[quote="mih"]
[quote="MaRtiAg0"]
...колкото и смешно да прозвучи за някои аз искам да отида в чужбина да се изуча и да се върна да покажа какво съм научил...

[/quote]
не е смешно, а похвално
(е, стига да се върнеш, но ако заминеш за Франция ще го направиш даже преждевременно

)
сам по себе си френският (в сравнение с другите масови езици) си е минавка - това е факт. но ако го подкрепиш с друг език или специалност вече пО става.
туризмът в Швейцария е и според мен по-добро предложение, отколкото разните му Сорбони и т.н.
засега толкоз от мен, че нямам време
[/quote]
И какви са ти доказателствата за това твърдение?С какво френския е по "минавка" от руския,немския,италианския?Може би разполагаш с данни от световно проучване относно популярността на езиците?Дай да видим,ако не значи говориш наизуст.И не разбирам как така някои с лека ръка казват:"Отивай в Швейцария,заеби Франция,там е лошо да се учи" ??!! Толкова богат опит ли имате,да не би да сте завършили по едно висше и в двете страни?Или пък имате доказателства от проучване върху висшето образование във Франция и Швейцария?Броя на излезлите специалисти?Критерии на фирми и работодатели относно мястото на завършеното учебно заведение?Процентна извадка за професионалната реализация на висшистите в двете страни?Стандарт на живот?Все въпроси,които изискват МНОГО ДОБРО познаване на нещата.Всичко останало са празни приказки и недоказуеми неща.