал съм с някой приятел който пише във форума и се е започнало спор за някакав чарк за колела и той да си го изкара почава да ми удря минуси).
Затова какво ви бърка,че имате еди колко си минуса,като тука по-важното е всеки който знае нещо да го каже и да помогне на другия (пак,че някой ти ударил - в крайна сметка света не е свършил).
Даже лично за мен този рейтинг е безсмислен незнам дали някой друг мисли като мен.
Ако някой съм засегнал да ми удари няколко минуса на мен не ми пука,защото този минус няма да ме спре да помагам с каквото мога.

MARTO4KATA подкрепям твоето мнение и мнението на тези които са на мнение,че трябва обоснованието да е СМИСЛЕННО.Но моето мнение е ако администраторите и модераторите набарат някой да се прави на оборотен и да спами да му ударят 1 предупреждение и на 2рото БАН по ИП и работата е свършена.

Абе какво се занимаваме с глупости времето е хубаво дайте да разкършим байковете (пожелавам на всички безаварийно да е обаче разкършването).

Та това е моето мнение...
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот Alpina » Пон Юли 14, 2008 3:11 pm

Вижте, набутаните минуси в постове, който не го заслужават, са си чисто и просто превантивна мярка.
Някои хора са се доказали, като опасни със съветите и мненията си. Да, ама ако се оцяняват само тези им постове - ще слезнат под прага на разделите в които НЕ ТРЯБВА да пишат много бавно. С кликане на "незаслужени минуси" това се случва много по-бързо и както виждате, като падне под прага за тези раздели се спира. Ако беше с цел да се свали рейтинга отдавна да има хора с по 200 такъв ;)

Все пак припомнете си каква е идеята на рейтинга.
Да се има правото или не, за мнение в даден раздел, а не да си зададеш въпроса, защото прага за това е по-нисък от този за на мение.

За това е и пследното, което споменах. Много хора се оплакват, че не могат да пишат в темата, която са пуснали. Ами ако си направят труда да напишат въпроса достатъчно изчерпателно и правилно зададен - това няма да им се налага.
Аватар
Alpina

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта