интересно ....

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

интересно ....

Мнениеот gengaro » Чет Яну 14, 2010 8:19 pm

Хакери плащат €25000 за стара Nokia 1100
Киберпрестъпници започнаха истински лов на старите евтини телефони Nokia 1100 от 2003 г, съобщи IDG.BG.

Според различни източници, цената на тези апарати, която по принцип не надвишава 100 евро, сега достига няколко стотин и даже хиляди евро. Така например, наскоро беше засечена продажба на Nokia 1100 на баснословната цена от 25 000 евро!

Този интерес към иначе безинтересните телефони е предизвикан от особеностите на техния софтуер. Експерти по въпросите на безопасността обясняват, че Nokia 1100 вероятно могат да бъдат препрограмирани за чужд номер и след това да се използват за прихващане на еднократния код на банковата транзакция mTAN (mobile Transaction Authentication Number).

В някои европейски страни банките изпращат на собственика на сметката такъв код с помощта на SMS, който след това се попълва в уеб форма за потвърждаване на операцията. Ако имат под ръка последователността на mTAN, хакерите теоретично биха могли първи да осъществят транзакцията и да опразнят сметката на потребителя.

Nokia е пуснала на пазара повече от 200 милиона телефона от серията 1100, но интерес за хакерите представляват само апаратите, произведени в завода в град Бохум, Германия.

Техническите детайли за процедурата по препрограмиране на Nokia 1100 все още не са съвсем ясни. Специалистите ще разберат системата едва след като получат екземпляр на Nokia 1100 от завода в Бохум за подробен анализ.

Доста интересно дали е истина,че могат да хакнат банкомата така ??
Аз мисля,че е невъзможно да се случи но от друга гледна точка щом има хора който дават толкова пари има някфа далавера!!
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Re: интересно ....

Мнениеот Alpina » Чет Яну 14, 2010 8:27 pm

Ключ, или по-дебре "del"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот gengaro » Чет Яну 14, 2010 9:09 pm

еми аз бих искал да чуя мнението да повече хора по въпроса рова се пак е Бла - Бла :D
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Мнениеот Alpina » Чет Яну 14, 2010 9:13 pm

Мнения вече има - намери си ги :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Назад към Бла - Бла