Не е честно....и това си е....

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Не е честно....и това си е....

Мнениеот Sutura » Съб Юни 03, 2006 4:38 pm

Привет на всички.Пиша,за да си излея мъката на кратко.....Гледам аз офертите в сайта,гледам и витрините на магазините за байкове и направо ми се къса сърцето...Уж си изибирам първо колело,ама какво да си говорим....с 300лв какво може да си вземе 4овек?!?!А пък има едни лапетии до нас,които тръгват от 1600лв. нагоре когато трябва да си вземат колело(дори не оценяват шанса,който имат....)....аз тука умирам дето ми се иска поне до един РАМ да се докопам...а пък на тях еди-какъв си бил тати..еди-колко си пари имал.......Еми не е честно..и това си е.....Сорка за хленченето,но съм в лошо настроение....да ти се кара,а да нямаш на какво....не всички са го изпитвали това чувство......
Спокойно, без излишни усилия.
Sutura

Рейтинг: 1251

Мнениеот mih » Съб Юни 03, 2006 4:54 pm

споко, нормално е да се чувстваш така...
стисни зъби, хвани се на някакво бачкане за през лятото, ако се постараеш и ако случиш на добро заплащане, ще можеш да си купиш колелце още след месец-два, а после, повярвай ми, ще си много по-щастлив и вътрешно удовлетворен, когато знаеш, че САМ и с пот на челото си си изработил парите за колелото, а не си разчитал наготово на мама и тати... после, вземи си твърдо колело (за ограничен бюджет това е по-добрият вариант), на него ще се научиш по-бързо на някои техники, отколкото твоите приятелчета със скъпите меки велосипеди, и ще ти е по-сладко, когато като караш с тях "случайно" почнеш да ги изпреварваш...;)

и не се поддавай повече на такива чувства (още по-малко пък ги споделяй пред непознати!), животът е устроен така и не можеш го промени, затова гледай си в твоята паничка и се "състезавай" сам със себе си. ако си добър и съумяваш да се изпреварваш в сравнение с предните пъти, значи нещата вървят в правилната посока.

лека-полека, чарк по чарк... - недей да бързаш, някои неща като ги изстрадаш са много по-сладки впоследствие ;) маса народ от форума е минал по твоя път, не си единствен, ще видиш, че нещата ще се наредят и после даже ще ти е гузно, че си отворил тази тема :)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот klmn » Съб Юни 03, 2006 5:12 pm

Да,кинтонемията е лоша болест :),но за 300 лв. можеш да си вземеш едно Аполонче примерно,(рамката не е по зле от РАМ-ските) и да си го надграждаш с времето-поне аз така направих,а и те радва като си вземеш някой нов чарк..:beer:
Ако работиш,можеш и да вземеш заем..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот ene » Съб Юни 03, 2006 5:47 pm

[quote="klmn"]

Ако работиш,можеш и да вземеш заем..
[/quote]
което не е за предпочитане,просто защото ще имаш още една голяма грижа на главата,че дължиш на някой пари!сега всички са се побаркали по някви заеми и кредите,верно готино е ,че веднага ще си земеш това което ти е на сърце,но после само мисалта,че дължиш пари ти убива радоста!такаче най-добре събирай,известно време няма да караш,но после ще си доволен;)аз не съм карал 6 месеца и едва издържах,но надежтата не умря и сега вече си враткам кръгчета:)успех
DaRe To DrEaM
Аватар
ene

Рейтинг: 1198

Мнениеот gladstone » Съб Юни 03, 2006 6:55 pm

[quote="mih"]

лека-полека, чарк по чарк... - недей да бързаш, някои неща като ги изстрадаш са много по-сладки впоследствие
[/quote]

Така е, обаче всичко е такъв голям консуматив, че просто аз не знам някога всичко да ми е било перфектно по колелото за повече от месец. Докато събереш пари за един нов чарк и го вземеш, то някой друг е станал на баница. Да не говорим за случайностите, които в зависимост от стила на каране, може и да са си направо редовности. Оставяме и настрана случайностите, причинени от неправилен монтаж от "професионалисти"(а това в нашите условия, е доста срещано нещо). С други думи, чергата е къса: завиваш главата, отвиваш краката. Не искам да звуча песимистично, но какво? Ще събира пари, ще си вземе колело и като скоро почне да има проблеми с това и онова, ще почне да набива пари в него за разни скъпи афтърмаркет чаркове и пак ще се отчая. Всъщност това, което исках да кажа е, че ако поговорката, че евтиното винаги илиза по-скъпо е вярна, то при байковете важи с още по-голяма сила и да обмисли добре как да си вложи бъжещите пари. Това е :) Мисля,че почти всички са минали през тези трудности по пътя към сглобаването на задоволително возило. Та пожелавам успех на Satura :thumbu:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Windstream » Съб Юни 03, 2006 7:34 pm

[quote="Nightwolf"]

Докато на запад тези на нашата възраст за същото време и с малко късмет могат и за драгомир да съберат.[/quote]

Айдеее, пак се изказа - я следващия път като идеш някъде в чужбина и влезеш в някой McDonalds или друго някое подобно заведение иди питай сервитьорчето ти колко му плащат, па после пресметни за колко време ще си събере за един Драгомир.

Sutura, не се травмирай - винаги ще има хора в по-добро финансово състояние от теб, къде с право и къде без вече е без значение, щото от теб туй ни най-малко не зависи. Аз моя първия байк си го събирах почти година, част по част със стипендията от даскалото - като имаш желание ще намериш и търпение, знам че звучи като клише, обаче друг нормален начин за съжаление няма.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот mih » Съб Юни 03, 2006 7:36 pm

[quote="Nightwolf"]

За съжаление в тая скапана държава три месеца ще се скъсаш от бачкане и ще изкараш едва за някой рам 1 или 2,в най-добрия случай.
[/quote]

ми не е точно така, аз примерно за месец си вадех колкото за нов рам НТ2 (built kit 1), като си изкарвах честно (т.е. робски) парите и получих работното си място без връзки и ходатайства... който търси - намира (често дедовия)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Sutura » Съб Юни 03, 2006 8:34 pm

Току 6то видях поустовете по темата.Аз я отворих заради моментен "изблик на чувства":)
Благодаря за смислените изказвания(все още се намира по някой свестен 4овек-ахахахаха-как прозвуча това:)))Знам,че търпение му е майката оба4е не ме яд как са изкрани парите,а 4е времето минава-аз знам,4е 6те ги сабера тия пари,оба4е при карането има зна4ение.Едно е да започнеш с ентусуазъм на 16 и до 23 да натрупаш опит-съвсем друго е да имаш ентусиазъм и да почнеш на 25 примерно-за6тото си нямал пари.....Аре стига глупости и т'ва е.Нещата са такива каквито са- в крайна сметка:))И все пак не сте ли се питали понякога като Фауст дали не бихте си продали душата за една мечта,която сте имали,а????Става за размисъл,но не му е сега времето-аре да отижам да бия една чекия,4е не6то напрейението стана много:)))
Sutura

Мнениеот Гост » Съб Юни 03, 2006 9:11 pm

[quote="Sutura"]

И все пак не сте ли се питали понякога като Фауст дали не бихте си продали душата за една мечта,която сте имали,а????
[/quote]

Това ми прилича на "Тим Талер или продадения смях" на Джеймс Крус...
Гост

Мнениеот did » Нед Юни 04, 2006 11:14 am

Sutura, звучиш много отчаяно, все едно си в депресия.

Показах постовете ти на един колега - много добър психоаналитик и той напълно безплатно (предвид лошото ти финансово състояние) препоръча следната терапия:

планинско каране с твърдак за 300 лева по 6 часа, три-четири пъти седмично след ядене и преди къпане.

Тва само запомних, щото бяхме пили много бира. Той написа и една рецепта, опитах се да ти я препиша, но по клавиатурата не мога да намеря такива символи, каквито той собственоръчно напльока на листчето. Ако искаш да ти я сканирам и да ти я пратя, пък дано да могат да ти я изпълнят в близката байк-аптека.

За парите не се притеснявай, все ще се измисли някаква безплатна клинична пътека от НЗОК. Все пак става дума за лекарства от първа необходимост с животоспасяващо действие.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Нед Юни 04, 2006 11:49 am

:rofl:
Гост

Мнениеот Sutura » Нед Юни 04, 2006 12:39 pm

Хахахахахаха-както един авер от Асеновград обичаше да казва..."бутафорна е работата"....аахахахаха....
Sutura

Мнениеот elfa » Нед Юни 04, 2006 8:57 pm

Ех тези пари.....
Аз вече около 8 месеца стискам зъби без колело, е не баш воабще без каране(имаше малко покарай ваканциите, но не много)!Тази година съм седми клас и ми предстоят изпити(и още много учене) и ако ги взема просто върха не на сладоледа, а не айзберга!!!Ще имам някакви кинти,пак не много за свясно колело, но все пак- около 600лв може и нагоре, само от мама и тати federation(това май го беше писал F1-MAN по същия начин много яко ми звучеше на времето:D)!И тогава като ги комбинирам с частите, които вече притежавам SUPER!!!Още малко сериозни мъчения и след това - направо не мога да го опиша!Само да вляза там където искам де, ако не вляза ще умра собственоръчно убит от баща ми( и то с уснование):D!!!
Успех на всични кандидатстващи тази година!!!
Поздрави на всички!!!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот URNEST » Нед Юни 04, 2006 9:08 pm

@elfa мерси!!!:thumb:
Успех и на теб и да те приемат където искаш. ;)
Аватар
URNEST

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 04, 2006 9:08 pm

[quote]( и то с уснование):D!!![/quote]

И аз да съм ти баща...:thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот klmn » Нед Юни 04, 2006 10:41 pm

[quote="elfa"]

Ех тези пари.....
Аз вече около 8 месеца стискам зъби без колело, е не баш воабще без каране(имаше малко покарай ваканциите, но не много)!Тази година съм седми клас и ми предстоят изпити(и още много учене) и ако ги взема просто върха не на сладоледа, а не айзберга!!!Ще имам някакви кинти,пак не много за свясно колело, но все пак- около 600лв може и нагоре, само от мама и тати federation(това май го беше писал F1-MAN по същия начин много яко ми звучеше на времето:D)!И тогава като ги комбинирам с частите, които вече притежавам SUPER!!!Още малко сериозни мъчения и след това - направо не мога да го опиша!Само да вляза там където искам де, ако не вляза ще умра собственоръчно убит от баща ми( и то с уснование):D!!!
Успех на всични кандидатстващи тази година!!!
Поздрави на всички!!!
[/quote]
Верно много учене ти трябва..,сметна ли колко правописни грешки имаш в поста си?:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Пон Юни 05, 2006 12:01 am

[quote="klmn"]

Верно много учене ти трябва..,сметна ли колко правописни грешки имаш в поста си?:D
[/quote]

тва е щото няма пари за книги, всичките отиват за ъпгрейди по колелото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот boi4ka » Пон Юни 05, 2006 4:01 pm

Sutura, изобщо не се замисляй:)
..просто взимай нещо и карай!Депресията няма да ти помогне.Първото ми колело, с което карах 2 сезона беше за 120 лева на старо....после едно по едно си взимах разни части, когато имах пари:) и така се стигна до смяна на рамката и закупуването на все по-добри компоненти.Но през цялото време не съм спирал да карам и да се радвам на все по-хубавото колело и балканите:)
Събирай някакво возило и отивай да се зареждаш в планината, където повярвай ми няма изобщо да се сещаш за богатите приятелчета и техните бащи:)
Айде успех:)
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Назад към Бла - Бла