Нещо ново (уж)

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Нещо ново (уж)

Мнениеот a2rider » Пон Мар 09, 2009 9:11 pm

Значи,гледам днес този клип и незнам как се казва този спорт.Доста ме зариби и бих желал ако някой знае как се казва да каже.Също така и тези работи на краката им,как им са вика :D
http://vbox7.com/play:1e2778a4 .
Мерси предварително :)
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 09, 2009 9:25 pm

:offtopic: е те тва са новите версии на Marzocchi 66 за 2010, модификация КРАКОМОБИЛ, само дано да нямат проблемите на марката от последно време, че лошо... :rofl: :rofl: :rofl:

онтопик, нз наистина как се казва спорта, нито... хммм, "псевдо-марзочитата", но определено е много интересно занимание тва. :) зарибява страшно много, фен съм да опитам. :bowdown:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот a2rider » Пон Мар 09, 2009 9:29 pm

hitar_potar написа: зарибява страшно много, фен съм да опитам. :bowdown:

Много ме зариби това човек.insane...
Аватар
a2rider

Мнениеот korny » Пон Мар 09, 2009 9:35 pm

:(!: Луди ли сте?!
Не знам какво ви харесва на тоя спорт, но въпросните "шокове" на краката са доразвити протези за хора спортисти с отрязани крака.Главно става дума за инвалиди които се занимават с тичане.
:offtopic: За мен тоя спорт е пълна подигравка :(!: :offtopic:
Fight the war, FUCK the nor
Аватар
korny

Рейтинг: 1166

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 09, 2009 9:44 pm

и защо точно да е подигравка? спорт като спорт, има си движение, има си майсторлък, красиво е, развива цялото тяло според мен. как точно се подиграват на инвалидите? да не би като направи салто 3 пъти, и да ходи да търси някой инмалид да му вика "муахаха, ти тей не можеш." :(!: тва са глупости, някой човек, по-open-minded, е видял протезите за спортисти, освенило го е и е създал нов спорт. честно казано, преди твоето изказване, въобще през главата ми не минаваше дори и мисъл за подигравка с някого, а само колко приятно би било да се практикува. навява ми мисли и за онзи другия спорт, как му беше името, филмите ямакаши и ямакаши 2 са за него, дето се катерят по сгради и скачат. :agree: :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 09, 2009 9:48 pm

Някои хора могат същите неща и без пружини на краката... ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот a2rider » Пон Мар 09, 2009 9:51 pm

SpoileR написа:Някои хора могат същите неща и без пружини на краката... ;)

Да,но няма ли да е по-адреналин да се мяташ на 2-3 метра нагоре.Аз ще се побъркам,незнам за друг.
Аватар
a2rider

Мнениеот VALKS » Пон Мар 09, 2009 10:02 pm

Poweriser :dunno: Пише го в края на клипчето
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот korny » Пон Мар 09, 2009 10:04 pm

hitar_potar написа:и защо точно да е подигравка? спорт като спорт, има си движение, има си майсторлък, красиво е, развива цялото тяло според мен. как точно се подиграват на инвалидите? да не би като направи салто 3 пъти, и да ходи да търси някой инмалид да му вика "муахаха, ти тей не можеш." :(!: тва са глупости, някой човек, по-open-minded, е видял протезите за спортисти, освенило го е и е създал нов спорт. честно казано, преди твоето изказване, въобще през главата ми не минаваше дори и мисъл за подигравка с някого, а само колко приятно би било да се практикува. навява ми мисли и за онзи другия спорт, как му беше името, филмите ямакаши и ямакаши 2 са за него, дето се катерят по сгради и скачат. :agree: :)

А ако видиш някой да се напича с количка по някоя пътека няма ли да ти се стори подигравка. За мен 2те неща са сходни.
тва са глупости, някой човек, по-open-minded, е видял протезите за спортисти, освенило го е и е създал нов спорт.

И на гърба на кой прави спорт (бизнес)? ;)
Аватар
korny

Мнениеот a2rider » Пон Мар 09, 2009 10:22 pm

VALKS написа:Poweriser :dunno: Пише го в края на клипчето

Верно е браат.То взе че излезе като го написах в Гугъл.А мерси за подсказката.
http://www.usclassifieds.us/powerriser_ ... -o210.html
п.п.Че невиждам целувка в емотиконките :D
Аватар
a2rider

Мнениеот bobiracing059 » Пон Мар 09, 2009 10:23 pm

Много искам да видя как някой се пребива с такова устройство на краката.... :dunno: :rofl: :bowdown:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот yavka » Пон Мар 09, 2009 10:23 pm

Имаше един случай, в който вовек инвалид искаше да се състезава с подобни протези на олимпиада при нормалните хора, но не го допуснаха, защото не бил равноспособен и се състезаваше на параолимпийските игри.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот dido_nitrous » Вто Мар 10, 2009 12:24 pm

VALKS написа:Poweriser :dunno: Пише го в края на клипчето

И в началото...
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот CrZ » Вто Мар 10, 2009 12:47 pm

В БАС преди време седеше един чифт от това чудо. Пробвах го и не успях да добия увереност, че да започна да подскачам като кенгуру.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот sherpite » Вто Мар 10, 2009 1:02 pm

Аз съм тествал Poweriser и е много якоо. Има ги тук в Бг и са около 500лв за комплекта. Не е евтино, ама е много приятно, след като свикнеш де :D

CrZ дам един мой френд ги внесе ама харчат ли се :dunno:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот axelmax » Вто Мар 10, 2009 2:11 pm

Супер е! :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Re: Нещо ново (уж)

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Вто Мар 10, 2009 2:18 pm

Искам да вида, някой с тези пружини. ;)
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Мнениеот hitar_potar » Вто Мар 10, 2009 2:31 pm

korny написа:
hitar_potar написа:и защо точно да е подигравка? спорт като спорт, има си движение, има си майсторлък, красиво е, развива цялото тяло според мен. как точно се подиграват на инвалидите? да не би като направи салто 3 пъти, и да ходи да търси някой инмалид да му вика "муахаха, ти тей не можеш." :(!: тва са глупости, някой човек, по-open-minded, е видял протезите за спортисти, освенило го е и е създал нов спорт. честно казано, преди твоето изказване, въобще през главата ми не минаваше дори и мисъл за подигравка с някого, а само колко приятно би било да се практикува. навява ми мисли и за онзи другия спорт, как му беше името, филмите ямакаши и ямакаши 2 са за него, дето се катерят по сгради и скачат. :agree: :)

А ако видиш някой да се напича с количка по някоя пътека няма ли да ти се стори подигравка. За мен 2те неща са сходни.
тва са глупости, някой човек, по-open-minded, е видял протезите за спортисти, освенило го е и е създал нов спорт.

И на гърба на кой прави спорт (бизнес)? ;)

първо, кво значи да се напича с количка по някоя пътека? ако е да се пусне някой с количка по пътека, не виждам сходство. а защо да прави бизнес на нечий гръб? продължавам да НЕ виждам тази толкова жестока подигравка. така като гледам останалите мнения по темата, и останалите съфорумци нещо не я виждат. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот korny » Вто Мар 10, 2009 5:25 pm

Спортът може да е готин, даже има огромен "+", защото до някаква степен приобщава повече хората с увреждания към останалите за което правя евалата, но представи си колко хора със следните увреждания могат да си позволят такива шини и колко други си ги взимат за да си правят кефа ;)
Не пиша тук, за да се заяждам с някой или да правя СПАМ, просто това ме дразни, че това вече се гледа като спорт ,а не като алтернатива за помощ на всички хора които са с ампутирани крайници.
Мен лично от следните снимки ми става много мъка:
Изображение
Изображение
И после да видя това нещо:
Изображение
;)
Аватар
korny

Мнениеот Cu0 » Вто Мар 10, 2009 5:51 pm

незнам защо намесвате протезите за инвалиди в тази тема, разбработката на този уред е със съвсем друга цел -> фън.

Имам приятел в чужбина, който още преди няколко години си беше взел такива джъмпъри (така им викахме) и ходехме в Борисовата градина докато си беше в БГ. Изглежда трудно, но лесно се свиква, е чак до скоковете от клипа не стигнахме. Пада се лесно в началото, падането при ходене с тях е като при нормално тичане, смятайте ако се затичате и паднете :) но е голяма забава!
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот hitar_potar » Вто Мар 10, 2009 6:15 pm

korny написа:Спортът може да е готин, даже има огромен "+", защото до някаква степен...
http://media.lvrj.com/images/2705383.jpg
http://graphics8.nytimes.com/images/200 ... .1.600.jpg
И после да видя това нещо:
http://technabob.com/blog/wp-content/up ... izer_1.jpg
;)

не ме разбирай погрешно, на мен също ми става доста кофти от подобни снимки, яд ме е на света, че подобно нещо се е случило на някого, бил той спортист или не. доколкото виждам обаче, протезите са малко по-различни от пауърайзъра, направени са специално за спортисти - може и да изям минус за мнението си, но един спортист предполагам ще има възможност да закупи специалните протези за бягане от снимките. в същото време не мисля, че въпросната протеза може да бъде използвана в нормални градски условия за обикновено ходене, примерно на работа, до супермаркета, затова и ги има тези, наподобяващи на външен вид човешки крак. пак казвам, не ме разбирайте погрешно - трудно ми е да пиша тези редове, защото познавам много добър човек, който има сериозен проблем с крака си, и, независимо че не се е стигнало до нуждата от протеза, не може да го използва пълноценно. :bawling:

ЕДИТ: PtD :agree: прав си. :beer:
Последна промяна hitar_potar на Вто Мар 10, 2009 6:41 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
hitar_potar

Мнениеот PtD » Вто Мар 10, 2009 6:35 pm

А да сте се замисляли, че увеличеното производство на тези уреди ще допринесе за:

а) тяхното усъвършенстване
б) намаляване на единичната им цена

като и двете ще са от пряка полза за инвалидите?

Не? Така си и помислих.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Мар 10, 2009 7:26 pm

PtD написа:А да сте се замисляли, че увеличеното производство на тези уреди ще допринесе за:

а) тяхното усъвършенстване
б) намаляване на единичната им цена

като и двете ще са от пряка полза за инвалидите?

Не? Така си и помислих.

Точно затова си помислих. И не си само полмислих, ами знам, че това е идеята по принцип.

По време на панаира във Франкфурт преди 2 години даваха безплатно да си търчиш с тия скакала колкото си искаш, стига после да ги купиш. А и да не ги купиш, пак можеше да си потърчиш наоколо и ако искаш да платиш нещо.

Обяснението за "безплатната дегустация" беше точно тази - благотворителност! Парите отиват частично за разработка на протези.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот korny » Вто Мар 10, 2009 8:26 pm

Ако наистина тези "скакала" са направени с цел част от приходите от продажбите да отиват за благотворителност съм абсолютно съгласен и изцяло подкрепям идеята.Аз малко наизуст тръгнах да говоря но ако did е прав, то грешката е изцяло моя и си връщам думите назад. :agree:
Аватар
korny

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 10, 2009 9:35 pm

С това нещо ще има ткива зверски пребивания. Все едно на трамплин, но като паднеш... долу не е меко.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Назад към Бла - Бла