Ходихте ли на Планета Мура Мега?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот baribal » Пет Сеп 15, 2006 2:20 pm

[b]В случай, че "обичате" чалгата трябва да видите това: [url]http://www.urbandictionary.com/define.php?term=chalga[/url]
Много се е изписало гледам и затова ще кажа малко: "без чалгата не може" винаги ще има хора дето ще искат цял живот да мият чинии, да са охрана, еФтини терикатчета или все такива дето не им трябва мозъка. Та тея хора си искат своето - простотията. Аз лично получавам главоболие от подобен вид шум, както и слушателите на "шума" получават като ги тресна с нещо по главата. Незнам случайност ли е или не, но само с чалгари съм се сбивал в последните 4 години, и то само когато е неизбежно. А колкото до Бритни и бадата чернилки по МТв, те за мен са същия опадък само дето са в по лачени опаковки. Да не забравяме и и техните жалки подръжатели в БГ особено тия "негрите от гетото" те вече нямат определение... И недеите коментира Лили Иванова, че току виж дъртата веШШтица ни намерила и прокълнала.
[/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 2:23 pm

[quote="baribal"]

[b]И недеите коментира Лили Иванова, че току виж дъртата веШШтица ни намерила и прокълнала.
[/b]
[/quote]

След някое и друго десетилетие... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 15, 2006 2:25 pm

[quote]
Но в много случаи тези, които подскачат в ритъма на " baby come.." или там как го каза... псуват чалгарите, наричайки ги селяни и т.н. Просто музиката не се дели на чалга или рап, а на добра и лоша.
[/quote]

@bluskanie: ми нормално, всеки си държи на сглобения идентитет. едни ползват родни чалгарски пъзелчета, други ползват задокеански шаблони... няма нищо страшно, нито ненормално в това - това е консуматорство в най-чист вид, такова ни е обществото.

Обаче, има разлика какво консумираш. Някои хора внимават какво консумират или сглобяват свой собствен идентитет от подбрани културни елементи. Други директно консумират готова смляна "култура" от корпоративната кухня на Vivendi, Universal, Sony, Пайнър-мюзик и подобни.
Та това, което наричаме чалга са именно вторите, директни консуматори. Това, което не харесваме (ние дето попържаме чалгарите) е именно процеса на опошляване, който се наблюдава в масовата "култура", той идва именно от корпоративните кухни и си има цел. Много мъдри хора са казали отдавна, че целта е да се задуши демокрацията, да се понижи културата на масовия гласоподавател, за да се неутрализира евентуалната съпротива на гражданите срещу паралелните центрове на власт съсредоточени в корпорациите. Демек - процеса дава бебешка залъгалка на тия дето baribal казва, че не им трябва мозъка.
Същите мъдри хора, за които говоря са казали също, че консуматорът е враг на гражданина - оттам според мен идва и аналогията, че директните консуматорите на култура (тоест чалгарите, били MTV или Азисови фенове) са селяндури. Един директен консуматор никога няма свое собствено мнение, кое е хубаво и кое не - той робува на стереотипи и шаблони, заложени в (под)съзнанието му от "културата", която консумира.

Който иска повече да мисли по темата - бих препоръчал "Liquid Life" на Зигмунд Бауман, там има и предостатъчно библиография по въпроса. Не е точно културология, но засяга и нея. Адски хубава и проницателна книга!

@baribal: позволявам си да плагиатствам от Zozka - *** за Лили Иванова :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Сеп 15, 2006 2:33 pm

[quote="bluskanie"]

Е, прав си няма к'во. Но в много случаи тези, които подскачат в ритъма на " baby come.." или там как го каза... псуват чалгарите, наричайки ги селяни и т.н. Просто музиката не се дели на чалга или рап, а на добра и лоша. В АБСОЛЮТНО всеки стил в музиката, за който се сещяш... ;)
[/quote]

В света на чалгата е съвсем нормално да псуваш другите и да ги наричаш селяни. Нищо неестествено няма в такова поведение. По същия начин се псуват чалгари и рапъри, даже феновете на разни рапъри помежду си.

Всяка музика, която може да ти хареса от първо слушане след третата водка без да се напрегнеш особено (било то поп-рок, поп, рап, мап или квото и да е) води до едни и същи ефекти. Почваш да си вярваш, че да се слуша музика винаги е нещо лесно и приятно.

Това е неправилна посока на мислене :)

След време ще започнеш си вярваш, че да се учи трябва да е винаги лесно и приятно и ще почнеш да бягаш от часовете, които не ти харесват или пък ще запишеш някоя специалност не защото така е решил разума ти, а защото си чул, че там е по-лесно;

После ще решиш, че да се работи трябва да е винаги лесно и приятно и ще почнеш да си строиш индивидуален соц-чалга-комунизъм от типа "аз ги лъжа че работя...".

После ще решиш, че въобще да се живее трябва да е винаги лесно и приятно, че целия живот трябва да е така устроен, че 3 водки да не му пречат и ...

Какво става оттам нататък - сам знаеш. Примерите може да ги видиш навсякъде.

Това не е пътека с разклонения, които ти остават право на избор. Това е пързалка. Тръгнеш ли надолу или трябва да продължиш по надолнището, или да издрапаш някак нагоре до началото и да потърсиш друга посока.

.. та затова е съвсем вярно, че чалгата те превръща в шибан идиот. Без изключения!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот baribal » Пет Сеп 15, 2006 2:37 pm

[b]bikerider недей така, току виж ви намерила дъртата веШШтица докоснала к*ра... И край изсъхва... Тя е вери ивъл...
bluskanie за нея деситилетията са ежедневие.
не мога да се съглася с did че чалгата те превръща в "шибан" щото повече момченца са си на сухо. Трудно се впечатлява жена с поведение следващо текста на един прочут шум

[i]Take me to some local pub
and start ordering
and for me start a fight
violently drive
on red traffic light
do something crazy with me
we're gonna do crazy things tonight[/i]

дори и тя да е тъпа оФФФца. [/b]
Аватар
baribal

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 2:40 pm

Да бе така е, ама само в България има такова противоречие на култури, ако може така да се каже. Наскоро гледах едно предаване, в което гостуваше Хилда Казасян. Водещата зададе въпроса "Е, вие не искате ли джаза да се популяризира, напоследък малко млади хора го слушат". Отговора беше: Никакво желание нямам лично за себеси, джаза да се популяризира сред хора, които още не знаят за него. Така ще се изгуби красотата му. Напълно съгласен съм, но не се отнася само до джаза... Хубавата, отбрана музика си е за хубави, отбрани хора и не е нужно да казваме "Бе ей, селяндур, я не слушай чалга, знаеш ли каква яка музика съществува". И аз не искам простаците да се отварят на музика (те и не могат де)... Такива ми ти работи
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 2:45 pm

did, ми щото е лесно да си мислиш, че е лесно да се живее...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Сеп 15, 2006 2:48 pm

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Да, лесно е да си мислиш така.

Освен това е удобно. Спестява доста мислене за други неща.

Но не е вярно, че животът е лесен. Това, че ти си го мислиш, само те дърпа надолу и те превръща в шибан идиот.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 2:51 pm

[quote="did"]

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Да, лесно е да си мислиш така.

Освен това е удобно. Спестява доста мислене за други неща.

Но не е вярно, че животът е лесен. Това, че ти си го мислиш, само те дърпа надолу и те превръща в шибан идиот.
[/quote]

Така е, но другата крайност също не е за предпочитане...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 15, 2006 2:51 pm

@baribal: на Лили Иванова й трябва кофа с вода и ще се стопи като вещицата от "Вълшебника от Оз" :D

@bluskanie: България се намира върху цивилизационен разлом (ако вярваме на Хънтингтън), тук се борят две съвсем различни култури и влияния, oттам и противоречието на културите, за което говориш.

А относно хубавата, духовната музика (дали джаза е такъв ще премълча, не съм достатъчно компетентен) - тя винаги е аристократична. Цитирам по памет Николай Бердяев: "духовния принцип винаги е аристократичен принцип". Това са бисерите, дето не трябва да се хвърлят на материалистите-прасета... Затова за тях си има пошла култура. Въпроса е как да се запази баланса между прасетата и хората, щото пошлата култура за жалост е агресивна, особено към подрастващите, които търсят пъзелчета, от които да си сглобят идентитет. Битката за човешкото съзнание се води в детското съзнание.

@did: удивлявам ти се на адски краткия и точен изказ. наздраве на теб и 4getcredo :beer:

Edit:
@bluskanie: коя е другата крайност? да се вайкаш колко е труден живота ли? Тва е абсолютно същото нещо, като това, за което говори did.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 2:54 pm

[quote="bikerider"]

Битката за човешкото съзнание се води в детското съзнание.

[/quote]

И в този смисъл... родителите ти ако са калпави... нема мърдане, братче :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 15, 2006 2:58 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

[/quote]

Аа, има, има. Недей да подценяваш детското съзнание. Познавам хора, които насила сами са се откъснали от такава среда. did ти го каза - въпроса е до избор между лесния път и трудния път.
Аватар
bikerider

Мнениеот baribal » Пет Сеп 15, 2006 2:59 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

[/quote]
[b]Дръжки! Познавам доста хора с калпави родители дето нямат нищо общо с тях освен генетичния код.[/b]
Аватар
baribal

Мнениеот baribal » Пет Сеп 15, 2006 3:03 pm

[quote="bikerider"]

[quote="bluskanie"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

[/quote]

Аа, има, има. Недей да подценяваш детското съзнание. Познавам хора, които насила сами са се откъснали от такава среда. did ти го каза - въпроса е до избор между лесния път и трудния път.
[/quote]
Нещо ми намирисва на синьо и червено хапче...Не ООО подяволите тия кори, а не от тях а е от мене еми така то...:rofl::rofl::rofl:
Аватар
baribal

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 3:03 pm

Явно или ставаш или не ставаш, защото обратния случай с читавите родители и дете-провалче е също често срещан.

М/у другото довечера ще бъда забелязан ъук-там... може да се разчуе из южното черноморие :rofl::beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Сеп 15, 2006 3:05 pm

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Другата крайност е да приемеш истината, че животът е труден и сложен.

Това НЕ означава да се вайкаш и оплакваш от този факт. Той си е факт, независимо дали ги го приемаш или не.

Това означава да се откажеш от кратките пътеки, лесните решения, лесното учене, лесното работене, лесното живеене. Ако това ти се вижда трудно, за начало може да пробваш да се откажеш от лесното слушане на "музика".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 15, 2006 3:11 pm

[quote="baribal"]
Нещо ми намирисва на синьо и червено хапче...
[/quote]

Мда, братята Уашовски определено са в час... :D
Още един пример за принципа, за който говори Зигмунд Бауман, че обществото в което живеем намира удивителни начини да използва напреженията, за да смазва машината си. Демек вместо тия напрежения да я прецакват, те я поддържат. Ние си мислим и говорим, за тия неща, някои хора пък направо правят филм и печелят пари. Кой разбрал, разбрал, кой платил за сеира, платил. :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 3:12 pm

[quote="did"]

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Това НЕ означава да се вайкаш и оплакваш от този факт. Той си е факт, независимо дали ги го приемаш или не.

Това означава да се откажеш от кратките пътеки, лесните решения, лесното учене, лесното работене, лесното живеене. Ако това ти се вижда трудно, за начало може да пробваш да се откажеш от лесното слушане на "музика".
[/quote]

Кой, лично АЗ ли?

Под другата крайност разбирам депресията, която е обзела голяма част от хората. Недоимък, ниско самочувствие и възможности... Само не ми пробутвай "който има желание - успява", защото хем е така, хем не е...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Сеп 15, 2006 3:21 pm

[quote="bluskanie"]

Кой, лично АЗ ли?

Под другата крайност разбирам депресията, която е обзела голяма част от хората. Недоимък, ниско самочувствие и възможности... Само не ми пробутвай "който има желание - успява", защото хем е така, хем не е...
[/quote]

Чудесно знаеш, че не говоря конкретно за тебе. Просто в момента само ти си опозиция тука :)

Депресията е следствие от разбити очаквания. Когато в началото на пътя си очаквал, че той ще е лесен, а си установил, че се спъваш непрекъснато, това води до депресия.

Останалото си го омешал много.

Недоимъкът е просто един камък по пътя.

Ниско самочувствие е резултат от неосъщесвтени планове, които са били започнати с мисълта, че ще са нещо лесно. Ако още преди да тръгнеш си наясно, че може и да не успееш, защото по принцип пътят е труден, няма опасност да си прихванеш ниско самочувствие.

Никога не съм казвал, че "Който има желание - успява!" Това е типичен пример за чалга-сентенция, водеща до лесната пътека, на входа на която е написано "Тръгнете от тук с желание и след малко ще сте на полянката с маргаритките, където на спокойствие ще си слушате кака Цеца".

Съвсем ясно е, че само желание не стига.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 3:26 pm

Леле, съгласих се...:irked: :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 15, 2006 4:01 pm

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Не може да бъде :roll2::peace::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 15, 2006 4:07 pm

[quote="bikerider"]

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Не може да бъде :roll2::peace::beer:
[/quote]

Ми петък е, цяла седмица работа... знаеш как е, случва се на всеки ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Zozka » Пон Сеп 18, 2006 11:53 am

[quote="did"]

[quote="bluskanie"]

[/quote]

[/quote]

Изключително точно казано! :thumbu:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот LiXe » Пон Ное 13, 2006 9:40 pm

и към темата
Teodor40 да бе сложил Choice : Ми не, аз слушам МУЗИКА.

за мен(без да се обиждат феновете на чалгата)чалгата е реклама на силикон скъпо платени к..ви скъпи бижута и коли, има още един стил който показва това в клиповете си и пее за това...
Аз лично слушам някои песни заради музиката заради излъчването на е задължително денсът трансът прогресивният хаусът и техното да имат клип за да се харесат важно е излъчването и ритъмът които те завладява а не цицорестата силиконова блондинка която само се кълчи и вика на онуи наречено микрофон...
малко се отплеснах ама сега слушам
Paul Oakenfold - Sex Driv
няма мацки няма опит за пеене има само яко ритъм.............

:spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin:
...НЯМА граници, има само ВЪЗМОЖНОСТИ... Изображение
Аватар
LiXe

Рейтинг: 1260

Предишна

Назад към Бла - Бла