Чудя се много ли е?(за хора от Пловдив)

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Чудя се много ли е?(за хора от Пловдив)

Мнениеот kaloferov » Пон Юли 13, 2009 5:46 pm

Живея в Първенец,а бачкам близо до военна болница!Километрите са 12 в едната посока!КАрам средно по-15 км ама все по-пътечки с почивки и ми е интересно дали ще мога да си ходя на работа с колелото!От ПЪрвенец към Пловдив знам че е лек наклон ама по-обратният път как е?Никога не съм минавал този маршрут и ми е интересно хора които минават по -него да споделят за колко време се изминава и дали човек се уморява много(По ми е важно времето за да знам ако се реше кога да тръгна за работа)
Знам че темата е тъпа,ама ме интересува :wavey: :wavey:
kaloferov

Рейтинг: 1200

Re: Чудя се много ли е?(за хора от Пловдив)

Мнениеот outfaced » Пон Юли 13, 2009 6:50 pm

то че ще можеш, ще можеш ... ама до колко ще ти е приятно :dontknow:
моята работа е на 8км от нас, но аз по тия пътища не бих карал ... особенно сутрин и вечер в час пик.
Пътеките са си пътеки ...

иначе ако ти е мерак смятай го 1 час по рано за първия път, ще стигнеш и с почивките

Има вариант до кукленско шосе по черен път между овошките, после по кукленско до военна болница. По кукленско поне има и място има и тротоар. Но пък са 19км. (12 по черно и по междуселския асфалт)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пон Юли 13, 2009 7:49 pm

Преди време след работа си направих разходка Тракия-Гребната-Първенец-Марково-Кичука(бира)-Тракия, без да ми е чак такъв зор. Така че едва ли ще те изпоти чак толкоз. Но без да пробваш едва ли ще можеш да прецениш дали ти е много и както каза колегата - дали ще е приятно.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Пон Юли 13, 2009 8:39 pm

Така поставен, въпросът няма отговор.

Какво ти е колелото? Колко тежи? От колко време караш?

За средно подготвен карач с леко колело, подходящо за градско каране, ежедневната разходка от Първенец до Пловдив и обратно не е никакъв проблем и отнема около 30-40 минути, ако не искаш да се изпотяваш.

Съществен наклон до Първенец няма. Единственият проблем са борсаджиите, които си карат все едно са на село и минават на една педя от кормилото ти.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kaloferov » Вто Юли 14, 2009 5:49 am

Колелото е шибинг-спринт коугар!Ама си чекна баирите с него!Така или иначе след малко ще се пробвам и се надявам да не пристигна на работата потен като прасе :lol2:
kaloferov

Мнениеот kaloferov » Вто Юли 14, 2009 8:12 am

ейййй,то не било страшно-поне надолу!довечера ще видим как ще се представя в обратен ред.Иначе маршрута го минах за 25 мин.без да си давам зор,и тъй като имах много време(предвидливо бях тръгнал по-рано)си направих и малка разходка из малките улички!С една дума готинко ми беше,хем се и раздвижих!Довечера ще пиша как е нагоре :rofl:
kaloferov

Мнениеот t.kyosev » Вто Юли 14, 2009 10:06 am

За отсечката Пловдив-Първенец не може да се говори особено за нагоре и надолу. Има лек наклон но е пренебрежим и не там е проблема. Лично на мен частта с карането до Първенец ми е най-неприятна поради трафика по пътя и скуката по пътя между лозята към Прослав примерно. Ако тези два фактора не ти пречат не мисля, че ще имаш проблеми с придвижването. И както каза did внимавай много около борсата.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот kaloferov » Сря Юли 15, 2009 5:34 pm

Много тежко в тоя трафик!Баси,и аз съм карам кола ама винаги заобикалям достатъчно колоездачите.Ама тея масово искат да ме убият!Вчера даже на прибиране един "човечец' за малко да ме згази на пътя след Коматево и то с камион-мина на 1 педя разтояние от мен поне с 80 км.и от самата въздушна струя щеше да ме вкара под задните си гуми-КРЕТЕН!Днес пак съм си с велосипеда,ама утре ще си запаля колата или мотора,че ми се живее!Иначе като изключим по-горе написаното за мен си е удоволствие да си пътувам така до бачкане!
kaloferov

Назад към Бла - Бла