Какво е "СПАМ"?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Какво е "СПАМ"?

Мнениеот biker_bg » Вто Фев 01, 2011 2:12 pm

СПАМ - Това понятие дефинира разпространението на всякакъв вид нежелана информация.
В началото спамът тръгва като засипване на потребителски имейли с открито безсмислени съобщения, малки реклами и т.н. В последствие същото явление започва да се наблюдава и по останалите системи за комуникация м/у потребители... mIRC, ICQ, Форуми и др.

Как да разпознаем СПАМЪТ във Форума?
Като такъв се окачествяват всички съобщения, теми или ЛС които:
~нямат конкретна идея
~извън конкретната тема са (offtopics)
~разпространяват се масово и системно (flood) и др.

Няколко примера:

ОFFTOPIC - Това са всички постове, които се публикуват в дадена тема и нямат отношение към нея.
Пример: В тема за настройване на велосипеда се появява пост с въпрос "какъв размер каска да си закупя" = offtopic (СПАМ)

FLOOD - Това е определение за масовото разпространение на топици с идентично съдържание или заливането на форуми/теми с неадекватни информации.
Примери:
Постове със стотици емотинки, системно задаване на неадекватни въпроси от сорта "защо рейтинга ми е толкова малък?", разпространяване "Писмото на късмета" или просто въвеждането на един и същи пост много последователни пъти. Флудът също е вид СПАМ.

Как мога да съм сигурен, че не СПАМЯ?

В повечето случаи спамът се публикува неволно от потребителите поради непознаването на FAQ и на Правилата за ползване на сайта (ако не сте ги чели - прочетете ги, ако сте - припомнете си ги).
Преди да пишете каквото и да е, първо проверете с търсачката дали въпросът не е вече дискутиран, внимателно се запознайте с останалите постове преди вас и със заглавния пост на съответната тема или прочетете правилата за постване в съответният форумен раздел. Така ще избегнете неволен СПАМ.Като такъв се смятат също, множеството цитати, изказвания от рода "КОФА", поставянето на емотиконка катинарче от потребители с неконтролни функции в сайта както и безразсъдното цитиране на подобни реплики и емотиконки.За спамене се приемат всички неаргументирани постове представляващи само емотиконка, фрази "Аха", "даммм" и т.н. Ако няма какво съществено да добавите към дадена тема или коментар, по-добре се въздържайте от публикуване.

п.п Мисля ,че темата ще бъде полезна за новобранците в този форум. :beer:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Re: Какво е "СПАМ"?

Мнениеот Antares » Вто Фев 01, 2011 3:41 pm

Що е то "gtfo"?

//insert wall of text here//
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Вто Фев 01, 2011 4:26 pm

ROFL xD! GTFO FTW :lol:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот biker_bg » Вто Фев 01, 2011 5:26 pm

ОFFTOPIC - Това са всички постове, които се публикуват в дадена тема и нямат отношение към нея.
Аватар
biker_bg

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2011 6:06 pm

Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот biker_bg » Вто Фев 01, 2011 6:20 pm

Трийте темата,явно няма да е толкова полезна колкото си мислех. :wavey:
Аватар
biker_bg

Мнениеот azze » Вто Фев 01, 2011 7:33 pm

Аха.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Antares » Вто Фев 01, 2011 9:20 pm

Е к'во да й е полезното? Ше ни учиш как да добиваме топла вода? Не мога да говоря от името на останалите, ама при мен тече в банята, като врътнеш едно кранче.

Освен т'ва - да пуснеш тема, съдържаща дефиницията за спам и подробно обяснение за него... във секция, предназначена за спам... не знам. Чеша си глъвътъ и не вдЕвам...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот biker_bg » Вто Фев 01, 2011 9:34 pm

Знам глупаво е...просто не се усетих. :smash:
Аватар
biker_bg

Назад към Бла - Бла