Да помогнем на човека с глас.

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Да помогнем на човека с глас.

Мнениеот nikitoMTB » Съб Авг 23, 2008 11:49 pm

Екопрототипът "Стайлайт" на българина Огнян Божилов е един от тридесетте проекта, които продължават участието си във втория етап на ежегодния Конкурс за дизайн на "Пежо". Френската компания организира за пета поредна година конкурса, в който участват хиляди аматьори от всички страни по света. В тазгодишното издание бяха представени първоначално над 2500 проекта от 95 страни. Темата на конкурса е градският автомобил на мегаполиса на бъдещето.
Предложеният от Огнян Божилов проект "Стайлайт" е на малък 3-местен градски автомобил. Прототипът се задвижван от хибридна система на "Пежо", която се състои от 1,6-литров HDi дизелов двигател и от електромотор. За разлика от повечето малки коли задвижващият блок на "Стайлайт" е позициониран между задните колела. По този начин прототипът на българина получава класическата за спортен автомобил концепция със задно задвижване и централно разположен двигател.
Проектът на Огнян Божилов, както и на останалите 29 допуснати до втория етап автори, може да се види в сайта на "Пежо" на адрес: http://www.peugeot.com. Там може и да се гласува за всичките тридесет проекта през следващите 3 седмици.
Последният етап от конкурса ще стартира на 16 септември. Тогава ще станат ясни десетте концепции, определени от журито, които ще бъдат също обявени в сайта на френската компания.
Победителят в конкурса ще бъде обявен от генералния директор на "Пежо" - Жан-Филип Колен, на 2 октомври на щанда на френската компания на автосалона в Париж.

Ето страницата, където ако искате, можете да гласувате за Peugeot Stylight Ognyan Bozhilov (Bulgaria)!
Ако искате помогнете на момчето :)
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Demo 9 » Нед Авг 24, 2008 12:08 pm

На нашия човек и на хърватина са най-добри.. ако не бях пристрастен щях много да се позамисля за кое да гласувам :beer:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот ko3er » Нед Авг 24, 2008 2:13 pm

Като горд фен на Пежо гласувах за Огнян,защото ще съм много горд като българин,ако в дизайна на любимата ми марка автомобили работи сънародник.Но според мен предложението на хърватина Ivan Kraljević е най-добро,има подчертано спортна визия и най-вече - изпипано е до последния най-малък елемент,както в цялостната визия(отвън),така и в интериора.Моделът е изложен по футуристичен,но реален начин,в няколко различни цвята,от различни ъгли,в различни среди.Според мен той е най-добър !
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот nicky bike » Нед Авг 24, 2008 4:57 pm

Браво на момчето заслужава подкрепа. Макар и морална. :agree: :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Назад към Бла - Бла