Който знае да каже - аз не успях да разбера. Разбрах, че медузите нямат мозък и че повечето живеят по 2-3 месеца. Може би като нямат мозък нямат нужда да спят....

Nymphetamine написа:Медузите са мешести, двупластови животни, което значи, че нямат никаква по-сложна органнза организация. Общо казано за двупластните, присъстват първичната уста и първичното черво. Извода е, че не би трябвало да имат нужда от сън, както една самостоятелно съществуваща клетка не спи. Тоест понятието сън при двупластните ме съмнява, че може да съществува.
Nymphetamine написа:Първичното черво е кухина, я която приетата "храна" се обработва от клетките на гастродермиса и хранителните остатъци се изхвърлят обратно през първичната уста.
http://sps.k12.ar.us/massengale/images/hydra1.jpg
Ей туй розавото във вътрешността на хидрата е първичното черво.
kagami написа:Разбрах, че медузите нямат мозък и че повечето живеят по 2-3 месеца. Може би като нямат мозък нямат нужда да спят....
hlebarka написа:kagami написа:Разбрах, че медузите нямат мозък и че повечето живеят по 2-3 месеца. Може би като нямат мозък нямат нужда да спят....
Е, то се вижда, че нямат мозаг,какво има да се разбира, нямат и очи - - > не спят. Или са заспали непрекъснато. Какво правят преди лягане е друг въпрос.
Nymphetamine написа:Медузите са мешести, двупластови животни, което значи, че нямат никаква по-сложна органнза организация. Общо казано за двупластните, присъстват първичната уста и първичното черво. Извода е, че не би трябвало да имат нужда от сън, както една самостоятелно съществуваща клетка не спи. Тоест понятието сън при двупластните ме съмнява, че може да съществува.
Nymphetamine написа:Първичното черво е кухина, я която приетата "храна" се обработва от клетките на гастродермиса и хранителните остатъци се изхвърлят обратно през първичната уста.
http://sps.k12.ar.us/massengale/images/hydra1.jpg
Ей туй розавото във вътрешността на хидрата е първичното черво.
Nymphetamine написа:Не спят, просто водят един вид вегатативно съществуване, въпреки, че сами си смилат храната и т.н. Но се размножават безполово, което си е един вид вегетатизъм.
Обаче ще трябва да дефинираш какво разбираш под "спят".kagami написа:Не бе, медузите не се размножават безполово. Има мъжки и женски, така пише в уикипедия. http://en.wikipedia.org/wiki/Jellyfish
Само че там не пише дали спят или не, и затова питах. Както казах и в началото на темата, ако някой знае да каже. Имах предвид който не знае да не кзва, но не ми се стори необходимо да го напиша.
И боб да изядеш и чай да пиеш...Nymphetamine написа:Толкова много хляб има да изям...
klmn написа:Акулите се размножават безполово (баси-мечтата на феминистките,мАжко им не требе)
fresh-fish-f написа:Nymphetamine по учебника на Ишев ли си зубкал?
а по темата...ъъъъ трябва да стана медуза май, за да съм на "ти" по въпроса![]()
NovemberCharlie написа:...Обаче ще трябва да дефинираш какво разбираш под "спят".
Nymphetamine написа:fresh-fish-f написа:Nymphetamine по учебника на Ишев ли си зубкал?
а по темата...ъъъъ трябва да стана медуза май, за да съм на "ти" по въпроса![]()
На Ишев е Биологията за 8 клас. Не помня авторите на учебниците за 9 и 10 клас, но ако си от Пловдив, можеш да ми звъннеш еидн телефон и да те запозная с изпитния си материал.
п.п. Дано Админа не зачете това като закани над други членове на форума.
NovemberCharlie написа:Обаче ще трябва да дефинираш какво разбираш под "спят".
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта