ФЛАТУЛЕНЦИЯ

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

ФЛАТУЛЕНЦИЯ

Мнениеот kvelikov » Пон Юли 04, 2011 3:32 pm

Изображение

Флатуленция (от латински flatus, вятър) в буквален превод означава пръдливост, пърдене.
Често този неприятен на пръв поглед феномен е запращан от хората в задния двор на социума ни,
но малцина са тези, които знаят, че липсата на флатуленция е еквивалент на смърт.
В хирургията, когато коремът на пациента е "тих", се прибягва към спешна оперативна намеса.

Метафората, която търся с пускането на тази тема е ясна - нека който иска да каже нещо на пръв поглед
неприемливо и дори гнусно, НО ВАЖНО за МТБ-идеята, събрала ни тук, да има възможност да го направи.

Със сигурност ще има много спорове и набити "минуси" кое е важно и кое не, но за добро или лошо, това е част от филма.
Умолявам модераторите да трият всеки опит за конфронтация, обиди и нападки, граничещи не с флатуленция, а с откровено насиране.
На всеки културен човек е ясно, че когато "пръдне", е добре и да "проветри", т.е. когато каже "гнусотията",
да се обоснове защо мисли така и да даде рецепта за лечение.

За да дам личен пример, ще "пръдна" първи.
Много неприятно впечатление ми направи темата около отпадъците по трасето на Обиколката.
Това се дискутира всяка година и на повечето състезания из страната.
Всичко опира до личната култура и хигиена на участниците.
Организаторите не могат да превъзпитат няколко стотин души как да се държат в планината.
Могат единствено да наказват (за съжаление трудно доказуемо) и да почистят. Това и ще се случи.
Познавам Ани (магазин АЛПИ) и мога да ви уверя, че е прекрасен човек, който милее за природата
повече от всички нас, взети заедно.
Изводите, които би трябвало да си направят цапащите (не само на Обиколката, а и навсякъде, където
карат) са ясни. Ако ли не, толкова по-зле за тях. И аз съм бил в позицията на неволен замърсител и
честно казано, беше ми много тъпо. Много. Оттогава не ми се е случвало и няма да се случи.

Проветрих.
Или поне опитах...

П.П.
Пуснах темата в Бла-Бла (а не в Обща) не защото я намирам за "неглижарска", а защото много хора се
притесняват да пишат само поради факта, че няколко човека обожават да набиват "минуси"...
С и БЕЗ повод. Най-често БЕЗ.
Пишете, пардон - пърдете смело, помнете, че сайта е за планинско колоездене и не забравяйте да проветрите!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Re: ФЛАТУЛЕНЦИЯ

Мнениеот did » Пон Юли 04, 2011 4:10 pm

kvelikov написа:Умолявам модераторите да трият всеки опит за конфронтация, обиди и нападки, граничещи не с флатуленция, а с откровено насиране.
...

За да дам личен пример, ще "пръдна" първи.
...

Краси, богат ще станеш и имане ще натрупаш, да знаеш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: ФЛАТУЛЕНЦИЯ

Мнениеот Harka » Пон Юли 04, 2011 5:05 pm

Веднага проветрявам като заключа темата. Ако някой има какво да каже по темата с боклуците - има си съответното място в Общ форум. Ако се притеснява да не му падне рейтинга - това си е негов проблем. Но такива разни "пръдливи" метафори в Бла Бла - моля, моля.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Назад към Бла - Бла