ABS на колело?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

ABS на колело?

Мнениеот Isidor » Вто Ное 21, 2006 6:57 pm

Изключително голямата ми скука в момента доведе до излключително тъпия ми пъпрос:
Какво ше кажете колелетата ни (тея дето с хидравлични дискови) да имат Anti Breaking/Blocking System - ABS, както при колите и моторята? Преди време се претрепах доста жестоко като бях на центара. Беше мокро и карах ,,малко,, по-бързо от колкото трябва и пред мен на около 10 м изкочи една мама с детето си и аз нали нямаше накъде да отида, сиснах здраво спирачките и то колелото се хлъзна и БУУУУММММ(не се смейте, болеше мнооого). Ако бях карал по-бавно нямаше да се паникьосам и да блокриам колелата, но....
През зимата имитирам ABS като бързо стискам и отпускам спирачката и по този начин спирам доста бързо без да се Отрепвам :)
Та какво мислите за тая идея, прозводителите да направят такова нещо на колелото? Един френд има скутер с ABS(при него представлява нещо като бидонче до сп. апарат), който не се нуждае от електроника. И щото нема ток помислих че може и да стане и при нас, пък и е по-безопасно.....
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 21, 2006 7:01 pm

Май имаше говорено по темата, пусни един search...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Вто Ное 21, 2006 10:07 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Бла - Бла