PtD написа::lolup:

На стария ми таралясник ХР-то върви значително по-бързо отколкото Вистата на новия. Хем с РАМ наполовина и ЦПУ наполовина. Да не говорим за непрекъснатите гърмежи на това или онова приложение, а отвреме-навреме защо не и BSOD. И не съм само аз с тези наблюдения. Явно си уникален случай.
To понеже Вистата е толкова успешна, затова удължиха живота на ХР с
година и половина над проектния срок:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7795302.stmИ затова някои хора плащат за нещо уникално: downgrade to XP!

Long live Vista!

Edit: превантивно да отбележа, че имам легално копие на ХР и на Vista, в случай, че някой реши да обвини пиратските копия...
Ех......
1. Какъв е стария ти таралясник? Респектвино новия?
2. Системните изисквания на XP са доста по-ниски от Vista.
3. Гърмежи казваш, обоснови се с нещо по-конкретно, с радост ще те поканя вкъщи (таман ще те изкрънкам да ми обясниш това онова по байка

) и ако ми покажеш в реално време за какви гърмежи говориш...
а ако успееш да докараш на машината ми бсод, имаш каса бира - ще ти дам възможност за финна настройка от БИОС ниво, до системните процеси във ОСа, ако искаш специано за теб ще модна един XP и една Vista, ще ги качим на старата и на новата ти машина и при всеки бсод ще черпя, но си запазвам правото преди това да ми дадеш да разглобя PCтата ти и да ги "пипна" в БИОС.
4. Наистина не си само ти, с тези наблюдения - много хора се оплакват
не аз съм уникалния случай, а ти си един от многото които явно имат проблеми и не могат да установят от къде идват, и решават че ОСа е виновен.
5. Вистата е по-скоро подговтовка за 7, да се свикне с нея и тн. Ще ти напомня че когато излезе XP, много хора гледаха скептично на него и упорито си ползваха 98/2000/МЕ, е аз веднаха качих XP - имах възможност, системните ресурси ми го позволяваха. Искам да ти кажа че останах с отворена уста - колко по-добре беше направено всичко, как нещата бяха по user-friendy ориентирани, колко по-красиво беше всичко, по-дяволите звука се чуваше по-различен начин. Е сега нещата стоят по-подобен начин - много хора са си свиканли с XP и нямат нужда да мигрират към нещо по-различно - макар и по-добро - но те няма как да го знаят без да се позанимават - е тук наиситна има нещо - за да стане Vistata удобна за работа са нужни известна доза настройки - направо ми се повдига като седна пред машина с качена Виста на нея с default настройки. Още нещо което порпуснах по-горе - живота не ХП се удължи, защото не всички имат ресурсната възможност да мигрират към Виста.
6. Хората плащали за downgrade - ще ти кажа нещо - има хора които бързо свикват и се приспособяват към промените - има и такива които не могат. Купуват си неща които не могат да ползват, по една или друга прична - и хората им дали възможност да се върнат към предишна версия - лошо няма.
7. С последното нещо което си написал......само ще вметна че разлика межу работата на оригинален ОС и пиратско копие на същата тази оригинална ОС няма да намериш - аз ползвам предимно едитвани/модвани версии на ОС и нямам проблеми със стабилността на ОСа. По-дяволите не съм уникален случай просто знам какво правя, като за модването на ОСа си отговорям аз - защото наистина има такива претруфени сглобки, които когато качиш маишната наситина става нестабилна.
ПП:
Някъде може и да се губи словореда и мисълта на изреченията.
ПП2: "Когато нещо работи, не го поправяй" - е да, но ако не се опитаме няма да има прогрес.