Enseignement superieur

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Enseignement superieur

Мнениеот MaRtiAg0 » Чет Юни 08, 2006 11:17 pm

Скъпи съфорумници...Завършвам 10-ти клас.Стегнал съм се с ученето,защото имам амбицията да уча във Франция,ако не с $$,то поне с успех да пробвам.
От 2 години покрай брат ми се интересувам от висшо образование и специалности.Преди няколко дена в час по френски дойдоха момче и момиче завършили гимназията,които учат във Франция.Интересен живот са водили там и успешно са завършили(е верно не е от най-елитните университети).Най-силно ме влекат финансите и туризма...Смятам,че по-удачно е да следвам финанси и от тук произлиза същинският въпрос,а именно къде мога да уча финанси във Франция?Моля не бъдете много критични към скромната ми личност..Знам че има френскоговорящи сред членовете(не онези):D...та се сетих, че може да са запознати...Google малко ме обърква и не мога да се справя с търсенето на френски.Merci предварително:beer:
MaRtiAg0

Рейтинг: 1200

Мнениеот afterburner » Чет Юни 08, 2006 11:59 pm

Защо не попиташ преподавателите си по френски език?
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот MaRtiAg0 » Пет Юни 09, 2006 12:14 am

Именно те ме посъветваха да търся в интернет и да питам ората.. :)
MaRtiAg0

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 09, 2006 12:19 am

Абе ти звучиш като умно момче... ама с тоя френски... след като така или иначе си се минал... по-хубаво иди да учиш туризъм в Швейцария... или финанси в Белгия...

Франция... пфу!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Teodor40 » Пет Юни 09, 2006 4:23 am

:offtopic:
По новините французите ги искараха най-слеби в Европа или бяха на челно място по малко консумирани калории.Нещо такова :lol2:
Пич, вярно не съм чувал хубави неща за там от приятели.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот MaRtiAg0 » Пет Юни 09, 2006 8:35 am

Преди време ме бяха съветвали да ходя да уча въпросния "туризъм в швейцария".Поразпитах малко приятели на майка ми и други "големи хора" и чесно казано доста го оплюха.Преди да вляза във френската бях склонен и немски да запиша(бала ми стигаше за навсякъде),ама така се получи просто.Незнам дали съм се минал с езика и със страната,но смятам да опитам!Мерси все пак. :beer:
MaRtiAg0

Мнениеот nikitzo » Пет Юни 09, 2006 9:00 am

А защо трябва за се ходи да се учи в чужбина?

Стой си в България млади момко!

В чужбина си оставаш чужденец и това си е точка по въпроса.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот MaRtiAg0 » Пет Юни 09, 2006 9:09 am

Така е.Прав си,но колкото и смешно да прозвучи за някои аз искам да отида в чужбина да се изуча и да се върна да покажа какво съм научил,пък току виж сме настигнали Франция.:DНикой не е казал,че 100% ще уча там
MaRtiAg0

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 09, 2006 9:09 am

[quote="MaRtiAg0"]

Преди време ме бяха съветвали да ходя да уча въпросния "туризъм в швейцария".Поразпитах малко приятели на майка ми и други "големи хора" и чесно казано доста го оплюха...
[/quote]

Хм, определено не съм специалист в тази област, но съм чувал, че най-престижните хотелиерски школи и места за изучаване на туристически мениджмънт са именно там. Освен тва Швейцария е от малкото цивилизовани страни, в които френския (все още) върши някаква работа...

[quote]
Преди да вляза във френската бях склонен и немски да запиша (бала ми стигаше за навсякъде),ама така се получи просто. Незнам дали съм се минал с езика и със страната...
[/quote]

Абе аз знам :D, ама тва вече няма значение за теб - важното е да се върви напред. Дерзай! :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот afterburner » Пет Юни 09, 2006 9:57 am

[quote="MaRtiAg0"]

[/quote]

Странно, тази година завърших софийската ФЕГ и за тези, които бяха решили да кандидатстват във Франция, имаше доста представяния на френски уни-та, специалности и т.н. Явно при вас не е толкова отвърдена практика това кандидатстване.

... но TOYAGA е прав (както почти винаги ;) ), недей да се пробваш във Франция, а в някоя друга франкофонска държава. То аз така и така се набутах да уча френски, та поне реших и след като завърша да не забравя езика и да отвърдя знанията си... влизайки в някаква френска специалност, но в България.

На този етап не виждам смисъл да инвестирам пари и нерви за обучението ми в чужбина. И ти помисли над това. Според мен по-добрият вариант е да започнеш нещо тук и само да направиш специализация в някоя от по-горе изброените страни.

Евалата ти правя, че от толкоз рано се ориентираш вече! ;) :beer:
Аватар
afterburner

Мнениеот klmn » Пет Юни 09, 2006 1:05 pm

Имах едно гадже,което учеше в Сорбоната,и меко казано беше разочарована от отношението към чужденците там..върна се в БГ.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Гост » Пет Юни 09, 2006 1:33 pm

TOYAGA що така мразиш Франция? :eyebrow:
Гост

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 09, 2006 1:49 pm

[quote="Nightwolf"]

TOYAGA що така мразиш Франция? :eyebrow:
[/quote]

"Мразя" е дума, която не разбирам и не използвам. Какво означава?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот mih » Пет Юни 09, 2006 7:31 pm

[quote="MaRtiAg0"]

...колкото и смешно да прозвучи за някои аз искам да отида в чужбина да се изуча и да се върна да покажа какво съм научил...:D[/quote]

не е смешно, а похвално
(е, стига да се върнеш, но ако заминеш за Франция ще го направиш даже преждевременно ;))

сам по себе си френският (в сравнение с другите масови езици) си е минавка - това е факт. но ако го подкрепиш с друг език или специалност вече пО става.

туризмът в Швейцария е и според мен по-добро предложение, отколкото разните му Сорбони и т.н.

засега толкоз от мен, че нямам време
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот MaRtiAg0 » Съб Юни 10, 2006 8:47 am

Естествено, че подкрепям с други езици-есента приравнявам сертификат руски,в момента приравнявам езикова английски.Уча испански и японски,а от догодина и италиански :D.Езиците ме влекат просто...Пък туризма в швейцария ще го видим и него.
MaRtiAg0

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 12:13 pm

[quote="mih"]

[quote="MaRtiAg0"]

...колкото и смешно да прозвучи за някои аз искам да отида в чужбина да се изуча и да се върна да покажа какво съм научил...:D[/quote]

не е смешно, а похвално
(е, стига да се върнеш, но ако заминеш за Франция ще го направиш даже преждевременно ;))

сам по себе си френският (в сравнение с другите масови езици) си е минавка - това е факт. но ако го подкрепиш с друг език или специалност вече пО става.

туризмът в Швейцария е и според мен по-добро предложение, отколкото разните му Сорбони и т.н.

засега толкоз от мен, че нямам време
[/quote]
И какви са ти доказателствата за това твърдение?С какво френския е по "минавка" от руския,немския,италианския?Може би разполагаш с данни от световно проучване относно популярността на езиците?Дай да видим,ако не значи говориш наизуст.И не разбирам как така някои с лека ръка казват:"Отивай в Швейцария,заеби Франция,там е лошо да се учи" ??!! Толкова богат опит ли имате,да не би да сте завършили по едно висше и в двете страни?Или пък имате доказателства от проучване върху висшето образование във Франция и Швейцария?Броя на излезлите специалисти?Критерии на фирми и работодатели относно мястото на завършеното учебно заведение?Процентна извадка за професионалната реализация на висшистите в двете страни?Стандарт на живот?Все въпроси,които изискват МНОГО ДОБРО познаване на нещата.Всичко останало са празни приказки и недоказуеми неща.
Гост

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 12:16 pm

[quote="klmn"]

Имах едно гадже,което учеше в Сорбоната,и меко казано беше разочарована от отношението към чужденците там..върна се в БГ.
[/quote]
[img]http://www.mtb-bg.com/album%5CNightwolf%5Cdoh.gif[/img]Боже,божеее.
Гост

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 12:22 pm

[quote="afterburner"]

[quote="MaRtiAg0"]

[/quote]

Странно, тази година завърших софийската ФЕГ и за тези, които бяха решили да кандидатстват във Франция, имаше доста представяния на френски уни-та, специалности и т.н. Явно при вас не е толкова отвърдена практика това кандидатстване.
[/quote]

Аз съм завършил 35-то СЕУ и не мога да кажа също,че са ни офертирали кой знае колко от френски университети.Само дипломата уж се признавала във Франция по някакви критерии.Иначе си имахме обмен,вие имахте ли?
Гост

Мнениеот afterburner » Съб Юни 10, 2006 12:36 pm

[quote="Nightwolf"]

Аз съм завършил 35-то СЕУ и не мога да кажа също,че са ни офертирали кой знае колко от френски университети.Само дипломата уж се признавала във Франция по някакви критерии.Иначе си имахме обмен,вие имахте ли?
[/quote]

Имахме, да, но доста малко бройки ученици бяха включвани в обмена... то и малко желаещи имаше де, така че нямаше ощетени.

EDIT: Typo ;)
Аватар
afterburner

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 12:42 pm

[quote="afterburner"]

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

Имахме, да, но доста малко бройки ученици бяха включвани в обмена... то и малко желаещи имаше де, така че нямаше ощетени.

EDIT: Typo ;)
[/quote]
По наше време бяхме половината клас.Голямо шоу беше като дойдоха французите.Яко ги опорочихме за тия 2 седмици,толко простотии просто.Запомниха България.:D
Гост

Мнениеот mih » Съб Юни 10, 2006 6:05 pm

[quote="MaRtiAg0"]

Естествено, че подкрепям с други езици-есента приравнявам сертификат руски,в момента приравнявам езикова английски.Уча испански и японски,а от догодина и италиански :D.Езиците ме влекат просто...Пък туризма в швейцария ще го видим и него.
[/quote]

хохо, браво, ми ти и така си вече добре подплатен! :)
на твое място бих задълбочил влечението си по езиците в някоя езиковедска/литературоведска или друга хуманитарна дисциплина (всъщност може да се каже, че [i]съм[/i] на твоето място и това и правя - скоро почвам второ висше за преводач)

а, и за какво са ти тия туризми и финанси:uhh:, питал ли си се?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Съб Юни 10, 2006 10:17 pm

(offtopic)

[size=67]
"Френският ми е любим. Фантастичен е, особено за псуване.
Като да си избършеш задника с коприна. Обожавам го."
[/size]

:lolup:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Съб Юни 10, 2006 10:22 pm

:D Уместно! Бих добавил само - само на този език жената с пълна уста звучи добре! :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MaRtiAg0 » Съб Юни 10, 2006 11:41 pm

За пореден път се убеждавам, че си прав TOYAGA

:rofl::rofl::rofl::rofl:
MaRtiAg0

Мнениеот Гост » Нед Юни 11, 2006 10:21 am

Френския е много красив език.Много по звучен от немския при който всяка втора дума е псувня.А с французойки имам доста бегли познанства(за съжаление).
Гост

Мнениеот MAN6 » Нед Юни 11, 2006 10:28 am

"боже, божееее..."
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 10:44 am

[quote="Nightwolf"]

Френския е много красив език...[/quote]

И влажен... И грапав... И игрив... За да добиеш представа за цялата красота, ще ти трябва нещо повече от бегли познанства с французойки... Schlappschwanz :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Гост » Нед Юни 11, 2006 10:51 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="Nightwolf"]

Френския е много красив език...[/quote]

И влажен... И грапав... И игрив... За да добиеш представа за цялата красота, ще ти трябва нещо повече от бегли познанства с французойки... Schlappschwanz :)
[/quote]
какви перверзии пак?:)
Гост

Мнениеот sag4o » Нед Юни 11, 2006 3:35 pm

0тносно дипломата , която уж важи за кандидатстване в френски университети , е вече не важи :(!: . Тазгодишният випуск беше последният , който можеше да се възползва от това облагодеталстване . Всички останали трябва да държат испит във френския институт (включително и аз :bigmout: )
sag4o

Рейтинг: 1260

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 3:46 pm

[quote] Всички останали трябва да държат испит във френския институт (включително и аз :bigmout: )
[/quote]

Като гледам ква уста си отворил, изпитът явно ще е устен... :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Следваща

Назад към Бла - Бла