Добрите стари километражи

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Добрите стари километражи

Мнениеот TiratroN » Нед Апр 29, 2012 3:10 am

Здравейте.
Първо си мислех темата да е в друг раздел ,но като го погледнах отстрани и видях че ще е само празно дърдорене си казах че точно тук и е мястото.
Общо взето тия дни съм решил да си купувам километраж за велосипеда , че моят ми го откраднаха навремето.
И като гледам едни цени са се навъртяли - 40,50,100 лв. а функциите всичките едни такива никакви.
А моят километраж беше на цена 25 лв. По същото време имаше и по-скъпи от него , които ПАК нямаха такива функции каквито имаше той. Странна работа...
Преди малко дирих в интернет да зърна някоя снимка ,че със снимки по-лесно се асимилира, ама нали стар модел и засега не го откривам.
А какво всъщност можеше тоя километраж:
-скоростомер
-максимална скорост
-средна скорост
-дистанция
-обороти
-калории
-час
-хронометър
-общо изминати километри

с два бутона,влагоустойчив
при движение изобразява скоростта , а отдолу се редуват останалите показатели.
позволява смяна на батерия без загуба на данни

Не мога да разбера какво толкова трудно има да се сложи оборотомер на един километраж- та нали и без друго си брои оборотите.
А сегашните ги гледам за цяла камара пари и пак няма ни оборотомер ни калории (честно казано не съм вярвал тия калории да отразяват нещо, но е факт че ги имаше)

Ако някой има предложение за качествен и не по-скъп от 50 лв. вело компютър (тоест километраж) може да сподели.

Сега намерих снимка.Модела е AS 11
http://www.lmbike.com.br/images/produtos/1432.jpg
http://www.lemaodabike.com.br/popup/pop ... roduto=308
TiratroN

Рейтинг: 1225

Re: Добрите стари километражи

Мнениеот todor_todorov » Нед Апр 29, 2012 8:07 am

Разходи се до кауфланд или лидъл, там за 10-15лв ще си намериш с такива функции.
Ако няма в момента изчакай малко, да ги пуснат. :beer:
Обичаш ли гората, боклука в торбата!
Аватар
todor_todorov

Рейтинг: 1610

Мнениеот rodopi_biker » Съб Май 05, 2012 6:20 pm

Има и такива по 10-20 лева в магазините за велосипеди и по някой други магазини /например Руския пазар, ако си от Пловдив/. Според мен не си заслужава да си взимаш нещо много скъпо, защото върши същата работа като евтиното и има същия риск да се счупи особенно ако караш по-екстремно. Моят струваше 10 лв и работи вече 4 години без проблемно, само с една смяна на батерията.
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот blizzard » Нед Май 06, 2012 1:16 pm

TiratroN написа:Не мога да разбера какво толкова трудно има да се сложи оборотомер на един километраж- та нали и без друго си брои оборотите.
А сегашните ги гледам за цяла камара пари и пак няма ни оборотомер ни калории (честно казано не съм вярвал тия калории да отразяват нещо, но е факт че ги имаше)

Наче.. оборотомер в тоя смисъл, който ти влагаш и в който го е имало в старото ти калкулаторче е абсолютна безсмислица, която само ше ти носи едно допълнително натискане на копчето. Има смисъл 'оборотомер' да мери оборотите, с които въртиш педалите (т.нар. каданс). Но сам се сещаш, че за целта се иска допълнителен датчик, щото няма функция обороти на колелото -> обороти на педалите. Калориите отново се досещаш, че за да се мерят, трябва да има още доста информация - най-вече пулс и някакви данни за телесата ти, така само от оборотите, с които се върти предното ти колело.. просто няма как да ти се даде някаква дори малко смислена информация.
Изводът: калкулаторчето, в което си бил толкова влюбен, е продукт на труда на някое малко китайче, което е наблъскало абсолютно безсмислени и произволни функции, с цел да плени сърцето ти. :)
Веднъж си бях взел едно подобно, т.е. пак китайче, само че нямаше толкова много функции.. ами мерси, едно невнимателно обръщане на кормилото и бам, скъсан кабел. Преди години вече ми подариха едно cateye-че - нормалните функции за машинка с датчик само на колелото (скорост - моментна, максимална; разстояние за деня/общо, час, време каране за деня - всичко това за 2 размера колела), дебел кабел, който няма как да скъсаш по невнимание, супер големи цифри, които можеш да разчетеш от раз без да се зазяпваш и да се пребиеш докато навърташ по някоя пътека, само един голям и удобен бутон.
Та мисълта ми е, че най-добре е да си вземеш нещо качествено за тея пари, вместо да се хвърляш в китайчета с функции които не ти казват нищо. :)
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот TiratroN » Нед Май 06, 2012 8:54 pm

blizzard написа:Наче.. оборотомер в тоя смисъл, който ти влагаш и в който го е имало в старото ти калкулаторче е абсолютна безсмислица, която само ше ти носи едно допълнително натискане на копчето. Има смисъл 'оборотомер' да мери оборотите, с които въртиш педалите (т.нар. каданс). Но сам се сещаш, че за целта се иска допълнителен датчик, щото няма функция обороти на колелото -> обороти на педалите. Калориите отново се досещаш, че за да се мерят, трябва да има още доста информация - най-вече пулс и някакви данни за телесата ти, така само от оборотите, с които се върти предното ти колело.. просто няма как да ти се даде някаква дори малко смислена информация.
.....
:)

Напълно си прав. Калории е невъзможно да бъдат отчетени само от обороти на една гума- ами ако е надолнище? Пак ли гори калории ? :)
А за оборотите тогава не съм и знаел че се мерят на педалите. Мислех си че е сложено за да знам с какви обороти се върти гумата. Ей тъй от информативна гледна точка :)
А пък че било китайски ... много знам аз- купил съм първото дето ми е попаднало.
После брат ми си купи някакъв километраж че и по-скъп , пък нямаше половината функции от моя. Та затова съм го запомнил като успешен модел.Макар че сегашните вече тотално издивяват- пулсове, каданси, два велосипеда, връзка с компютър. И всичко това за не повече от 60 лв.

След доста преглеждания се спрях на модел на Сигма който освен всичко което ми трябва, мери и температура а и има подсветка на екрана. За скромните 55 лв. Жичен е. Моделът е 1609.
TiratroN

Рейтинг: 1225

Назад към Бла - Бла