Трябва ли точно в този ден...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Трябва ли точно в този ден...

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 9:43 am

... да има концерт на Таркан? Въпроса ми няма нищо общо с на вълчо приятелите, но наистина е леко неадекватна проявата на София Мюзик Ентерпрайзис. Аз не го разбирам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gh0s7 » Пет Юни 02, 2006 10:00 am

:puke::crazy2:
Аватар
Gh0s7

Мнениеот velco » Пет Юни 02, 2006 10:52 am

Кой е Таркан и в кой ден ?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Phantomaz » Пет Юни 02, 2006 11:04 am

таркан е тур4ин а днес е 2юни.
това ли е?
Life without a danger is a waste of oxygen!!!
Phantomaz

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Пет Юни 02, 2006 11:16 am

Абе и аз това си помислих, ама не можах да схвана:
a) какво не трябва да правят турците днес
b) защо
c) как и кого обиждат или засягат
така че, рекох си, нещо друго е имал човека предвид ... :dunno:
velco

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 11:22 am

[quote="velco"]

Абе и аз това си помислих, ама не можах да схвана:
a) какво не трябва да правят турците днес
b) защо
c) как и кого обиждат или засягат
така че, рекох си, нещо друго е имал човека предвид ... :dunno:
[/quote]

а) кой е казал да не правят нещо...
б) няма причина
с) никого

Обидата идва не от Таркан, а от организаторите на концерта. Могло е с един ден да се измести напред, нали? Мисля, разбираш защо...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот boi4ka » Пет Юни 02, 2006 11:34 am

Нищо лично към мюсулманите, но май наистина можеше да е поне един ден напред или назад.
Все пак днес е смърта на една от най-светлите личности в нашата история!
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот lacho_m » Пет Юни 02, 2006 11:51 am

[quote="boi4ka"]

Нищо лично към мюсулманите, но май наистина можеше да е поне един ден напред или назад.
Все пак днес е смърта на една от най-светлите личности в нашата история!
[/quote]

А нима това е повод цял ден да не правим нищо и да гледаме в една точка...?
Нямам нищо против чиито и да е бил концерт, включително и на Лепа Брена или пък Азис... който се чувства обиден... да не ходи на концерта. Толкова!

Само да отбележа че българския народ е мултиетническа общност състояща се от българи, турци, цигани, арменци и бог знае още колко етноси. Стига сте търсили под вола теле...! Историята не е оръжие за разпалване на омраза, а за това да се учим как да няма такава.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот velco » Пет Юни 02, 2006 11:51 am

[quote="bluskanie"]
Мисля, разбираш защо...?
[/quote]

Не.

Но изглежда разбирам теб ...
velco

Мнениеот velco » Пет Юни 02, 2006 11:55 am

[quote="lacho_m"]
Историята не е оръжие за разпалване на омраза, а за това да се учим как да няма такава.
[/quote]

Е, изглежда някои хора смятат, че ще изразят почитта си към героите на националноосвободителното движение чрез прояви на расизъм и шовинизъм ... :dunno:
velco

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 12:04 pm

[quote="velco"]

[quote="lacho_m"]
Историята не е оръжие за разпалване на омраза, а за това да се учим как да няма такава.
[/quote]

Е, изглежда някои хора смятат, че ще изразят почитта си към героите на националноосвободителното движение чрез прояви на расизъм и шовинизъм ... :dunno:
[/quote]

Расизъм не виждам, нито шовинизъм...Просто 1 ден отсрочка от едно елементарно уважение към някакво дело...Щото този концерт...ще привлече доста внимание у хората, които ще праскат кючеци вместо да помълчат или да помислят, или нищо да не правят. Нямам нищо против таркан, както и към хората, които го харесват. Техен избор. Просто е тъпа постъпка да направиш на този ден такъв концерт...Следващия може да е на 3-ти март...или на 19 февруари
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Юни 02, 2006 12:40 pm

@bluskanie: опитай се да направиш нещо, БЕЗ да засегнеш ПОНЕ някой и ще видиш за каква утопия мечтаеш. Дали са могли или не са могли СМЕ да договорят концерт на 3 юни си е жива спекулация.

Edit: плюс това доколкото си спомням на 2 юни се отдава почит с едноминутно мълчание на ОБЯД. Концерта по обяд ли е?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 12:47 pm

[quote="bikerider"]

@bluskanie: опитай се да направиш нещо, БЕЗ да засегнеш ПОНЕ някой и ще видиш за каква утопия мечтаеш. [/quote]

Аз не мога...все се обижда някой:)

[quote]
Дали са могли или не са могли СМЕ да договорят концерт на 3 юни си е жива спекулация.[/quote]

Не ми пука дали са могли, или не. Те обират негативите според мен. Хубавото е, че съм с малко повече от 50% сигурен, че не е нарочно, така определена датата... :irked:
Едит: Почитта е символична и се разпростира извън физическото дейстие, случило се на 2-ри юни, затова не бива с тази минутка мълчание да се изчерпва тази почит.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 02, 2006 1:14 pm

[quote="bluskanie"]

Аз не мога...все се обижда някой:)
[/quote]

И при мен най-често е така... :D Ма не съм почнал да цепя басма, няма и да почна!

По темата. От известна гледна точка bluskanie е прав, но май май ще се наложим да я позабравим тая гледна точка - нищо, че много сме свикнали с нея и си я обичаме...

Много по-склонен съм да подкрепя мненията на velco, lacho_m и bikerider - още повече, че днешните турци (особено тези от европейската част и особено образованите от тях) са изключително свестни хора. Не знам доколко сте общували с подобна прослойка турци, но моето лично мнение е, че те страшно приличат на нас (или ние на тях - и двете по обясними причини), но са практически напълно лишени от куп предразсъдъци, недостатъци и задръжки, които ние сами сме садили и поливали в главите си през последните шейсетина години... Ако гледаме РЕАЛНО на нещата, на фона на тези предразсъдъци, недостатъци и задръжки, за онези отпреди 130 близо години не трябва да забравяме (за това са празници като днешния), но не трябва да позволяваме и да ни заслепяват. Иначе няма да вървим напред...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kibikoff » Пет Юни 02, 2006 1:42 pm

Тояга :deal::peace:
напред!!!
kibikoff

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 2:23 pm

За трети път ще подчертая, че не съм обиден от нито един турчин. Дали са светни, или не...не зная, не съм общувал с такива. Обръщението и възмущението ми е насочено към българите (за пореден път). Вярно, че трябва да се отърсим от бремето на тези шейсетина години, но не трябва да забравяме кои сме, как сме просъществували до сега. Именно тези няколко дни в годината ни казват какво да помним и почитаме. В тези дни, съзнанието на ВСЕКИ БЪЛГАРИН би следвало да е изпълнено с гордост българска и прочее. Не се мисля за познавач на историята, но съм сигурен, че има и хора, които бидейки на концерта на Таркан...биха отговорили с "2-ри юни беше концерта на Таркан, бе", като ги попиташ "Кво е 2-ри юни"

Според мен, да се казва, че днешния концерт е абсолютно нормално явление, и че няма нищо поне притеснително, е... идиотско.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Юни 02, 2006 3:03 pm

[quote="bluskanie"]

Според мен, да се казва, че днешния концерт е абсолютно нормално явление, и че няма нищо поне притеснително, е... идиотско.
[/quote]

бройте още един идиот тогава.

даже си мисля, че датата не е случайно избрана. хората в СМЕ не са прости.

също така си мисля, че има полза от подобни провокации. твърде много си ровим главите в пясъка и отказваме да забележим, че светът се променя, хората се променят... като няма друг начин, Таркан ще ни "оправи".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 02, 2006 3:27 pm

[quote="kibikoff"]

Тояга :deal::peace:
напред!!!

[/quote]

Прощавай, ама не те разбрах... Понякога съм доста тъп!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kibikoff » Пет Юни 02, 2006 4:20 pm

напълно съм съгласен с написаното от теб

трябва да се върви НАПРЕД
kibikoff

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 02, 2006 4:27 pm

[quote="did"]

бройте още един идиот тогава.

даже си мисля, че датата не е случайно избрана. хората в СМЕ не са прости.

също така си мисля, че има полза от подобни провокации. твърде много си ровим главите в пясъка и отказваме да забележим, че светът се променя, хората се променят... като няма друг начин, Таркан ще ни "оправи".
[/quote]

Аха и като не са прости СМЕ, са решили да разчупят дървените тикви на българите с подобно деяние ли?

Както и да е...просто ме смути информацията и затова го споделих. Всеки да мисли каквото иска, аз така го чувствам.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот mih » Пет Юни 02, 2006 4:51 pm

А мен ме дразни следното: защо не е концерт на Теодоси или Иво Папазов или на Стоян&Елица например, ами баш на Таркан?
Ако не беше той, щеше сигурно да е някоя знойна сръбкиня или гъркиня...:irked:
и кво, УНИКАЛНАТА българска фолклорна музика се гърчи и гине под вмирисаните крака на вносните чалгии (под общ знаменател), и то благодарение на... самите българи... :confused:

@bluskanie
мисля, че просто си се поддал на националистическите чувства, които се разпалват от известно време насам, не е толкова страшен тоя факт за концерта, пък и е твърде лесно да се излъже нещо за пред обществото ако се раздуе въпроса. виж, че СМЕ рядко си вършат работата, е друг въпрос...

Каквото и да си говорим, турците от европейската част приличат много повече на българите отпреди половин век, отколкото същинските българи, за огромна за нас жалост.
Можем да се научим от тях на много добродетели, които вече почват направо да си отсъстват у българите, като трудолюбие, честност, добронамереност, търпимост, топло отношение, гостоприемство и т.н.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот chiMol » Пет Юни 02, 2006 6:15 pm

blaskane напълно съм съгласен с теб === то да беше само това а и в НДК малки мангалчета облечени в български носии и играещи хора ==== къде е сега Волен с косата!:fire::fire::fire::fire::fire::fire::fire::fire::fire::jump::jump::qright::qright::qright::qright::puke2::puke2::shooter::shooter::shooter::sniper::sniper::sniper::sniper::sniper::thumbd::thumbd::sniper::sniper::sniper::uzi::uzi::uzi:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот did » Пет Юни 02, 2006 6:20 pm

[quote="chiMol"]

в НДК малки мангалчета облечени в български носии и играещи хора[/quote]

А ако бяха с потури и чалмички по-щастлив ли щеше да си?

изказването ти е тъпо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Пет Юни 02, 2006 9:29 pm

@bluskanie

:thumbu: Споделям възмущението ти.Между другото си ме изпреварил с тази тема,поради това,че си имах неприятности тия дни и не можех да влизам във форума.

А колко е случайно това "съвпадение" на 2-те събития,не е много ясно.Но е факт.Турския чалгаджия заедно с малоумните си фенове оскверниха този ден.
Гост

Мнениеот Гост » Пет Юни 02, 2006 9:39 pm

Originally posted by lacho_m

[quote]Само да отбележа че българския народ е мултиетническа общност състояща се от българи, турци, цигани, арменци и бог знае още колко етноси. Стига сте търсили под вола теле...! Историята не е оръжие за разпалване на омраза, а за това да се учим как да няма такава.[/quote]

Ето че машините за промиване на мозъци добре си вършат работата!:evil:БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ СЪСТОИ ОТ БЪЛГАРИ!Който не се чувства българин или е от друг етнос е свободен да се махне от тази страна или в паспорта му да не пише,че е български гражданин!Който обаче се определя като българин,първо ще се съобразява с това,със събитията,процесите и задълженията произтичащи от това,и после със всичко друго.
Гост

Мнениеот screamBoy » Съб Юни 03, 2006 4:43 am

айде клизмос нещо интересно и за теб
http://www.duma.bg/2004/1004/201004/obs ... /ob-7.html
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Гост » Съб Юни 03, 2006 10:18 am

Ето още малко от същия автор:

Стоян Райчевски: Нека не допускаме да ни вменяват страхове за бъдещето

Национализмът за мен е честно служене на Родината и на народа. Чувал съм различни определения за национализма, чувал съм различни мнения, променящи се съобразно времето. Това, което със сигурност мога да кажа е, че за мен национализмът е нещо истинско, нещо естествено, докато интернационализмът беше изкуствено присаден и неестествен. Човек не може да обича всички хора, не може да обича цялото прогресивно човечество, без да обича своя народ и своята нация. Онзи, който счита себе си националист, той е хуманист.
Национализмът не е съревнование и утвърждаване на своята идентичност и индивидуалност. Ние, българите, имаме достатъчно основание да се гордеем и с нашата история, и с постиженията ни. За съжаление в момента нашето национално самочувствие е занижено, потиснато по някакъв начин. За което в голяма степен сме си виновни ние, защото допускаме да ни се внушават чужди нам идеи, допускаме непрестанно да ни плашат, да ни се вменяват страхове и опасения за бъдещето. Един добър български националист трябва да гледа по-оптимистично на света, на настоящето и на бъдещето. Нашият народ е преживял много тежки катаклизми и е оцелял. Той е по-способен от други народи да се самоорганизира и в решителен момент да налага своята воля и своята идентичност. Много се говори за това дали е необходимо в днешното време да се защитават национални идеи или да ги забравим засега в името на присъединяването ни към европейската общност. Т.е. да си затворим очите от страх пред бъдещето, което ни вещаят някои лоши пророци.
Бъдещето и на Европа, и на света е развитие на индивидуалността. Хората и народите никога няма да станат едни и същи и еднакви. Многообразието в света е неговата жизненост. Следователно националната идея като такава има тепърва да се изявява, не само българската, а на всички народи. И аз искрено пожелавам на всеки, който обича своя народ, и конкретно на българите да не забравят това, което са наследили във вековете, това което много поколения са носили в себе си. А именно - да утвърждават своята национална идентичност и да не забравят своя родов корен.
Казват ни, че ще станем равни, може би по икономически показатели с някои по-богати от нас народи, но това не значи, че ще станем като тях, забравяйки себе си, нито пък, че те ще станат като нас, забравяйки тях си. Светът е създаден да бъде многообразен и в това многообразие е развитието, напредъкът, вътре в него е и борбата - за оцеляване, за надмощие, за себедоказване. Добре е, че в съвременна Европа борбата не се води така, както се е водила в миналото. Води се на попрището на икономиката, на културата, на спорта.
Аз мисля, че една национална идея може да се защитава от всеки, независимо къде е. Добър гражданин и добър българин, национално мислещ българин е този, който плаща добри данъци на държавата си, този който осигурява добри инвестиции, този който постига нещо в своята област, чрез труда си, чрез знанията си. Национализмът не бива да се свежда само до отрицание на другия, което като че ли се наблюдава напоследък. Истинския национализъм е утвърждаване, налагане на своята идентичност, на своите стойности, запазване на твоите традиции и обогатяване на общочовешката култура.
Гост

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 03, 2006 10:46 am

Моля, пишещите в тази тема да се съобразяват с нейното заглавие. Ако имат нещо друго за казване...бутонът NEW TOPIC върши прекрасна работа.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Назад към Бла - Бла