от screamBoy » Вто Юни 19, 2007 12:36 am
струва ми се много добре, и по рамото и по китката няма лоши синявици и кой знае какви отоци, или така ми изглежда на снимката
черното си представям че е нещо като заместител на кожа, като гледам колко естествени са формите май ако има отстранена тъкан то не е в голяма дълбочина
пиши й ако не й разрешават да става да се маже с лавандулов спирт вместо къпане, веднъж на два дни примерно - почиства, мирише добре и усещането е приятно, помага в борбата със синявиците от лежането; като за болничен престой без ставане от леглото е много добър вариант
сигурно не е сама в стая а другите предпочитат да гледат телевизия, но й пиши по възможност да не го прави постоянно - шарениите и нестествените звуци от телевизора уморяват по-лесно от някоя книга а когато става дума за болница то най-големия враг е едно такова психическо напластяване на неудобството, иначе казано нещо като умора от кофти неща ... една проста книга не дразни възприятията толкова и оставя на собственото въображение доста работа - което е може би добър начин за активна почивка; списанията също са доста шарени а и текстовете вътре са специфични
може да си прави масаж - или поне да се разтрива - кръвта трябва да се движи; къде ? където може - около врата, рамото, дланта, краката
нещо просто и ефективно е 'каране на колело' от лег
специално за засегнатата ръка тъпо упражнение което се сещам е да разлиства нещо - било то книга (грапаво) или списание (хлъзгаво), вероятно ще си пасне с четенето
може да си прави дихателни упражнения, ако има спортни навици - иначе по-добре не защото използват повечко сърцето, а при неколкодневно лежане то доста се успокоява
да не прекалява със сладките неща
ако може да яде по-малко отколкото е свикнала и по-течно, според мен най-добре е да успее да огладнява поне 1 път дневно, имам предвид не да я подгони навика да яде а да огладнее
друго неимоверно важно - затова и го пиша накрая - е да се любува на ръката си, дали на здравата или засегнатата част (с очи) или на нещо друго (някакво друго осезание, примерно като си движи пръстите, или хлад, или бодежи) - може и да 'обхожда' усещанията, но най-кратко и ясно изказано е: да се любува на ръката си
при всяка възможност
като заключение - оздравяването е естествен процес, случва се независимо дали му се помага със съвременни средства, целта е човека да се занимава с нещо за да не пречи на оздравяването нито с помисли нито с бездействие.
ако искаш завърти нещата тази тема да я отпечатат и да й я занесат, или пък избрани части от нея.
Пост свободен от семантични грешки