Не мисля да повтарям де, но по-добре да не се заричам, че стават...
bikerider написа:@PtD: а защо да трябва?
Alpina написа:но по-добре да не се заричам, че стават...
PtD написа:bikerider написа:@PtD: а защо да трябва?
Ами защото все с нещо трябва да се обясни склонността ни да пре*баваме и осираме нещата
NovemberCharlie написа:По тази причина смятат, че и при мъжете е така, а то не е.
bikerider написа:въпроса ми остава със същата сила - едно "трябва" не мож го обясни с друго
Ми не съм съвсем съгласен. Имах предвид, че (според мен) на мъжът му е заложено в "програмата" да дава възможност на гените си да се размножават. По тази прича и броят на сперматозоидите при мъжа е значително по-голям от този на яйцеклетките при жената. Съответно заплождането на по-голям брой яйцеклетки от различни "донори" дава по-голям шанс на мъжкия индивид да осигури продължение на съществуването на гените си. Все пак трябва да отбележа, че става въпрос за размножаване."Бройкането" от друга страна, макар да има пряка или косвена връзка с гените, е повече начин на мислене и по-скоро е свързано с морала. Същевременно има известен за биологията факт, че колкото по-висше е едно същестно, толкова е по-развит инстинкта му за самосъхрание и слаборазвит инстинктът му за размножаване. В този смисъл моногамията би трябвало да предоставя достатъчно стабилност на два индивида от противоположни полове с цел осигуряване на собственото им съществуване (нещо като симбиоза). Това, разбира се, не ликвидира генетичният им сремеж към размножаване. Но както си спомняме от близкото минало, икономическите фактори, които поставиха населението на страната ни на ръба на съществуването, директно повлияха на броя новородени деца.bikerider написа:NovemberCharlie написа:По тази причина смятат, че и при мъжете е така, а то не е.
отново обобщаваш произволно, базирайки се на хммм... бинарен сексуален идентитет "мачо - мацка"
Alpina написа:Да бях дете и по възраст, не отричам обаче, че по душа съм такъв
Alpina написа:Да бях дете и по възраст, не отричам обаче, че по душа съм такъв :^:
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта