Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот stroker » Сря Апр 30, 2008 6:38 am

@bikerider Пределно ясно ми е било винаги че витоша няма д аостане с паничката на заека и романския който е на около 50години сигурно,но все пак се надявах когато планината се разоре да се помисли малко за нейното използване и през лятото!Иначе не ме учудва толкова цените които ще сложат на съораженията ,учудваме това че преди да са направили кааквото и да е било слагат ебаси цената на неква кабинка строена по времето на баба ми и дядо ми!
@alpina Ти коя позиция заемаш :D ? :rofl: :rofl: :rofl: Сега сериозно - знам че всичко е обречено,както е обречено селяците в софия и навсякаде в страната да си хвърлят боклуците на улицата и да живеем в сметища така е обречено и положението с Витоша.Никава позиция лесна или трудна не заемам просто малко да полебим и напоим идиотите от витша ски ад :D :D :D Ти кажи каквае твоита позиция (трудната) а не говори само с недомлъвки :) :agree:
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Alpina » Сря Апр 30, 2008 8:40 am

Да съм казал, че заемам позиция?

Аз плащах по 9.5лв за лифта преди 3 години. 6 за колелото + 3.5 за мен, като ми се струва съвзем разумно при положение, че една кабинка може да носи 4 човека или 12лв на курс (двупосочния беше 3лв), аз заемайки я цялата сам, да мина само с 10.

След няколко месеца минах на драгалевския, поради финансови причини и поради факта, че лятото не ми е проблем да съм на открития.

Положението е следното:

Кабинките не са пригодени за колела и докато това не стане - ще се съобразяваме с факта, че не може да очакваме да се качваме за 6лв общо.

Единственото за което може да вземем да се пребориме и да протестираме е, че ако се съберат 2-ма човека, то да им взимат по 6лв за пътник+колело или пак курса на кабинката да е 12лв ;)
Ако си гъзара да се возиш сам - плащаш си за I-ва класа.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Апр 30, 2008 9:23 am

PtD написа:Пренебрегването на дадени групи потенциални клиенти в дългосрочен план не води до нищо хубаво.

Освен ако не си монополист и не си пазиш монопола.

PtD написа:Нищо, нищо, ще се обърне палачинката, няма да подмине. :idea:

A, това е сигурно. Пък и не съм убеден, че Цеко Минев има за цел да развива каквото и да е.

PtD написа:Бай Цеко ще докара олимпиада като цъфнат... куфарчетата :D

Че то това е ясно априори.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Апр 30, 2008 12:15 pm

Alpina написа:Кабинките не са пригодени за колела и докато това не стане - ще се съобразяваме с факта, че не може да очакваме да се качваме за 6лв общо.

Единственото за което може да вземем да се пребориме и да протестираме е, че ако се съберат 2-ма човека, то да им взимат по 6лв за пътник+колело или пак курса на кабинката да е 12лв ;)

Нали се сещаш, че това не е никакъв аргумент? Колко кабинки се качват с по 6 човека вътре? И колко - съвсем празни или с по 1-2 души? Пък и човек + колело тежи горе-долу колкото един човек, а това също не е никак маловажно...

@bikerider монополист или не, отзад идат гладните конкуренти, скърцайки със зъби, а в очите им - алчни пламъци :deal:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Апр 30, 2008 12:55 pm

PtD написа:[Пък и човек + колело тежи горе-долу колкото един човек, а това също не е никак маловажно...

Не става въпрос колко тежат, а че заемат колкото за 2.
А ако има един + колео - не вярвам, че някой турист би се возил в него.

Както и да е - колкото и да си смятаме и предполагаме - друг взима решението.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Апр 30, 2008 5:38 pm

@PtD: Според теб каква е възвращаемостта от инвестиция в строеж на модерен лифт на Витоша/София/България? :popcorn:

И на децата е ясно, че се гонят лесни пари и ще се направят по един или друг начин. Не виждам кой и с какво ще прави конкуренция. Знаеш до какво води безцелната приватизация за наши хора.
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Сря Апр 30, 2008 6:12 pm

Перат се пари по-скоро.

@did :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Сря Апр 30, 2008 6:18 pm

Доколкото съм чувал, лифтовете навсякъде са на загуба. Затова се комбинират комплексно с курорта. Ако някой си мисли, че може да изкара печалба точно в България - ами честито, дал е едни пари на вятъра. Защото цената, която хората биха платили, за да се качат с лифта, не е безкрайна, а е обвързана с доходите на населението. А както знаем, тук те не са никак високи.

А конкуренция ще се появи, ама не с лифт, ами с алтернативни видове транспорт до съответните места. Ти не бери грижа, щом се появи нишата, незабавно някой ще я запълни.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Re: Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Мнениеот shams » Пет Фев 12, 2010 8:16 pm

http://test.obichamvitosha.com/project.php

"За по-голям комфорт на посетителите през различните сезони седалковият лифт от Драгалевци ще бъде заменен с кабинков лифт с капацитет 3000 души на час, 10 пъти по-голям от капацитета на сега съществуващите седалки. Целта е да се намали до минимум придвижването с автомобили към различните участъци на зона Алеко."
Deceive the heavens to cross the ocean.
Аватар
shams

Рейтинг: 1212

Re: Каква ще бъде следващата простотия на витоша ски ад?

Мнениеот bikerider » Пет Фев 12, 2010 8:33 pm

@PtD, stroker:

PtD написа:В Леоганг лифтът (кабинка) струваше 23 евро НА ДЕН. Беше пригоден за превоз на колела. Имаше DH, FR, 4x, NS трасенцa за чудо и приказ.

Въз основа на какво си въобгъзяват, че могат да измъкнат по 12 кинта на качване с лифт, който е ако не в окаяно, то поне не е в цветущо състояние, на всичкото отгоре непригоден за байкове - не мога да проумея :popcorn:

Mежду другото, на Драгалевци 12лв струва и полудневната карта (дай ся refresh на сравнението с Леоганг и да пробваме пак), а не само единичното качване. На този фон тезата, че не е помислено за спускачите и/или, че Цеко Минев е безмозъчна мутра, е меко казано несъстоятелна. На фона на Леоганг офертата за дърт, скапан, друсащ лифт-фризер (непригоден за колела), без трасета и маркировка и то сред туристи(подвижни, недетерминистични полуинтелигентни препятствия!!! :emlaugh:) си е жива далавера. И това е без да включваме разходите за път в сметките за Леоганг! :popcorn:

@Edit:
Не съм бил в Словения, та някой ако може да сподели цените в Марибор или подобни места наблизо ще бъда благодарен.
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Бла - Бла