[quote="mikSsS"]
P.S. Не го правете няма смисал + това не е голямата газарщина
[/quote]
хм, ами ако се налага, ако за това са купени, ако на тях се стартират процеси, които за да приключат успешно трябват месеци непрекъсната работа?
В групата, където работя, никой от компютрите не се изключва НИКОГА, даже е забранено. Купува се, включва се и работи докато може. Това обикновено означава няколко години. През цялото време процесорите са на 100%. Причината не е в Линуксите, не! Същото съм го правил и с Windows XP. През 2001 или 2002 (не помня) купихме един Атлон T-bird на 1 GHZ, тамън бяха излезнали като модел и всички твърдяха, че били големи печки, ала бала. Включихме го и докато бях около него (т.е. до преди 5 месеца) е работил денонощно с натоварване на процесора 100%. По едно време му изгоря харда, но като има backup-и - никкъф проблем. Купува се нов и пак тормоз. Рестарт - мнооого радко, веднъж на няколко месеца, когато някой софтуер поиска. Съществуването на Интернет, този сайт, този форум... биха били невъзможни, ако всички компютри се включваха и изключваха всеки ден, за да си почиват. Те не са хора, че да почиват! Компютрите са направени, за да работят, а хората да почиват.
Не ви знам какво ги правите тия компютри, че постоянно ги рестартирате, преинсталирате. Просто ми е непонятно как се съсипва операционна система за 3 месеца, че да трабва да се преинсталира, или как процесори прегряват, като поработят няколко часа на 100%. Че аз даже лаптопа го оставям да смята по 2-3 дни понякога без изключване, натоварен до край, и си бачка. Е, вярно, върху cooling pad, не съм садист. Да не говоря, че откакто съм му инсталирал квото ми трябва бутонът за изключване е програмиран като hibernate, така че и то горкото истински рестарт не помни откога не е виждало.
Ама...кво да ги правя горките машинки... съчувствам им малко, но - съдба! Не е лесно да си компютър около мене.
Q. b. f. f. f. s.